mortal Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 WitamPewnie dla wiekszosci temat wyda się głupi, ale co tam wkoncu jestem zdesperowany :wink: Otóż mam pytanie: czy ktoś kiedyś kupował motocykl w ciemno (nie oglądając go uprzednio) tzn umówił się ze sprzedawcą ze ten mu go wysle np. firmą kurierską trasą 200 km? (widzialem na allegro aukcje motocykli w których sprzedawcy uwzględniali taką możliwość), ile taki transport moze kosztowac? i czy w ogóle opłaca sie takie cos robic? Pytam poniewaz z tego co widze do kazdego motocykla mam daleko a i z transportem nieciekawie... Zastanawiam sie nad tym bo na allegro znalazłem kmx'a który mi sie spodobał niestety mam do niego za daleko:http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=122940362 Mam jeszcze jedno pytanie czy ktos moze oglądał tego enduraka albo czy ktoś kto mieszka w pobliżu mógłby go obejrzeć ??:wink: Z góry dzieki i Pozdrawiam :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 ja kiedys chcialem tak zrobic i zadzwoniłem do DHLa i powiedzieli ze transport takiej paczki przez trase 600km bedzie kosztowal okolo 700zlotychwiec bardziej si eoplacalo samochodem jechac;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZammeR_Poz Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Jak można kupić motocykl bez wczesniejszego obejrzenia go i przejechania sie...??? Rozumiem jeszcze nowy motocykl, ale uzywany? Nigdy, przecież niewiadomo co to jest, jak to chodzi itp. lepiej jechac te ileś kilometrów niż żalować że się kupiło szrot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ja tak kupiłem CRke. Zakup był średni moto fakt pojezdziło troche pol roku bez remontu, ale potem zaczely sie schody :flesje: Oni raczej licza wage wyjdzie cię to napewno którąś stówke, ale wez pod uwage jeszcze laweciarzy niektorzy kasuja 1,20 zl za kilometr pojedziesz z takim ogladniesz i przywieziesz i wyjdzie cie pewnie ciut wiecej niz DHLem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) WitamMam jeszcze jedno pytanie czy ktos moze oglądał tego enduraka albo czy ktoś kto mieszka w pobliżu mógłby go obejrzeć ??Ooo! To już lepsze rozwiązanie. Nie kupuj w ciemno. Nie można. A co jeśli okaże się, że moto w ogóle Ci nie leży albo co gorsza nie jest w 100% sprawny, albo w ogóle totalny złom? Odradzam. Fakt. Do Oborników masz cholernie daleko, ale na pewno znajdzie się ktoś na forum, kto będzie mógł sprzęta obejrzeć. Ja wrzuciłem swego czasu podobny temat - chodziło o Ducata w Białymstoku. Okazało się, że ktoś z forum już go oglądał, a ktoś inny zadeklarował pomoc. (dzięki, Spidi :flesje: )Finalnie nie kupiłem go i nie wydałem kasy na wachę, bo okazał się reanimacją, którą gość próbuje sprzedać od 2 lat!!! pozdr Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortal Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 No to chyba pozostaje mi liczyc na pomoc braci motocyklowej i czekac az ktos zgodzi sie go obejrzeć :flesje: Mam nadzieje ze zgłosi sie ktos z pomocą z okolic Poznań - Oborniki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Proponuję w tym temacie zrobić małego off topa i poprosić o pomoc Poznaniaków. http://forum.motocyklistow.pl/Enduro-Cross...ACY-t45611.htmlPozdrawiam Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ja kupiłem tak Charta, nawet nie widziałem zdjec, ale cena była okazyjna, moto z dokumentami, i wyraźnie opisane jako do remontu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Nigdy bym tak sprzeta nie kupił. No chyba ze cena byłaby jakas extra, super okazyjna widziałbym tego fotki i jeszcze bym wszystko dogadał z kolesiem. Ale tak to tylko jechać oglądac, bo wpakujesz sie w mine i potem bedziesz miał tylko kłopoty !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCAND Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 poczekaj lepiej, ktoś się na pewno zgłosi i Ci pomoże :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 jak chcesz moge w niedziele przy okazji podjechac i zobaczyc tego kmx-adaj znac jezleik cie to ineresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piker771 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 jak chcesz moge w niedziele przy okazji podjechac i zobaczyc tego kmx-adaj znac jezleik cie to ineresuje ja mam do ciebie sprawe zubr , w podobnym klimaci :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ja kupiłem częściowo motocykl w ten sposób-pojechałem na miejsce (Piwniczna), sprawdziłem i zapłaciłem. Na miejscu wezwałem kuriera, zapakowalismy KTM`a do busa, wypisaliśmy list przewozowy i następnego dnia miałem go u siebie w Gdańsku. Za tranport płaciłem wtedy Stolicy między 230 a 250 PLN brutto po rabatach. Jeśli przyjdziesz do jakiejkolwiek firmy kurierskiej "z ulicy" to przedstawią Ci cennik detaliczny i wtedy cena jest faktycznie kosmiczna. Najlepiej dogadac się z kimś kto ma firmę i umowę z firmę kurierską. Ja aktualnie przy dużych paczkach korzystam z OPEK`u i moja cena to 30 PLN do 30 kg i za każdy kilogram ponad 30 kg płacę 1 PLN. Czyli waga motocykla=cena transportu plus VAT. Jeśli będziesz potrzebował pomocy to dzwoń, mogę tez w okolicach Gdańska wstępnie sprawdzić sztukę-tel. 501 012 332. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ja mam do ciebie sprawe zubr , w podobnym klimaci ok w niedziele jade na tor do obornik, niestety tylko turystycznie zw na maly problem z moim moto, wiec nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukikmx Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Moto wygląda na fajne :wink: Ja po swojego jechałem 300km,to tak jak w ciemno!mało kce za niego BIeż!!! tylko papiery???POZDRAWIAM.www.kmx125.de :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi