GRO52EK Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 tak tak, tylko czy z pasażerem też ?i pewnie zależy to od prędkości :(Z pasazerem napewno bedzie inna reakcja bo zmienia sie srodek ciezkosci.Ale to moga byc tylko minimalne drgania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Ja nie czuje różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniap Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Ja tak z zupełnie innym tematem. Czy ktoś może wie jaki filtr powietrza będzie pasował do magny vf 500 z 84. Moze pasuje jakiś od innego moto? Mój mechanik zamówił wg katalogu ale nie pasował :( i stwierdził, że w hurtowniach nie chcieli mu sprawdzić rozmiaru :/ jak na razie podjeździłam na rajstopie ale magna się zbuntowała i gaśnie na niskich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Ja tak z zupełnie innym tematem. Czy ktoś może wie jaki filtr powietrza będzie pasował do magny vf 500 z 84. Moze pasuje jakiś od innego moto? Mój mechanik zamówił wg katalogu ale nie pasował :( i stwierdził, że w hurtowniach nie chcieli mu sprawdzić rozmiaru :/ jak na razie podjeździłam na rajstopie ale magna się zbuntowała i gaśnie na niskich obrotach.Zdolna dziewczyna :cool: przy rajstopie może być trochę za małe podciśnienie w gaźniku dlatego więcej ciągnie powietrza mniej paliwa ale bez oryginalnego filtra bym nic nie regulował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniap Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Zdolna dziewczyna :cool: przy rajstopie może być trochę za małe podciśnienie w gaźniku dlatego więcej ciągnie powietrza mniej paliwa ale bez oryginalnego filtra bym nic nie regulowałwiem na ostatniej wycieczce gasła mi na wolnych obrotach :( problem w tym, że mechanik wyrzucił stary filtr licząc, że nowy wg. katalogu będzie ok a tu kiszka. A podobno w hurtowniach nie chce im się mierzyć czy pasuje jakiś od innego modelu więc liczę że może tu mi ktoś podpowie. A na rajstopie jeździć nie będzie bo za bardzo lubię moje 2oo żeby jej taką krzywdę robić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 u... taka cisza, że chyba posiadacze pięćsetek nie wymieniają filtrów.wyśledziłem że 17210-MJ8-000 przekłada się na k&n HA-3010, no a papierowego zamiennika nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) dodatkowa pomoc dla Damy z vf500 :)pierwsze ... to strona - http://www.cyclepartsnation.com/oemparts/#/c/honda_motorcycle/parts inaczej to proszę spojrzeć na zdjęcia i dopasować filtr :1;2; wygląda na to , że tylko 17210-MJ8-000 Edytowane 4 Września 2013 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniap Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 dzięki za pomoc !!!! już przekazałam informację do mechanika, może coś z tego zrozumie ;) i będę się mogła cieszyć jednym z ostatnich ładnych weekendów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniap Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Z ciekawostek i ku przestrodze ;) moze kiedyś komuś się przyda taka informacja dot. magny 500 (jakby jednak jakiś właściciel 500 jednak zdecydował sie wymienić filtr). Honda nie produkuje już podobno, k&n HA-3010 dostępny tylko na specjalne zamówienie, a okres oczekiwania 3-5 tygodni. Mi udało sie kupić na ebay z uk ale odetchnę dopiero jak będę go miała w ręku. Jeszcze raz dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniap Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Hej, mam kolejnego questa ;) może macie jakiś pomysł zanim zacznę mechanika opie... jestem happy bo magna dostała filtr, ale zaczęła gasnąć, czego nie robiła wcześniej :( np. jak ją grzeję i zmniejszam ssanie tak do połowy jest dwójeczka na obrotach i jakoś tak dziwnie nagle 1 i silnik dead :( tak mi zrobiła też jak się między autami w korku ciskałam więc tak jakby na niskich obrotach ...Pytam się was bo nie chcę żeby mi jakąś ściemę mechanicy wciskali :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja bym go op... I pojechal na sprawdzenie :D Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Sprawdź złączki podnóżka jeśli nie stykają moto uważa, że jest rozłożony podnóżek i wtedy wyłącza silnik przy wrzuceniu biegu i puszczeniu sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniap Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Ja bym go op... I pojechal na sprawdzenie :Dtak tez zrobię ale muszę być wcześniej przygotowana ;) bo mi powie że się czepiam i uprzykrzam życie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Absolutnie tak nie powie, gdzież by śmiał przecież ty jesteś dla niego a nie on dla Ciebie :wink: Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 widzę, że wszyscy już śpią snem zimowymmoja Magna zimuje w blaszaku więc profilaktycznie sprawdziłem płyn chłodniczyi powinien wytrzymać do około - 30 st Cchyba ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi