CokJee Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Siemka wszystkim. Zastanawiam sie nad kupnem Aprilia Rs 50 oraz Yamaha Tzr 50. Chodzi mi oczywiście o używany sprzęt. Nie moge sie zdecydowac :icon_rolleyes: Prosze pomożcie mi powiedzcie jakie sa zalety oraz wady obydwu motorków, oraz ciekawi mnie również dostępność częsci do obydwu. Z góry THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 :icon_rolleyes: opcja szukaj takie porownania byly juz poruszane ze 100 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Nierozumiem czemu każecie chłopakowi od razu shukać, skoro można mu krótko i rzeczowo pomóc. Mam akurat dwóch kolegów, którzy dosiadają tych mashyn, z tym że oboje mają je w wersji 80 ccm. Aprilia jest z 1996 roku i ma przejechane nieco ponad 20 tys. km . Kolega ma z nią wiele problemów, w krótkim czasie: zatarcie silnika (chociash to jego wina), którego remont wyniósł go 1200zł ! Potem problemy ze skrzynią biegów. Następnie peknięty łańcuch. To tyle co pamiętam. Wielkim plusem jest agresywny wygląd tej mashyny. Ogólnie motrek nie najlepshy. W każdym bądz razie ja nie polecam. Yamaha jest z roku 1999 i ma przejechane 13 tys. km. To jest dopiero cudo ! Silniczek chodzi bardzo równo i cichutko, co się rzadko zdarza w tej klasie motocykli. Na wyżshych obrotach przypomina coś więkshego. Jeżeli chodzi o awaryjność , to narazie nic się nie popsuło. Ten motorek moge naprawdę shczerze polecić. Podsumowując... Aprilia to włoskie "gó**o" (za przeprosheniem oczywiście ; to tylko moje skromne zdanie) Od niejednego tak słyshałem i jak narazie to się potwierdza. Słyshałem tesh że Aprilia dużo pali. Silniki po 20 tys. km są jush tak rozklekotane że wymagają remontu (z reguły) Jeżeli chodzi o dostępność części to są , ale dostępne w więkshych miastach i głównie na zamówienie. Natomiast Yamaha jest zdecydowanie lepsha (według mnie). Zawshe to japończyk ! Silnik właściwie eksploatowany potrafi bez remontu wtrzymać przebiegi dwukrotnie więkshe niż np. Aprilia W przypadku mojego kolegi motorek spala bardzo mało, jest za to bardzo dynamiczny. Wyglądem może nie zachwyca tak jak Aprilia, ale kwestia gustu oczywiście. Części są ogólnie dostępne ( przynajmniej w moim mieście), w więkshości na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Nierozumiem czemu każecie chłopakowi od razu shukać, skoro można mu krótko i rzeczowo pomóc. Mam akurat dwóch kolegów, którzy dosiadają tych mashyn, z tym że oboje mają je w wersji 80 ccm. Aprilia jest z 1996 roku i ma przejechane nieco ponad 20 tys. km . Kolega ma z nią wiele problemów, w krótkim czasie: zatarcie silnika (chociash to jego wina), którego remont wyniósł go 1200zł ! Potem problemy ze skrzynią biegów. Następnie peknięty łańcuch. To tyle co pamiętam. Wielkim plusem jest agresywny wygląd tej mashyny. Ogólnie motrek nie najlepshy. W każdym bądz razie ja nie polecam. Yamaha jest z roku 1999 i ma przejechane 13 tys. km. To jest dopiero cudo ! Silniczek chodzi bardzo równo i cichutko, co się rzadko zdarza w tej klasie motocykli. Na wyżshych obrotach przypomina coś więkshego. Jeżeli chodzi o awaryjność , to narazie nic się nie popsuło. Ten motorek moge naprawdę shczerze polecić. Podsumowując... Aprilia to włoskie "gó**o" (za przeprosheniem oczywiście ; to tylko moje skromne zdanie) Od niejednego tak słyshałem i jak narazie to się potwierdza. Słyshałem tesh że Aprilia dużo pali. Silniki po 20 tys. km są jush tak rozklekotane że wymagają remontu (z reguły) Jeżeli chodzi o dostępność części to są , ale dostępne w więkshych miastach i głównie na zamówienie. Natomiast Yamaha jest zdecydowanie lepsha (według mnie). Zawshe to japończyk ! Silnik właściwie eksploatowany potrafi bez remontu wtrzymać przebiegi dwukrotnie więkshe niż np. Aprilia W przypadku mojego kolegi motorek spala bardzo mało, jest za to bardzo dynamiczny. Wyglądem może nie zachwyca tak jak Aprilia, ale kwestia gustu oczywiście. Części są ogólnie dostępne ( przynajmniej w moim mieście), w więkshości na zamówienie. Ale sie usmialem :icon_rolleyes: Aprillia RS i YAMAHA TZR maja te same silniki panie kolego :icon_mrgreen: :icon_razz: ;) ;) To ze sie sypala to pewnie ktos silnik zle poskladal i trafil na taki model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Kolega miał RS 96r zrobił na pełnym v-maxie 5tys.km przyczym palił gume, stawiał na koło przednie i tylne,i zmieniał biegi zawsze po dojściu na czerwone pole.Po tym przebiegu potrzebowała troche dłużej aby napędzic się do 100 kmh i ciężko wchodziła 6.Niewiem jak w tzr ale w rs są wyj**ane hamulce trzeba uważac zeby jajek nie obijac bo bardzo łatwo.Aha i po tym przebiegu padł tylny amor ale rska już miała 6tys wczesniej nakrecone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Ale sie usmialem :icon_rolleyes: Aprillia RS i YAMAHA TZR maja te same silniki panie kolego :icon_mrgreen: :icon_razz: ;) :icon_razz: To ze sie sypala to pewnie ktos silnik zle poskladal i trafil na taki model...Dokładnie ;) włoski silnik minarelli jest w tzr i RSja bym polecił jakas honde NSr 80/50 albo 125\50pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Dokładnie :icon_mrgreen: włoski silnik minarelli jest w tzr i RSja bym polecił jakas honde NSr 80/50 albo 125\50pozdr A dlaczego nie polecisz susuki rg?? wiem, wiem że ona jest słabsza i wolniejsza od tych Aprilek i Yamah ale może więcej wytrzymać i mniej się psuje. :icon_rolleyes: A to tez jest ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) no to jest dobre te same silniki w tych rocznikach ale niby aprilia to wloskie gowno ma taki sam silnik jak japonczyk moj kumpel ma tzr z 2003 roku i jest jednym wielkim padlem ten motor . Nigdy nie mialem do czynienia z rs wiec o niej zaduzo nie powiem zalezy kto jak dba i jak jeździ :icon_rolleyes: ja mam aprilie i nie narzekam tylko to juz inna klasa mialem np derbi i latala jak tzr nawet lepiej i nie byla taka wadliwa a jak by mila obrotomierz to nie schodzilo ponizej 8 tys :icon_mrgreen: Edytowane 25 Lipca 2006 przez zysio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi