Browarny Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Pewnie pisze to gdzieś w necie... wg mojej pamięci od 0,1 do 0,4 bara ale nie jestem pewien. Gacu, wg mnie Ci po prostu wachy brakuje, może to też być objaw nieodpowiedniego lub zasyfionego filtra paliwa (im więcej paliwa w zbiorniku tym większe ciśnienie na filtrze i jest przepływ, przy niskim poziomie paliwo przepływa słabiej i przy odkręcaniu motocykl się krztusi). Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Pewnie pisze to gdzieś w necie... wg mojej pamięci od 0,1 do 0,4 bara ale nie jestem pewien. Gacu, wg mnie Ci po prostu wachy brakuje, może to też być objaw nieodpowiedniego lub zasyfionego filtra paliwa (im więcej paliwa w zbiorniku tym większe ciśnienie na filtrze i jest przepływ, przy niskim poziomie paliwo przepływa słabiej i przy odkręcaniu motocykl się krztusi). wIESZ ALE MAGNA MA ZBIORNIK POD SIEDZENIEM I BYŁ PEŁNY NIE POWINNO TAK CHYBA BYĆ DZIS POJECHAŁEM ZATANKOWAĆ ,ZALAŁEM 98 ŻEBY lepiej popracowała może syf jakiś ,filtr mam oryginalny dziś szła jak buża! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rzadziak1 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Dzięki za informację Browarny! Co do wachy to ta niby 98 ma około 96 oktanów .Samochodami w swoim życiu wypaliłem już napewno więcej niż jedną cysternę i na BP w życiu się nie oszukałem. Co do "niby 95oktanów" to już kilka razy słyszałem od kumpli(zawodowych driverów) że ledwo dojechali do celu))) TYLKO Ultimate 98) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza70 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam,to ciśnienie w lagach vf750c 83r wynosi od 40 do 100 kpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posakol Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam jestem posiadaczem Magny już pół roku jestem zadowolony. Mam takie pytanie.Chciał bym coś zrobic z tłumnikami robi już ktoś coś takiego? jakie są efekty?? Z góry dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitano Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam jestem posiadaczem Magny już pół roku jestem zadowolony. Mam takie pytanie.Chciał bym coś zrobic z tłumnikami robi już ktoś coś takiego? jakie są efekty?? Z góry dzieki Pozdrawiam Może zainteresuje Cię cos takiego: http://www.aloesbis.pl/Pliki/magna.jpg Co prawda to nie mój projekt i pomysł, takie już dostałem ze swoją magną, ale w innej dorabiałem identyczne. Brzmią wyśmienicie, pod warunkiem, że kolektor szczelny i cały :biggrin: Do środka mozna wpakować jeszcze "wyciszacze", jak by było Ci za głośno, ale czy ten motor może brzmieć cicho???? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvaldi Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam wszystkich, sam osobiscie posiadaczem magny nie jestem ale mój tato taką posiada i ma z nią problem, a mianowicie dużo pali przy spokojnej jeździe 8,5L. Moto przez to było w pau warsztatach ale poza wydaniem kosmicznych pieniędzy, wykłucaniem sie z serwisantami i straconymi nerwami nic sie nie zmieniło. Zrobiona została regulacja zaworów, synchronizacja gaźników, mieszanka nie jest za bogata też była sprawdzana... może ktoś się spotkał z takim problemem... ostatni mechanik poradził mi jeszcze wymiane filtru powietrza ponieważ on podobno może również być odpowiedzialny za takie spalanie... i tu kolenje pytanie :) jaki filtr wybrać mechanik wspominał o MEIWA/MIW ale znaleźć nie mogę... podsumowując HEEEEEELP :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posakol Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 kitano ty masz tłumniki do starej Magny ja mam Magne z 2001roku :icon_mrgreen: powiedz cie co trzeba zrobic :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 ostatni mechanik poradził mi jeszcze wymiane filtru powietrza Hehe, nieźli ci mechanicy skoro dopiero ostatni wpadł na to żeby filtry sprawdzić :D VFy palą masakrycznie dużo (w każdym razie przy mojej jeździe) ale 8,5l to na pewno za dużo, musi być jakaś usterka. Może filtr, może opony (cisnienie? :P) przyczyn moze być wiele, każdy w miarę rozgarniety mechanik powinien umieć je po kolei eliminować. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvaldi Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Hehe, nieźli ci mechanicy skoro dopiero ostatni wpadł na to żeby filtry sprawdzić :D VFy palą masakrycznie dużo (w każdym razie przy mojej jeździe) ale 8,5l to na pewno za dużo, musi być jakaś usterka. Może filtr, może opony (cisnienie? :P) przyczyn moze być wiele, każdy w miarę rozgarniety mechanik powinien umieć je po kolei eliminować. No to ja trafiam na mało rozgarniętych mechaników :D sprawdze ten filter na początek i ciśnienie też lukne.. a może jakieś jeszcze podpowiedzi co może być przyczyną dużego palenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Mi drobne ubytki łata znajomy blacharz, migomatem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shem Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam, Mam Magne 750 C, czy na tyl moge zalozyc opone 150 80 16 (wazne jest to 150 - czy sie zmiesci )? Spalanie tez mam spore bo ok 8 litrów bez szalenstw (filtr powietrz nowy). Jakie ma byc cisnienie w kolach ? Dzieki i pozdrawiam. Shem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam, Mam Magne 750 C, czy na tyl moge zalozyc opone 150 80 16 (wazne jest to 150 - czy sie zmiesci )? Spalanie tez mam spore bo ok 8 litrów bez szalenstw (filtr powietrz nowy). Jakie ma byc cisnienie w kolach ? Dzieki i pozdrawiam. Shem 8 litrów to trochę dużo.Moja V65 pali tyle przy ostrej jeździe non stop,przyspieszenia na maxa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Czy wejdzie 150 to nie wiem, ale chyba możesz to sam zmierzyć, licząc luz jaki masz w tej chwili między oponą a wahaczem. Co do ciśnienia, nie pamiętam, ale powinieneś mieć nalepkę na wahaczu z m in. z ciśnieniem. 8 litrów to trochę dużo.Moja V65 pali tyle przy ostrej jeździe non stop,przyspieszenia na maxa itp. Przy bardzo dynamicznej jeździe to moja potrafi ponad 8 wciągnąć :icon_evil: , ale normalnie w 6 się mieści. pozdro Peterek Edytowane 29 Lipca 2009 przez Peterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shem Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Dzieki wielkie , Cos musze zrobic z tym spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi