Miaziu Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Może ktoś wie co pod sobą kryją skróty w modelach motocykli ? Np. VF to V-Four(czterocylindrowa V-ka), TS-Twin Sport i inne. Interesują mnie co oznacza CB ? CBR ? i tym podobne. Jeśli ktoś wie niech się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Może ktoś wie co pod sobą kryją skróty w modelach motocykli ? Np. VF to V-Four(czterocylindrowa V-ka), TS-Twin Sport i inne. Interesują mnie co oznacza CB ? CBR ? i tym podobne. Jeśli ktoś wie niech się wypowie. jest taki gostek na 4um co to wszystko wie, zagadaj do niego ma ksywkę ARCHIWUM :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 szukałem , ale nic nie znalazłem na ten temat :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Też kiedyś o to pytałem i temat zszedł na luźne dopasowywanie nazw do skrótów (patrz post Kuby86).Mnie też interesuje rozszyfrowania owych tajemniczych dla mnie skrótów literowych ale chyba nie ma takich co to umieję rozszyfrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 z noich obserwacji domyślam się że ''R'' w nazwie oznacza coś w stylu''Racing'' czyli bardziej usportowioną wersje np. Honda CB i CBR albo VF i VFR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 VFR - Vee Four Racing CB - City BikeCBR - prawdopodobnie City Bike RaceRR - Race Replica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 W seri GS i GSX ten X oznacza 4 zawory na cylinder. GS mają po dwa. Idąc drogą dedukcji można skojarzyć fakt ze X posiada 4 Nóżki co może odzwierciedlać właśnie te 4 zawory :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 A wie ktoś co oznacza ZZR? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 a samo GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 To GS albo ZZR to w sumie to samo co u katamaranow np Nubira, czy Lancer. Zwyczajna nazwa modelu. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Może i tak, ale np. w modeli VW coś nazwy znaczą. Więc tutaj może być podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Sorki za off topic ale niewiedzialem ze w VW nazwy cos znacza, moglbys przytoczyc co znacza np Golf, czy passat?? Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Sorki za off topic ale niewiedzialem ze w VW nazwy cos znacza, moglbys przytoczyc co znacza np Golf, czy passat??Nazwa Passat oznacza wiatr, tak samo jak w innym modelu VW Scirocco. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Dokładnie jak powyżej mówił Boniek. Nazwy wiatrów są nazwami modeli VW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 No ale nie oznaczaja jakiejs konkretnej cechy samochodu a o tym myslalem, poprostu nazwa tak jak np. w GSX-ie jest Inazuma czyli grom. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi