PrzemekB Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 u mnie słychać dzwięk ocierania klocków o tarcze z przodu, przy czym nie stawiają one żadnego oporu (sprawdzałem na stopce centralnej- koło swobodnie się obraca)- na początku się tym martwiłem ale potem ktoś mnie uświadomił, że to nie żaden feler i teraz jestem spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Heh, papier ścierny wodny 2000, olej lub płyn hamulcowy, z lekka przejadę powierzchnię tłoczka, zerdę osad i syfy, tak samo piastę w której sie on porusza. I co? Jakoś nikt nie miał do mnie pretensji o to, że hamulec źle działał, nie hamował dobrze, ciekł, był rozkalibrowany albo właściciel miał wypadek przez moją robotę. Chyba logiczne, że nie papierem 1000 i mniejszym... Dodam, ze robiłem to w niejednym aucie oraz motocyklu Adamie M. Loko, jasne, że jak użyjesz papieru o złej ziarnistosci i bez smarowania do tego to zacisk może byc do wyrzucenia. PrzemekB, u mnie równiez delikatnie kocki ocerają o tarcze, ale po prostu tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Chyba logiczne, że nie papierem 1000 i mniejszym... Dodam, ze robiłem to w niejednym aucie oraz motocyklu Adamie M. No ja tez w niejednym przez te 35 lat mojej motocyklowej "kariery" i nie spotkalem jakos sytuacji zebym musial sie uciekac do pomocy papieru sciernego.Plyn hamulcowy w odpowiednim czasie rozpusci wszystko :crossy:Papier scierny, chocby nie wiem jak tloczek po nim czyscic zostawi drobinki korundu na powierzchni tloczka i to dla uszczelek zdrowe nigdy nie jest.A ja bardzo nie lubie robic tej samej roboty kilka razy.Oczywiscie kazdy ma prawo robic wszystko tak jak uwaza za sluszne, a to jest moja opinia na ten temat. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 jasne że nie jechałem tego 20 czy szczotą drucianą :crossy: hehe .... po zmontowani wszystko chodziło tylko po pewnym czasie powoli zaczęło się pocić i tak się pociło, a że mnie wnerwia jak gdzieś coś brudne to najpierw wymieniłem uszczelniacze, ale efekt ten sam...... więdz w końcu i tłoczki i uszczelniacze i spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 nietety moje doświadczenie mechanicznio-serwisowe jest gorzej niż żadne, więc lepiej nie będe dotykać tego swoimi łapami, które mogą tylko spustoszenie pozostawić. co do oporów przy ruchu uniesionym kołem. bez zacisku keci się i kręci, więc łozysko jest w porządku, ale z zaciskiem robi jakieś półtorej obrotu.jestem przewrażliwiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 u mnie słychać dzwięk ocierania klocków o tarcze z przodu, przy czym nie stawiają one żadnego oporu (sprawdzałem na stopce centralnej- koło swobodnie się obraca)- na początku się tym martwiłem ale potem ktoś mnie uświadomił, że to nie żaden feler i teraz jestem spokojny.Oj stary, z nieba mi spadasz! Już odliczałem kasę na nową tarczę.... DZIĘKI :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 zaciskiem robi jakieś półtorej obrotu.jestem przewrażliwiony? Myślę, że tak :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 bywa :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja miałem tan sam problem w bandicie.. Męczyłem sie z tym kilka dni i nic... Oddałem do mechanika, grzebał dwa dni i dalej bylo to samo... Jak przywiozłem moto do domu to sie wnerwiłem i rozebrałem wszystko na części pierwsze, przedmuchałem z kompresora, lekko spolerowałem tłoczki i przesmarowałem jakims pierdołem do tłoczków(nie pamietam jak to sie nazywało). Po skreceniu jest o niebo lepiej.. Moze jeszcze nie jest idealnie ale juz nie czuje oporu jak jade.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi