BaRy Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 To są stalowe zębatki VAZa. Mam taką na tyle w KTM 520, który roluje wszystkie aluminiowe zębatki w wachlarzyki. Nie wiem, po co opowiadasz takie pierdoły o bananach, być może wina leży w tym, że takie zębatki widziałeś tytlko w internecie, a nie na motocyklu. VAZ który mam założony zrobił właśnie 300 km w wysokich Tatrach, co można ze spokojem przeliczyć na 3000 km po poligonie, wcześniej przejechał 1000 km po zwykłym terenie. Po takim wysiłku alumioniowe zębatki Renthala, na których jeździźłem całe życie, pokazywaly mi szczerby w uzębieniu. Zębatki stalowe są wytrzymałe, tanie i dobre. Ich wada to bardzo duża waga. Dlatego nie stosuje się ich w crossie. Ale w enduro nie ma przeciwskazań. Jeśli pracują z dobrym łańcuchem, takim jak Renthal, Regina, RK czy DID, to mają bardzo dużą szansę skończyć się równo jako zestaw, a nie nierównomiernie, co powoduje konieczność wyrzucenia jakieś jeszcze dobrej części zestawu do śmieci. pzdrWidzę Dominik, że w końcu przekonałes się do stali. :( Przy takich pojemnościach i mocach w amatorskim użytkowaniu gdzie te kilka dg nie ma znaczenia ja sobie nie wyobrażam alu na dłuższą metę, choćby finansowo. Co do ciężaru to powstały już takie bardzo ażurowe zębatki z lepszych stopów stali, które ważą prawie tyle co alu, są wytrzymałe ale jeszcze sporo kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Tak, supersproxy po niemal 250 zł... dużo, zważywszy że zwykła stalowa kosztuje 40 zł. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 http://www.allegro.pl/item118936198_zebatk...rm_i_inne_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Właśnie kupuje od tego kolesia komplet zębatek,przód i tył. DZIĘKI WSZYTSKIM ZA JAKĄ KOLWIEK POMOC !!! .Pzdr 4all :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Właśnie kupuje od tego kolesia komplet zębatek,przód i tył. DZIĘKI WSZYTSKIM ZA JAKĄ KOLWIEK POMOC !!! .Pzdr 4all :icon_mrgreen: a ile sobie za komplecik zażyczył?bo do mojej apki chciał ok. 120 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 No własnie jestem ciekawy ile by kosztowała zebatka vaza stalowa na tyl, bo w aukcji jest cena tylko przedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 W Intercars 40 zł. Mniej więcej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 a ile sobie za komplecik zażyczył?Za obydwie 85zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Za obydwie 85zł. no to taniej, bo dla mnie przód 29 zł a tył 90-95 zł (na zamówienie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 W Intercars 40 zł. Mniej więcej. To niezle, powiedz czy są duzo trwalsze, czy jednak nie warto takich kupować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ja wlasnie zamowilem stalowe zebatki i koles za tylnia chce 53 zl a za przenia 20 zl wiec mysle ze nie jest zle a poza tym sa znacznie trwalsze od aluminiowych tylke ciezkie ale co ci przeszkadza te 0,5 kilo wiecej w moto (ja nie widze roznicy 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi