Tot79 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Jade sobie droga ,nagle przede mna zatrzymuje sie auto przed pasami aby przepuscic pieszego,ja zatrzymuje sie za nim,nagle słysze pisk opon i uderzenie wali mnie i motocykl! Jutro ma byc rzeczoznawca ,na co mu zwrocic uwage?POradzcie! uszkodzony mam tłumik i urwało sie mocowanie tłumika/podnozek pasazera,zarysowało dosc mocno wahacz.Dostało centralnie w opone tak ze moje koło było na jej masce-tak podbiło.wygieło troche plastiki i tablice! Najbardziej boje sie o łozyska zarowno w kole jak i w wahaczu,czy nie naruszyło geometrii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Jak będzie rzeczoznawca, to zwróć mu uwage na każdy uszkodzony element, powiedz mu też, że istnieje możliwość uszkodzenia łożyska, czy zmiany geometri, tak żeby to zanotował.Lepiej żeby pisał wiecej niż za mało, żeby się nie okazało ,że Ci plastik wymienią i dowidzenia...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Jade sobie droga ,nagle przede mna zatrzymuje sie auto przed pasami aby przepuscic pieszego,ja zatrzymuje sie za nim,nagle słysze pisk opon i uderzenie wali mnie i motocykl! Jutro ma byc rzeczoznawca ,na co mu zwrocic uwage?POradzcie! uszkodzony mam tłumik i urwało sie mocowanie tłumika/podnozek pasazera,zarysowało dosc mocno wahacz.Dostało centralnie w opone tak ze moje koło było na jej masce-tak podbiło.wygieło troche plastiki i tablice! Najbardziej boje sie o łozyska zarowno w kole jak i w wahaczu,czy nie naruszyło geometrii... Ja bym poinformował rzeczoznawcę, że chcę sprawdzić geometrię w zakładzie diagnostycznym, który ma odpowiedni do tego sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre-20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Witam, pozdrawiam Tot'a79, byłem wtedy z nim na tej wyprawie. Akcja wygladała btardzo groźnie, kolega jechał przed tą "nieszczęsną babką" a ja za nią. Jechalismy dosac powoli moze 40-50 km/h i wtedy nagły pisk, dym z jej opon i widze jek tylne koło Tot'a79 podbija sie do góry i londuje na masce passata combi. Powaga straszny widok, naszczesie kumplowi za wiele krzywdy sie nie stało ale maszyna?? Po takim uderzeniu naprawde mozna sie spodziewać czegos złego, najgorzej z tym wahaczem, a poza tym kumpel nie wspomniał ze cisnienie powioetrza w oponie spadło mu tuz po uderzeniu o 1,8 atmosfery. Zeby było jeszcze ciekawiej, dzisiaj jechałem z Wrocławia do domu tak spoko koło 80 km/h cieżarówka chciała sobie zjechac na parking i przecieła mój tor jazdy, kur....a przezyłem wtedy najgorsze chwiele w mojm zyciu!!! Czułem sie prawie jak "mucha na masece tej ciezarówy' na szczescie jakoś musnąłem tylko ją i przejechałem. Morał z tego taki, ze Ty mozesz jechac swietnie, fantastycznie i najlepeij na świecie, lecz gdy pojawi sie jakis "cielak" na drodze to w stosunku do niego nie mozesz nic zrobić!!! Prosze myslcie równiez za tychy co są za wami i przed wami, bo przeważnie to oni niosą zagrozenie jeżdzac bezmyślnie!!! Pozdrawiam Tot'a79 życze zdrówka. Edytowane 27 Lipca 2006 przez Andre-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Trzeba było jechać i najebać garści albo porozmawiac z gosciem.To jest chore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio114 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) troche ;) ,ale był taki wypade chyba wczoraj z tym, ze samochodowy stanął tir za nim skoda , a następny tir zdemolował to auto i zrobił z niego metalową kupe złomu kierowca i jego kolego poniesli smierc na miejscu.dlatego trzeba stawac z zapiętym biegiem i w razie czego reagowac , albo uciekac bo tak stracic życie ...... ;) Edytowane 27 Lipca 2006 przez radzio114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Co wyżej, to prawda.A teraz słowo dla rzeczoznawcy, który ma obejrzeć WSZYSTKO. Łącznie z komórką, która była w kieszeni, że nie wspomnę o ciuchach i kasku. Mam nadzieję, że Tobie się nic nie stało. Moto rzecz nabyta, a zdrowiee masz jedno. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 troche ;) ,ale był taki wypade chyba wczoraj z tym, ze samochodowy stanął tir za nim skoda , a następny tir zdemolował to auto i zrobił z niego metalową kupe złomu kierowca i jego kolego poniesli smierc na miejscu.dlatego trzeba stawac z zapiętym biegiem i w razie czego reagowac , albo uciekac bo tak stracic życie ...... ;)No trzeba uważać ale nie zawsze sie da wszystko przewidzieć, cholera martwi mnie twój wahacz i zawieszenie dostało mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 tomek-dobrze bedzie,zobaczysz. Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocyk87 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Ludzie już niczego nie szanują;) Taki moto to rzecz święta!!! Pociołbych tą babe ;) Ale bedzie dobrze, zrobią Ci ja na cacy:P Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chri$ Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 moto do firmowego serwisu i tam przeglad i wzywaja rzeczoznawce, bo tak na oko to polowy rzeczy nawet nie wykryje, zwroc tez uwage czy opona nie jest lekko uszkodzona / zdeformowana, ale konieeecznie do serwisu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi