Carlos Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Czy ktoś wie jak można wrzucić oponkę 200 w miejsce 170/80-15? Interesuje mnie sam proces oraz namiary na firmy(ludzi), którzy potrafią to profesjonalnie zrobić. Wiem, że trzeba rozszprychować koło, zostawić starą piastę, zrobić nowe obręcze i szprychy i dobrać odpowiednią gumę niskoprofilową - analogiczny przypadek jak w samochodach. Ale jaka jest możliwa konwersja? Jakaś tablica? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 oo, to samo mnie ciekawi, ale w przypadku wymiany 140/90-15 na 170/80-15koło także szprychowepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Hmm - zastanawiam się czy aż takie poważne zmiany są konieczne. Kumpel miał w Shadowce wrzuconą 200 z tyłu (w VTX później tez) i sprawowała się nieźle a założył ją na oryginalną obręcz. Fakt, że ona się napewno troszkę mniej "rozeszła" na tej obręczy ale koło się trzymało drogi fajnie. A zmieści Ci się taka opona obok kardana bo często z tym jest problem? Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) prosze bardzo http://img65.imageshack.us/my.php?image=pict0017pw5.jpg udzielam odpowiedzi bo w tym temacie juz troche przerabialem wkoncu mam u siebie wlozona 6x16 symetryczna i opone 200 Me marathon. jesli chodzi o wlozenie szerokiego laczka do dragstarka 1100 sprawa wyglada tak. mozna wlozyc rozne felgi zalezy co sie chce miec jesli chodzi o rozmiar 200 to metzler zaleca minimum felge 5,5 cala. w firmach w Niemczech wklada sie :5,5 x 16 6 x 16 ( taka ja mam ) i opone 200/60 -16 7 x 17 i opone 210 /50 -176x 18 i opone 200/40 nie zapominajmy o przerobieniu w dragu tylnego wachacza tak to wyglada http://www.thunderbike.de/user/parts_detai...get=&optid=2040 koszt takiej felgi to okolo 350 Euro kwasowka wypolerowana na blysk wyglada jak chrom (taka mam obecnie z firmy T.T.S ) z pelana dokumentacja pod TÜV http://www.wheelspoint.de/http://www.walmotec.de/ mozna miec tansze rozwiazanie ja takie mialem to felga ( sama obrecz ) 16 x 6 nie symetryczna od Audi koszt 200 zloty jesli chcemy miec chromowana to musi byc wypolerowana na blysk bo beda paprochy pod chromem koszt pochromowania jakies 100 zloty przelozenie piasty i centrowanie , nawiercenie otworow pod szprychy , to za kazda czynnosc 50 zloty u kolegi w Rypinieoglasza sie na Allegro naprawde polecam goscia bo mi robil przod i tyl dwa razy. i oczywiscie nowe tulejki musza byc na oske jesli jakies pytanka to zapraszam na GG Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Andi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Ciekawe jak z własnościami jezdnymi motocykla? Wrzucając szekoki tylny lak zmieniamy jego geometrię i poniekąd też ciężar.Czasami jest tak, że po zmianie rozmiaru ogumienia moto np. wali się w zakręt i w ogóle trudno na nim zapanować, a czasami na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 powiem tak u mnie smiga sie zajebiscie ale w Polsce jak bylem to na koleinach koszmar!!!!!!!!!!!!!!!! koles ma w Shadow na przodzie 3.5 x17 i opone 150 na tyle ma 7x16 i 240 to lata po koleinach jak pijany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a co radzicie do pioneera 125 ccm. Chce tam wwalić jak największa mam obecnie 130mm myślałem o 150 i czy dało by sie na obecną felge. Widziałem jak oponka z każdej strony w cbr xx wystaje z 7 cm od każdej strony i mam pytanie czy cos takiego jest możliwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woracz Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Pioneera 125 ccm mocno okroisz o osiągi takie koła ważą swoje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Pioneera 125 ccm mocno okroisz o osiągi takie koła ważą swoje!!!osiągi to mocno powiedziane super osiągi to to nie są a za rok mam zamiar podnieść nico moc mej maszynki. Wiec w zimie podczas podnoszenia osiągów można by zmienić go nieco estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi