pit373 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 To WSK... racja to wsk, w swojej karierze miałem chyba z 10 sprzętów prl-u, i w tamtym gronie szczeniackich lat mówiliśmy na wszystko - fuma - z dobrze znanym silnikiem 3 biegowym 125cm3, obojętnie czy to była wsk, shl, wfm. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Słuchajta ludzie! mam w wfm rocznik 64 tabliczka mówi ze piecyk jest 125 ale ktos zauwazył ze to od 150, silnik ma wybity symbol S34 jak to jest?ktos wie? A juz zznalazłem, jednak to standartowy piecyk 125:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Z pewnościa masz taki silnika jak na zdjeciu poniażej.http://img267.imageshack.us/my.php?image=5782364023ns6.jpgWiększość ludzi myli go właśnie z silnikiem 150 ccm. 150 ccm ma okragły cylinder i nigdy nie był montowany seryjnie w WFMkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 a własnie ze były:-) M06U :-) tylko było ich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Tak jak napisałem silnik nie był montowany seryjnie.WFMka M06U powiedziałbym że były jedynie w formie prototypu, który nie wszedł do seryjnej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Własnie sie zastanawiam nad ta seryjnoscia, bo juz kolena maszyna z silnikiem 150 mnie znalazła, podejrzewam ze jednak wpakowali ten piec w dosc duza ilosc motocykli, moze własnie w koncówke, wszystkie jakie znalazłem to lata 62-63 czyli koniec produkcji, a przeciez juz w 57 zaczeto je montowac do WFMki wiec sądze ze jednak (moze równolegle) pakowano ten silnik w gotowe ramy WFM 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Owszem silnik ten był montowany w niektórych modelach WSKi i SHLki. Osobiście nigdy nie spotkalem się na zdjeciach a tym bardziej na żywo z tym silnikiem oryginalnie zamontowanym w WFMce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 ale ja sie spotkalem, co gorsza-byla na sprzedaz i to za 500zl. ale mialem wtedy 9lat i nie wiedzialem co dobre... teraz zaluje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Widziałes oryginalną WFMke M06U?? Czy może WFMke ze wstawionym silnikiem 150ccm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 hmm miala silnik 150 z tym harakterystycznym cylindrem, ale jak pisze, wtedy sie nie znalem i na dobra sprawe sam teraz niewiem czy to nie byla przerobka. z tego co pamietam i widzialem na zdjeciach tego modelu wygladalo to na oryginal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 A teraz pytanie:-)mam 3 komplety kół do wfm i zadne nie pasuje, jedne z zebatka na stałe, a dwa bez, jeden komplet to nawet oski ma ale tez nie pasuja, o co chodzi??? Kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Nie pasuja? do lag? i tylnego wahacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 zadne nie pasuje, jedne z zebatka na stałe, a dwa bez, jeden komplet to nawet oski ma ale tez nie pasuja, o co chodzi??? No ja też nie wiem oco chodzi. Co do czego nie pasuje?Zębatke przynitowaną z bębnem na stałe do koła miały tylko SHLki 04, 05. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 ale ja sie spotkalem, co gorsza-byla na sprzedaz i to za 500zl. ale mialem wtedy 9lat i nie wiedzialem co dobre... teraz zaluje :/ Jeszcze niedawno była na allegro M06U i poszła za ok.300 PLN. Czaiłem sie na nią ale to była okres gdy kaurat kupowałem HD i własnie on pożarł cały budżet włacznie z oszczednościami na tanie wino. Załuje ze nie wziąłem tej M06U. A propos WFM - potrzebuje tę taśmę do mocowania zbiornika paliwa w WFM M06. Jak ktos ma to pisać.Mam WFM gotową do malowania i renowacji ale brakuje mi tego paska. A WFM w ogóle to ma przejechane ok. 5 tys km od nowego. Stała wiekszość życia w stodole a później kilka alt pod chmurka przywalona deskami i przykryta jakąś folią w ogrodze kolegi. Po rozebraniu silnika okazało się ze wszytko nowe , jedyny feler to fakt że łancuszek sprzegłowy się zerwał po zblokowaniu do odkręcenia zębatki z wału. Ale nic sie nei stało i zmieniliśmy ów łanucuszek. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WFM_PL Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Mam pytanko, mam bak od wfm dziurawy na spawie, od spodu. Czym mógłbym to zakleić?? Cyną może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi