Maciej Kwidzyn Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Czesc!!!Czy moze sie ktos wybiera w pierwszym tygodniu wrzesnia w kierunku Slowacji... Ewentualnie w Bieszczady? Lub po prostu gdzies na poludnie Europy....PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Czesc!!!Czy moze sie ktos wybiera w pierwszym tygodniu wrzesnia w kierunku Slowacji... Ewentualnie w Bieszczady? Lub po prostu gdzies na poludnie Europy....PozdrawiamMaciej Jak mi Grecja nie wypali- a wszystko na to wskazuje, bo nie ma chetnych :crossy: to w ostateczności zostanie Słowacja- masz jakiś konkretny plan latania :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A może wybierzecie się wcześniej z nami na Rumunie ?Od 19 do pierwszego września ?Zawsze to ciekawiej niż Słowacja która z resztą przelatujemy po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A może wybierzecie się wcześniej z nami na Rumunie ?Od 19 do pierwszego września ?Zawsze to ciekawiej niż Słowacja która z resztą przelatujemy po drodze. No niestety konczę urlop na początku wrzesnia:-(Poza tym chcielismy odwiedzić coś nowego-byliśmy z moja Niunia w Rumunii i Bułgarii 2 lata temu- osobiście bardzo mi sie podobało(plecaczkowi nieco mniej wzgledu na warunki sanitarne na kempingach i Cyganów :P )Obawiam się, że po 19.09 Trasa Transogarska bedzie już zamknięta a jest to jedna z najciekawszych tras Rumunii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Czesc!!!Czy moze sie ktos wybiera w pierwszym tygodniu wrzesnia w kierunku Slowacji... Ewentualnie w Bieszczady? Lub po prostu gdzies na poludnie Europy....PozdrawiamMaciejNa jak długo? Na Słowację mam rzut beretem, a bardzo chcę polatać po wschodniej Słowacji (nigdy tam jak dotąd nie byłem). Na 3-4 dni mógłbym dołączyć w sumie. Masz GSa, więc poza asfaltem damy radę, nie? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Kwidzyn Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam!!!Ja niestety moge dopiero jechac 3-4 wrzesnia. Wrzesien mam caly do dyspozycji. Oczywiscie nie myslalem o Slowacji, jako miejscu docelowym. Chetnie moge z kims jechac jeszcze dalej. Ogolnie mozna by wyskoczyc z ekipa, ktora ma mniej wolnego na Slowacje, a pozniej z reszta gdzies dalej posmigac...Tak GSem dam rade poza asfaltem, pod warunkiem, ze nie bedzie to znowu bloto po kolana... W zeszlym roku pojechalem w Bieszczady. Moi znajomi byli samochodem (Suzuki Samurai). No a za lubimy boczne trasy, to znalazlem jakas blotnista droge... Zdjecie w avatarze jest z pierwszych metrow... Trasa miala moze z dwa, trzy kilometry, a spedzilismy na niej pol dnia:)Planow konkretnych jak zwykle nie mam. Chcialem w tym roku cos zaplanowac, bo w zeszlym roku jezdzilem po Slowacji tak "na slepo" i mysle, ze wiele ciekawych miejsc w ten sposob przegapilem.Do tej pory myslelismy tylko o zlocie w KOMOCA, kolo granicy slowacko-wegierskiej (drugi weekend wrzesnia). No ale zlot jest znaleziony w sumie przypadkowo, chcielismy poprostu w weekend o jakas impreze zachaczyc...Bylem w zeszlym roku we wschodniej Slowacji... Pierwsze wrazenie.... To masa dzieciakow (cyganie lub rumunii jak dla mnie...). Oblecieli z wszystkiech stron i kazdy cos chcial dostac... Skonczylo sie na opakowaniu sukierkow i szybkiej ewakuacji...Jezeli byles w Rumunii i Bulgarii, to moze masz jakies wskazowki dotyczace tych krajow? Ciezko jest z tymi cyganami? Mozna spac na dziko, czy lepiej szukac noclegu z parkingiem strzezonym itd... Nie bylem tam jeszcze... Ludzie przyjazni? Jak Rumunia, to juz blisko do Moldawi i nad Morze Czarne...Pozdrawiam i czekam na komentarz.Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Kurcze , a ja zaś nie mogę jechać we wrześniu bo już urlopu nie przełożę.Niech to szlag.Generalnie ludzie bardzo życzliwi, ze spaniem na dziko nie ma kłopotów.Cyganów po prostu trzeba odganiać , nie pamiętam z tego tytułu jakiś problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Generalnie ludzie bardzo życzliwi, ze spaniem na dziko nie ma kłopotów.Cyganów po prostu trzeba odganiać , nie pamiętam z tego tytułu jakiś problemów Ludzie bardzo zainteresowani przybyszami, lokalnych moto u nich brak wiec na riderów patrzą troche jak na UFO :crossy: Niestety jak pisałem wcześniej warunki sanitarne na Kemingach w większości fatalne- najczęściej kibelek "Na Małysza" a za ścianka prysznic także czasami nie dało sie wykapać bo taki był fetor z tej dziury w ziemi(nie to żebym był jakiś wrażliwy-niejedno widziałem ale naprawde nie tylko nos wykrecało ale aż w oczy szczypało :clap: . Mielismy jeden nieprzyjemny incydent- rozbilismy sie na dziko pod zamkiem w okolicach BLAJ a za pare minut zleciało sie prawie pół wsi i chcieli od nas wyciągnąć jakieś EURO- wieś w wiekszości zamieszkiwali Cyganie (pewnie błedem było, że posilając sie w lokalnym sklepiku Ursusem robiliśmy dzieciakom foty aparatem cyfrowym co dla nich było szokiem, że od razu zdjecie widać- pewnie uznali nas za jakichś bogaczy i postanowili pobrać od nas swoist haracz za nocleg :biggrin: ). Zwineliśmy sie wiec stamtad w obawie o nasze rzeczy w czasie snu- bylismy na 2 konie:4 os. w tym 2 dziewczyny wiec nie było sensu ryzykować- wiecej nie próbowalismy spać na dziko. Myślę, że w wiekszej gromadzie nie byłoby problemu.Nie bylismy w Rumunii nad morzem ale za to zjechaliśmy całe wybrzeże Bułgarii: Krapec, Rusałka, przyladek Kaliakra(super widoki), Bałczik, Albena,Złote Piaski (exklusive hotele- drogo jak cholera), Warna( polecam skok na Bunjii z mostu- niezapomniane wrażenia- 50m w dół :bigrazz: ),Obzor, Nesebyr(super stare miasto- koniecznie zwiedzić!), Burgas, Sozopol i aż do Rezowa do granicy tureckiej- wszedzie tanie jedzonko i piciu :) ; warunki na kempingach nieco lepsze od Rumunii ale niewiele.Generalnie warto tam jechać, dopóki nie ma tam takiej cywilizacji jak na zachodzie zaś przyroda wynagradza wszelkie trudy i niewygody.POLECAM! A już za 6godzin mam URLOOOOP :bigrazz: :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Kwidzyn Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 No ja wlasie sie zastanawiam, czy jechac tam ewentualnie samemu, jezeli sie nikt nie znajdzie...Na razie podziwiam tylko krajobrazy na "Google Earth":)...Dziekuje za wszelki info... Zaraz sobie zapisze na mojej "wielkiej liscie".PozdrawiamMaciej PS: "Pipcyk" to moze zdazysz jeszcze zdac jakas krotka relacje po powrocie z Rumunii. Bedziesz mial najswiezsze informacje, a ja jeszcze przed wyjazdem przestudiuje to na poczatku wrzesnia...PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi