przemek3578 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Jak widzicie nie ma co kupowac nowych oponek - no chyba,ze dziurka jest dziurskiem nie do zaklejenia!!! Oczywiscie bezpieczenstwo przedewszystkim!!! :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Myślę, że podstawa to nie wpadać w paranoje. W autach też się klei opony. Poza tym nie wiem, czy choć połowa z tu zebranych wie, jak w rzeczywistośc klei się opony motocyklowe - ile trzeba się napracować dremelem, aby oczyścić odpowiednio oponę od wewnątrz, jakie łaty się stosuje itd.To nie jest garażowa wulikaznizacja przydomowa tylko działanie, które ma na celu wypuszczenie BEZPIECZNEJ opony w obieg. pzdrCzłowiek... powiedz mi kurde gdzie ty tego sie wszystkiego nauczyłes ? Ja Ciebie bardzo podziwiam za twoja wiedze i umiejtnosci :P P.S. Nie chodzi mi tu tylko o tego posta. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 wstawcie dętki albo nawet drewniane kola od wozu i bedze gicior :P a oponke bym zalatal i nie patrzyl na ordery Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) Poza tym nie wiem, czy choć połowa z tu zebranych wie, jak w rzeczywistośc klei się opony motocyklowe - ile trzeba się napracować dremelem, aby oczyścić odpowiednio oponę od wewnątrz, jakie łaty się stosuje itd.Ja już wiem :)Ostatnio właśnie w HRG wziąłem dla kumpla oponkę która miała jakiś gwóźdź. Mogę potwierdzić, że jeśli osoba która taką oponę przygotowuje do dalszego użytkowania zna się na rzeczy, to nie ma prawa nic się w przyszłości z taką oponą stać. Wszystko zajęło w sumie kilka minut, ale opłacało się. Bezpieczeństwo przede wszystkim. Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Boniek Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Heehee, akurat o oponkach to się nasłucham od Gumisia, który u nas w HRG odpowiada za opony nowe, używane oraz wulkanizację :)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Niedawno miałem podobny dylemat. Złapałem kapcia na nówce oponie! Wyciągnąłem z niej śrube o przekroju 8mm ;) Pierwsze co pomyslałem kapeć do wymiany.... 5 stówek moge za nówke dać... Jakiez było moje zdziwienie jak w larssonie ściągneli mnie na ziemie (750 najtańsza!!!). Więc myśle tak:Młody jestem, sianem nie s*am, jade do wulkanizacji. Myśle sobie zakołkują czy cuś...Chłop popatrzył po czym stwierdził że damy rade :) Zdjął gume, nakleił łatke od środka i gitara. Powiedział ze pod żadnym pozorem motocyklowych opon sie nie kołkuje. Jedyną uwagą jaką mnie uraczył przy wyjeżdzaniu to żebym zbyt długo laczka nie palił bo może puścić (jak puści to powoli powietrze bedzie schodzić chociaz mówił, ze nie powinno). Od tamtej pory nawinąłem na oponie około 2000km z różnymi predkościami. Czasami nawet koło 240km/h. Opona zachowuje sie bez zarzutu. Na początku miałem jakieś tam blokady psychiczne ale juz dawno mi przeszło. Wydaje mi sie ze jezeli takich napraw dokonuje sie w dobrej wulkanizacji to napewno są one skuteczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi