magman Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Może masz zapowietrzony układ i nie wysprzęgla,a przy tysiącu obrotów na szóstym biegu będzie szarpać i to nie jest dobry pomysł na takie eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś ale koło było w powietrzu... chodziło luzem...na centralnej stopce...z tym sprzęgłem to możliwe że masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 oczywiście ,że zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Wg mnie masz sklejone tarcze, spróbuj je nromalnie "na sucho" rozkleić. A szarpanie na takim przełożeniu na wolnych obrotach to normalne, koło nie ma obciążenia i cały układ przeniesienia napędu świruje. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Jeżeli są sklejone to po nagrzaniu silnika powinny się "rozkleić"Miałem tak gdy mnie nawiedziło na mineralny olej Arala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Nie wiemy czy moto zostało rozgrzane, poza tym nie masz gwarancji że tarcze na pewno puszczą po nagrzaniu. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Najlepiej to zrobić ręcznie; wbić drugi bieg wcisnąć sprzęgło i próbować przetoczyć moto do tyłu i do przodu. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Najlepiej to zrobić ręcznie; wbić drugi bieg wcisnąć sprzęgło i próbować przetoczyć moto do tyłu i do przodu. A jaki masz olej zalany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Gdy mam sklejone tarcze (często po długim postoju) to oba hamulce i zdecydowanie, przy włączonym sprzęgle, wrzucam jedynkę. Zawsze pomaga. pozdro no panowie mam problema.... wystawiłem moto dziś żeby przepalić bo ładna pogoda...odpalam, wszystko git...wciskam sprzęgło 1ka i ...motor wyrwał jak by sprzęgła nie było...kombinuję i kombinuję i dupa zimna...płyn jest...sprzęgło gdzieś od połowy dopiero robi się twarde...nie wiem tarcze by się nie chciały rozejść po zimie ? dodatkowo gdy ustawię moto na centralnej stopce dam 6 bieg przy 1k rpm coś stuka i koło czasem podskakuje jakby się tryb podstawiał albo uszkodzony był kardan...jakieś pomysły ? Jak Ci coś stuka na 6 biegu to zdejmij koło i sprawdź łożyska, i zęby przeniesienia napędu kardana. U mnie nie było żadnych niepokojących objawów, a łożyska były do śmieci. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 trochę się boję o skrzynię z tym wrzucaniem 1ki....zastanawiam się bo klamka do połowy idzie luźno...dziś nie sprawdzę bo mam dość wypadków na jeden dzień (stary mi furę skasował ;] ). dam znać o wynikach w poniedziałek może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 gdzie kupić? potrzebuje ładne naklejki Honda na zbiornik i taki plastykowy boczek na lewą stronę osłaniający przewód sprzęgłowy mocowany u góry ramy do magny vf 750 c 83 rok może dacie jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Czy z HONDY SABRY PODEJDĄ MODUŁY ZAPŁONOWE DO MAGNY VF 750 C 83 R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Jeśli rocznik ten sam to, to moim zdaniem, tak. Silniki konstrukcyjnie są jednakowe. pozdro trochę się boję o skrzynię z tym wrzucaniem 1ki....zastanawiam się bo klamka do połowy idzie luźno...dziś nie sprawdzę bo mam dość wypadków na jeden dzień (stary mi furę skasował ;] ). dam znać o wynikach w poniedziałek może. No jeśli klamka do połowy, jak piszesz, wchodzi i jest problem z układem hydraulicznym. Odpowietrz układ i pozostaw kierownicę na dobę w takiej pozycji, aby resztki powietrza w sposób naturalny wydostały się z układu. Jeśli to nie pomoże to albo pompa albo "wysprzęglnik" do naprawy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Gacu podejdą.To ten sam silnik i takie same moduły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Gacu podejdą.To ten sam silnik i takie same moduły. magman ale ja mam jakieś innej firmy nin coś tam a gość ma jakieś chitachi ale wymiar ten sam i przewody i kostki takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi