zenon165 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Witam. MOje pytanie: Czy można się poruszac na motorowerze, mając kartę rowerową i niepełne 18 lat ? Chodzi o to że kolega ma rocznikiem 18, a kończy dopiero w grudniu... Jeżeli nie, to jakie moga być konsekwencje, czy mogą mu podczas zatrzymania zabrac dowód, a może motorower ?? :( POzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Karty ani motoroweru mu nie zabiora. Dostanie w najgorszym wypadku mandat 500 zl za jazde bez uprawnien. Przypominam tylko, ze w takiej sytuacji OC "nie dziala" - w razie kolizji z winy kolegi ubezpieczyciela ani poszkodowanego nie bedzie obchodzilo, ze brakowalo mu kilku miesiecy do pelnej 18-tki. Moze sie wiec okazac, ze w dorosle zycie wkroczy z poteznym dlugiem za naprawe czyjegos samochodu lub uszkodzenie innej osoby. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Do 18 lat musi miec karte motorowerowa od 18 lat musi miec dowod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorl Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ależ kombinuje, a nie łatwiej zrobic sobie tą karte motorowerową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roqwor Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Właśnie, koszt takiej karty nie przekracza 200zl. Ale lepiej wydac pare zlotych niz potem miec odroczone prawo jazdy na kilka lat (koledze odroczyli na 4!!) A karta rowerowa jak sama nazwa wskazuje jest na rower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Właśnie, koszt takiej karty nie przekracza 200zl. Ale lepiej wydac pare zlotych niz potem miec odroczone prawo jazdy na kilka lat (koledze odroczyli na 4!!) A karta rowerowa jak sama nazwa wskazuje jest na rower!Popieram nieduży koszt a bez problemów i jazda bezstresowa... POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 wydaje mi sie ze idzie do najblizszego gimnazjum i robi za free. moze jakies 10 zł za wydanie druku ale to nie powinno kosztowac tak naprawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Właśnie, koszt takiej karty nie przekracza 200zl. Ale lepiej wydac pare zlotych niz potem miec odroczone prawo jazdy na kilka lat (koledze odroczyli na 4!!) A karta rowerowa jak sama nazwa wskazuje jest na rower! Za co mu odroczyli i kiedy? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 własnie... z mojej wiedzy wynika że nie ma w tym momencie czegoś takiego jak ODROCZENIE... ale nie jestem Alfą i Omegą :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Mnie karta motorowerowa kosztowała całe 2 złote :P Wieć nie zaszkodzi zrobić i śmigać tak jak prawo nakazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ok, a gdzie kosztowało Cię to 2 zł ?? Kolega chodzi już do liceum, a tam karty nie ma możliwości wyrobić.. wiadomo.. A z tego co wiem w wydziale komunikacji koszt takiej karty jest dość duzy. Niewiem tylko jaki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi