bahama Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 mam problem w mojej Mzecie jest mała dziurka w prawym karterze no i jak wiadomo leje sie olej nie mocno ale sie leje mam pytanie jak ta dziurke zakleic i czym aby nie ciekłoz góry dziekuje za pomoc 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 Trza rozebrać silnik i tą połówkę karteru zanieść do warsztatu, który zajmuje się spawaniem aluminium (TIG, MIG czy jakoś tak). Pytanie skąd ta dziurka się wzięła? Przecież żadne żyjątka jej nie wykonały? Czy to nie jest jakieś pęknięcie? Może ktoś wymyśli jeszcze coś z jakimś szczeliwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 28 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 dzieki Zbyhoo za pomoc tlyko nie wiem czy u mnie ktos cos takiego robi hehe:)ale dziekuje za pomoc !!!!niech paliwo bedzie z Tobą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 możesz tez (ale ostrzegam jest to zwykłą prowizorka) zakleic dziure mocnym klejem w stylu - POXIPOLA, albo czegoś podobnego bo teraz jet tego na rynku baaaaaaardzo dużo, ja kilka razy widziałem jak ludzie łatali drobne ubytki metali bo nie mieli czasu lub kasy na gruntowne rozbieranie silników- ale tak jak mówiłem jest to rozwiązanie na krótką mete- powodzenia Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 Ja mam zdewastowany lewy dekielek (ten od sprzęgła) no i olej się leje, też myślałem żeby dać komuś kto zna się na spawaniu aluminium, ale może kupie jakiś dobry używany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 29 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2003 Juz lepiej sklejic czerwonym silikonem zamiast klejem,tylko trzeba najpierw olej spuscic i to miejsce ta dziurke wymyc rozpuszczalnikiem ,albo nafta i wtedy posmarowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 29 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2003 możliwe że możan zakleić sylikonem- ale tam chyba ponyje jakies ciśnienie?? nie wypchnie tego silikonu??? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 29 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2003 Jeśli ta dziurka byłaby w obrębie skrzyni korbowej, to raczej kleje i silikony nie wytrzymają - ciśnienie sprężania wstępnego wypchnie szczeliwo. Ale skoro bahama napisał, że się leje, nie mocno, ale się leje to znaczy, że to poza skrzynią korbową. Gdyby w skrzyni toby mu nieźle dmuchało :-D Można zatem chyba popróbować kleić, nie ma nic do stracenia. I tak jak Redas radzi - dobrze odtłuścić! Najlepiej byłoby od wewnątrz to zakleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 30 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2003 wiecie co ??? hehezakleiłem tą dziurkę POXIPOLEM od wewnątrz i na zewnątrzi wiecie co ???????? pomogło zrbiłem wczoraj 48 km i nic zdjołem dekel i nic zadnej kropli oleju tylko jak długo to wytrzyma???:) miejmy nadzieje ze długo ale nicchce Wam wszystkim podziekować za dobre rady które jak narazie poskutkowały WIELKIE DZIEKI!!!!!!!:) do zobaczenia na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 30 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2003 bahama wytrzyma dlugo-sie niemartw a tak przy okazji to ja mialem mini dziurke w tlumiku i zakleilem drozsza wersja superglu... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 30 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2003 mam problem w mojej Mzecie jest mała dziurka w prawym karterze uuuuuuu! klejenie to moim zdaniem srednio eleganckie rozwiazanie:) a ja lubie eleganckie rozwiazania:)! wiec tak jak juz ktos pisal ja bym to dal do fachowca do spawania albo do napawania. nie mowie ze te klejowe patenty nie wytrzymaja bo nie wiem gdzie dokladnie ta dziura jest ale jaka roznica w wymowie:) spawanie:) klejenie:(. [ ;-)] Ja mam zdewastowany lewy dekielek (ten od sprzęgła) no i olej się leje, też myślałem żeby dać komuś kto zna się na spawaniu aluminium, ale może kupie jakiś dobry używany moim zdaniem zabawa z klejenie nie warta lepiej zaadoptowac jakas uzywke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 31 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2003 Bahama, a te Przyszowice to tuż koło Gliwic są? Jeśli tak, to się pewnie spotkamy kiedyś jak się w końcu na giełdę tamtejszą wybiorę... To ode mnie raptem ok. 60 km na zachód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 31 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2003 tak Zbyhoo Przyszowice sa tuż obok Gliwic to taka mała i miła wioska:)a giełda jest w Sosnicy to jest dzielnica Gliwicnapisz kiedy tam bedziesz to sie moze spotakmy oczywiascie pogadaćPS.wejdz na gg to sie "umówimy";] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi