daniel_gorzow Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Witam wszystkich! Mam pytanie: Czy zeby wymienic olej w przednim zawieszeniu w Cb500 musze odkrecac obie lagi? Robilem to zima i wlalem olej 10W ale sadze ze jest za zadki a zawieszenie za miekkie na nasze piekne drogi.Chce wlac 15W... Czy znacie jakis inny sposob na wymiane tego oleju? Czytalem jeszcze kiedys na forum ze Honda zalewa orginalnie olej ATF Tzn taki sam jak w automatycznych skrzyniach biegow w samochodach. Mam pare litrow takiego oleju i wlal bym go ale niestety nie wiem jaka ma gestosc taki olej. Moze wy wiecie... Prosze o Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Czy zeby wymienic olej w przednim zawieszeniu w Cb500 musze odkrecac obie lagi? Robilem to zima i wlalem olej 10W Sory a mógłbyś troche dokładniej sprecyzować o co chodzi bo raz piszesz że robiłeś to zimą a teraz pytasz czy trzeba odkręcać obydwie lagi ? :icon_rolleyes: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_gorzow Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Chodzi mi o to czy musze rozkrecac znowu przod zeby wymienic ten olej.. moze jest jakis inny sposob na wymiane tego oleju. Chce wlac 15Wbo sadze ze 10W jest za zadki a przod za miekki na nasze dziury.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ATF jest zbyt rzadki a do wymiany oleju to radziłbym wlać po 320ccm oleju 20W bez rozbierania.Wystarczy wyjąć koło i odkręcić najpierw śrubę spustową na dole lagi. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ATF jest zbyt rzadki a do wymiany oleju to radziłbym wlać po 320ccm oleju 20W bez rozbierania.Wystarczy wyjąć koło i odkręcić najpierw śrubę spustową na dole lagi Kuzwa takze w swojej Sevence mam za miekki przod ,to chyba sie zastosuje i też zaleje 20W. :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_gorzow Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 :( Dziekuje bardzo za pomoc juz wiem co robic :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Nie wiem czy u ciebie też są te śrubki u dołu lag bo spotkałem się ze nie wszystkie cb maja je po prostu trzeba je odkręcić i spuścić olej jeśli niema śrubek tylko same odlewy w ich miejscu to odkręć ośkę wyjmij koło i od dołu imbusem odkręć śrubę i zlej olej zakręcamy i odkręcamy od góry nakrętki co trzymają chyba sprężyny w lagach kluczem 17 i wlewamy olej polecam również 20 W ja u siebie wlałem 15 W i za bardzo mnie to nie zadowala następnym razem wleje 20 W góra 20 minut roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ostrzegam - może obrzydliwie śmierdzieć :biggrin:.W R6 kiedyś zmieniałem to mało co pawia nie puściłem, mniej więcej jadowity pierd + rzygowiny w jednym :crossy: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 to ile on mial lat ze tak smierdzial? ja w moim enduraku zmienialem to pachnial jak olej a nie jak to co opisales :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_gorzow Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jeszcze raz dziekuje wam! Wleje 20W :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 to ile on mial lat ze tak smierdzial? ja w moim enduraku zmienialem to pachnial jak olej a nie jak to co opisales :icon_mrgreen:W sumie to duuużo bo nie wyglądał już jak olej :icon_mrgreen: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi