Szpanerq Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Mam problem WSK grzeje mi sie jak skurczybyk, przejade z 3 km na pelnym gazie i juz zaczyna przerywac , strzelac z gaznika i koniec jazdy jest trzeba postawi ci czekac , a moge jezdzic ile wlezie na "luznym" gazie z np. 5 minutowymi przerwami i sie niezagrzeje.Kolega mowil mi ze to sprawa mixolu ze im lepsza mieszanke daje do CZ to mniej sie grzeje ale m isie w to nie wierzy jakos :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Sprawdz ustawienie zapłonu, przerwy na przerywaczu. Lej mieszankę 1:20, ustaw gaźnik wg. książki, a nie na oko, sprawdz czy prawidłowo jest zamontowana iglica - na którym rowku. Kup nową świecę F80. Moze cos przerabiałeś w tym silniku i źle cos zrobiłeś lub poskładałeś źle sam silnik. Może jak po remoncie to złe pasowanie tłok - cylinder, pierścienie, sworzeń... Nie jeździ na pełnym gazie, przecież to masakra dla tego silnika. Moze pozostaw w domu te sportowe zapędy bo to nie silnik wyczynowy. A po drugie moze zadbaj o to by Twój post wyglądał normalnie, używaj przecinków, kropek, przeczytaj tekst jeszcze raz zanim go wyslesz, a nie używasz podpisów, tłumaczac w dziwny sposób swoje błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uboot Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 a moge jezdzic ile wlezie na "luznym" gazie z np. 5 minutowymi przerwami i sie niezagrzeje. hmm to mozesz jezdzic ile wlezie czy z 5 minutowymi przerwami ? :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpanerq Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 moge jezdzic ile wlezie tyle ze zatrzymam sie na chwileczke przywitam sie z kumplami i jade dalej , nie gaszac moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek_spox Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Tak jak w poście powyżej. Przyczyną graznia może być zbyt uboga mieszanka . Sprawdź położenie iglicy oraz wyreguluj poprawnie gaźnik. Możliwe że masz źle ustawiony zapłon. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez marianek_spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jassiek231 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Na twoim miejscu dla pewności sprawdziłbym jeszcze kondensator :icon_razz: Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez jassiek231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 coś mi się zdaje że musisz wyregulować gażnik tzn. ja tak miałem jak dostawal zadużo paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 świeca prawde ci powie :) Zapłon, gaźnik, mieszanka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jaka to WSK , 175 czy 125 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 patrząc na opis można wywnioskować ze ma 125 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Mi to wygląda na przytkany kranik paliwa.Sprawdź jak leje się paliwo po zdjęciu wężyka i otwarciu kranika.Strzelanie w gaźnik i przegrzewanie się sugeruje zbyt ubogą mieszankę.Jazda na małym otwarciu przepustnicy jest bez problemów bo ilość dopływającego paliwa jest wystarczająca.Zanim rozkopiesz silnik, sprawdź te proste rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinq Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 a mi się wydaje,że są złe pierścienie, i on nie wypala całej zupy i w końcu zaczyna ją blokować, mój kumpel ma to samo i będziemy teraz kupować nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Sprawdz ustawienie zapłonu, przerwy na przerywaczu. Lej mieszankę 1:20, ustaw gaźnik wg. książki, a nie na oko, sprawdz czy prawidłowo jest zamontowana iglica - na którym rowku. Kup nową świecę F80. jestem tego samego zdania. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 a ja ci gwarantuje ze to tlok puchnie. jesli robiles niedano remont to sprawdz stan jedo powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 no tez tak podejrzewam puchniecie tłoka mialem podobny przypadek ale moto stawało całkowicie (wczesniej strzelało w gaznik i w tłumik) po ostudzeniu silnika chodził normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi