parasol8 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 posty powyrzej ( szkoła jazdy i podstawy kture musisz opanować ) pytanie tyczy sie Countersteeringu , czy to co tam napisali tyczy sie terz opon płaskich nie zaokrąglonych tak ja k w nowych ścigaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 to dotyczy jazdy na kazdym jednosladzie, nie ma tu znaczenia jakie masz opony i czy jedziesz motocyklem czy rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Nie, qrwa proszę tylko nie kolejny temat o przeciwskręcie - tego już nie zdzierżę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majusz Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Kończ Waść, wstydu oszczędź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Jemu chyba chodzilo o to ze nie sa zaokraglone tak jak w scigach, czyli w scigach sa zaookraglone. Pozdr ;)Ortografia na najwyzszym poziomie ;) Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuoix Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) nie rozumiem, dlaczego ludzie tyle pytaja o przeciwskret...kupilem pierwsze moto pare dni temu, wyjechalem na pusta droge i popychalem delikatnie kierownice,obserwowalem, co sie dzieje i pozniej probowalem przed zakretami skladac moto wlasnie przeciwskretem nie ma co pytac, trzeba SIE UCZYC!!!w przeciwienstwie do matury, umiejetnosci swiadomego przeciwskretu od giertycha nie dostaniecie Edytowane 27 Lipca 2006 przez fuoix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Nie! w najnowszych ścigaczach z płaskimi oponami nie obowiązuje prawo przeciwskrętu, tam jeździsz z kijkami narciarskimi i się odpychasz jak chcesz pochylić motocykl do zakrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 pawel sv, zapomniałeś jeszcze o pracy nóg. muszą być ugięte,no i o pracy biodrami, żeby te płaskie opony w ogóle skręciły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Sterowanie ODWROTNE?Tylne koło skrętne ;) ?!?!?! Jak w wózku widłowym.Kierownica w lewo, a my w prawo :lol: Edytowane 27 Lipca 2006 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemoo Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Super bardzo mi się podoba wypowiedz mojego przedmówcy o mało co się nie popłakałem ze śmiechu!!;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M. Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 tylko prawde mówiąc jak skręcisz kierownicę w prawo to pojedziesz w lewo ;) jakby nie patrzec na tym to polega ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 tylko prawde mówiąc jak skręcisz kierownicę w prawo to pojedziesz w lewo ;) jakby nie patrzec na tym to polega :cool:Trudno się z Tobą nie zgodzić.Pisząc to miałem na myśli, że kierownicę skręcamy w lewo, a koło wędruje na prawo :)Taki gostek na krupówkach stał sobie z rowerkiem działającym na takiej zasadzie, zachęcał do do jazdy na nim. Stawiamy np 20zł, ujedziemy 50m i koleś oddaje nam 40zł, nie próbowałem ;) Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Trudno się z Tobą nie zgodzić.Pisząc to miałem na myśli, że kierownicę skręcamy w lewo, a koło wędruje na prawo ;)Taki gostek na krupówkach stał sobie z rowerkiem działającym na takiej zasadzie, zachęcał do do jazdy na nim. Stawiamy np 20zł, ujedziemy 50m i koleś oddaje nam 40zł, nie próbowałem ;)To chyba najlatwiej probować bez trzymanki, co? pozd Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 To chyba najlatwiej probować bez trzymanki, co?Tja. Widziałeś kiedys opustoszałe krupówy? ;)Ale drzeć ryja i jechać..... czemu nie :P Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremlas Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Parasol takie rzeczy to tylko w erze ;) <lol> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi