marrio Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Temat posiadacze Madzi razem a ja widzę, że to bardziej dział mechanika motocyklowa- specjalność elektromechanika. No cóż może to i słuszne, sprawdzę jak mi sie coś zepsuje. Na razie chodzi jak brzytwa a raczej chodziła do końca października. Później już nie jeździłem niestet. A teraz czekam na marzec chyba jak pogoda dopisze. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Haha, twoja to lata 90 - motocykl bez problemowy, troche inaczej bylo z wersja z lat 80 tych :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Już przed modyfikacja głowic,brała bez problemu na przyspieszenie podkręconą VTR. Ojjj robisz mi apetyt ;) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Haha, twoja to lata 90 - motocykl bez problemowy, troche inaczej bylo z wersja z lat 80 tych :) Adam M. Tak, przeglądając to forum zorientowałem się, że starsze modele wymagają "troski" nie tylko ze względu na wiek ale również na różnice konstrukcyjne. Ja jestem super zadowolony z mojej maszyny 98r. wersja europejska. Przede wszystkim prowadzi się tak, że nawet ja nie mam większych problemów z panowaniem nad maszyną a to pierwsze moje moto. A do kompletu pięknie wygląda i ma poważną moc. Tak więc jak wsiadam na moją "czerwoną masakrę" to banan nie schodzi z mego oblicza. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Koledzy co wiecie na taki temat ? PRZY OSIĄGNIĘCIU WYŻSZYCH OBROTÓW W TRAKCIE JAZDY ZAŚWIECA MI SIĘ LAMPKA TAL LIGHT I FULL? ZDARZYŁO MI SIĘ ŻE W TRAKCJE RUSZANIA GASŁ ? PÓŹNIEJ BYŁ PROBLEM Z ZAPALENIEM Z ROZRUSZNIKA TRZEBA BYŁO POPCHAĆ I PROBLEM Z GŁOWY? TERAZ JAK ZAPALAŁEM I WKRĘCAŁEM NA WYŻSZE OBROTY TO PRZY WYŻSZYCH OBROTACH POJAWIAŁ SIĘ KOMUNIKAT TAL LIGHT I FULL I MOTOR GASŁ ? DORADŹCIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Niestety masz problemz instalacja. Zamiast jezdzic sciagaj nadwozie, miernik w reke i sprawdzasz kabel po kablu, albo przejscie kabli w tylnej lampie bo wydaje mi sie ze masz gdzies brak masowania kabelkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Niestety masz problemz instalacja. Zamiast jezdzic sciagaj nadwozie, miernik w reke i sprawdzasz kabel po kablu, albo przejscie kabli w tylnej lampie bo wydaje mi sie ze masz gdzies brak masowania kabelkow. Witam kolege czy mógłbyś mi konkretnie wytłumaczyć o co chodzi z tym brakiem masowania w tylnej lampie na tych kabelkach ogólnie lampa świeci i stop też mógłbyś konkretnie doradzić co mam tam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam kolege czy mógłbyś mi konkretnie wytłumaczyć o co chodzi z tym brakiem masowania w tylnej lampie na tych kabelkach ogólnie lampa świeci i stop też mógłbyś konkretnie doradzić co mam tam zrobić? KOLEDZY PYTANKO DO WAS! CHODZI O MAGNĘ VF 750 C 83 R JAKI JEST PRAWIDŁOWY ODSTĘP ELEKTRODY NA ŚWIECY DO TEJ MASZYNY ? JEŚLI MACIE JAKIEŚ DANE PODAJCIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 KOLEDZY PYTANKO DO WAS! CHODZI O MAGNĘ VF 750 C 83 R JAKI JEST PRAWIDŁOWY ODSTĘP ELEKTRODY NA ŚWIECY DO TEJ MASZYNY ? JEŚLI MACIE JAKIEŚ DANE PODAJCIE? W mojej wg instrukcji obsługi 0,7-0,9 mm. Niestety moja to rocznik 98. Ale myślę ,że możesz spróbować tak wyregulować i zobaczyć jak będzie pykać. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 dzięki kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 1983 rok to: 0,8 - 0,9mm. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 1983 rok to: 0,8 - 0,9mm. pozdro Kolego a z czego masz te dane ?serwisów ka czy co bo nie mogę się nigdzie doszukać? dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Stara poczciwa magna pochwalmy się fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Ekhem... raz że nie widzę fotek... A dwa to już się chwalilismy w innym temacie, tym o magnach. Ale idea słuszna, pochwalam :D Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 no panowie mam problema.... wystawiłem moto dziś żeby przepalić bo ładna pogoda...odpalam, wszystko git...wciskam sprzęgło 1ka i ...motor wyrwał jak by sprzęgła nie było...kombinuję i kombinuję i dupa zimna...płyn jest...sprzęgło gdzieś od połowy dopiero robi się twarde...nie wiem tarcze by się nie chciały rozejść po zimie ? dodatkowo gdy ustawię moto na centralnej stopce dam 6 bieg przy 1k rpm coś stuka i koło czasem podskakuje jakby się tryb podstawiał albo uszkodzony był kardan...jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi