maciejM Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Tez mam Dunlopa Sportmaxa Qualifilera i zdecydowanie mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz74-74 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Witam, pytanie o filtr powietrza na allegro duża rozbiezność w cenie nie wiem co kupić, u mnie pewnie siedzi jeszcze orginał bo choć motocykl ma 14 lat ma przejechane 8000km może tylko przedmuchać, proszę o rade. Edytowane 6 Lutego 2012 przez ireneusz74-74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paganini Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Witam, pytanie o filtr powietrza na allegro duża rozbiezność w cenie nie wiem co kupić, u mnie pewnie siedzi jeszcze orginał bo choć motocykl ma 14 lat ma przejechane 8000km może tylko przedmuchać, proszę o rade. Ceny standardowych filtrów na allegro oscylują od 22zł do 60zł. Powyżej tej ceny są filtry niby tuningowe. Oczywiście jeśli go wyjmiesz i będzie czysty to można go wyczyścić. Z mojego punktu widzenia to nie jest to wielki wydatek i lepiej wymienić. Także wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam Edytowane 6 Lutego 2012 przez Paganini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajabuza_ Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ja kupiłem hiflofiltro za 28 zeta.Nowy filtr jest nasączony specjalnym olejem,jak wypierzesz stary to olej usuniesz.Bez oleju filtr nie czyści powietrza jak powinien.Oczywiście można nasączyć,ale trzeba wiedzieć ile.Za duża ilość oleju zmniejsza przepływ powietrza i silnik nie ma mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paganini Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Jak tam przygotowania do sezonu :icon_question: :icon_question: :icon_question: Motorki już po przeglądach :icon_question: Ja mam jeszcze do przeglądu przy moim Kawasku, rzeczy typu klocki, płyny, smarowanie łańcucha, filtry i co najgorsze muszę oddać do malowania lub polerowania prawą owiewkę :sad: (parkingówka). A olej mam już za sobą.Pozdrawiam wszystkich i oby do wiosny :crossy: Edytowane 23 Lutego 2012 przez Paganini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajabuza_ Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Ja już mam zrobione wsio.Kilka dni temu przeleciałem 16 km.200 wskazówka pokazała, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paganini Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 witam wszystkich. Mam takie pytanko? Czy ktoś z naszego forum zzr 1100 jest z Łodzi czy może okolic?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz74-74 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Mam pytanie co do łańcucha,czy ten luz 4 cm ma być na podnużkach czy na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajabuza_ Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Luz łańcucha 35 do 40 mm na podnóżkach Edytowane 20 Marca 2012 przez hajabuza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahafzr Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam, pytanie o filtr powietrza na allegro duża rozbiezność w cenie nie wiem co kupić, u mnie pewnie siedzi jeszcze orginał bo choć motocykl ma 14 lat ma przejechane 8000km może tylko przedmuchać, proszę o rade.Witam, pytanie o filtr powietrza na allegro duża rozbiezność w cenie nie wiem co kupić, u mnie pewnie siedzi jeszcze orginał bo choć motocykl ma 14 lat ma przejechane 8000km może tylko przedmuchać, proszę o rade. Cześć ja zakupiłem do swojego motocykla filtr K&N i naprawdę wież mi jest różnica warto wydać tą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paganini Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witam. Mam pytanko. Ile zygzak ma rezerwy od momentu przejścia na rezerwę? A z innej beczki. Byłem na rozpoczęciu sezonu w Zgierzu koło Łodzi i niestety innego ZZR 1100 prócz mojego nie było :sad:Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paganini Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) Witam kolejny raz :) . Zwracam się do wszystkich z pytaniem odnośnie regulacji obrotów silnika. Z tego co mówił poprzedni właściciel obroty reguluje się jednym z pokręteł od strony zmiany biegów. Takie krzyżaki na gumowych przewodach. Czy to prawda :icon_question:. I jeśli tak to którym :icon_question: .A druga sprawa to jaki olej najlepiej nalać do przednich lag :icon_question: i najważniejsze ile ml :icon_question:? We wtorek odkryłem, że na jednej z lag puścił uszczelniacz :sad: Uszczelniacze kosztują grosze, ale z wymianą ich zejdzie mi się ze 3 dni :wink:Proszę o jak najszybszą odpowiedź, bo w sobotę chcę się zaopatrzyć na moto-bazarze weteranie w Łodzi. Pozdrawiam Edytowane 10 Maja 2012 przez Paganini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomprz Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Pytanie dotyczące tylnej opony: czy ktos próbował wrzucić na tył 190 - mam okazję kupić nówkę w dobrej cenie, ale nie wiem czy wejdzie i co najważniejsze jak sie potem prowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalikawa Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 WitamMam taką sprawę do forumowiczów którzy znają się dobrze na silnikach lub częściach do zzr1100 1993r. zx10D oddałem go do naprawy i okazało się ,że trzeba wymienić łańcuszek napędu alternatora i jego napinacz, tylko jak mi krzyknął za naprawę 1600zł (części z serwisu Z USZCZELKAMI I ROBOCIZNĄ) to spadłem z fotela.Szukałem na necie i allegro ale nic takiego nie ma ,może ktoś wie o używanym w dobrym stanie to taki komplet słyszałem ,że za ok 350 zł. można dostać, będę wdzięczny za jakąkolwiek sugestię.Pozdrawiam. :ohmy: . WitamMam taką sprawę do forumowiczów którzy znają się dobrze na silnikach lub częściach do zzr1100 1993r. zx10D oddałem go do naprawy i okazało się ,że trzeba wymienić łańcuszek napędu alternatora i jego napinacz, tylko jak mi krzyknął za naprawę 1600zł (części z serwisu Z USZCZELKAMI I ROBOCIZNĄ) to spadłem z fotela.Szukałem na necie i allegro ale nic takiego nie ma ,może ktoś wie o używanym w dobrym stanie to taki komplet słyszałem ,że za ok 350 zł. można dostać, będę wdzięczny za jakąkolwiek sugestię.Pozdrawiam. :ohmy: .Łańcuszek już mam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomprz Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Niestety najwięcej zaplacisz za robociznę - to wyjątkowo podła naprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi