KaYtek Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 (edytowane) Skoro odpowietrzone...to wydaje mi sie ze regulacje klamki trzeba poczynic...przeciez jest takowa...ustawic na skrajne gorne połozenie klamki no i na mysl przychodzi mi jeszcze jedna rzecz...skoro przewody sa w stal oplotach puchną nie powinny- ale...wlasnie , jesli sa to markowe przewody, bo jakis badziew moze puchnac mimo to...no i kwestia klocków...moga miec zbyt niski współczynnik tarcia. A po za tym...Czy sprawdzałes pompe hamulcową? bo jesli przepuszcza Ci tłoczek pompki to wlasnie taki mozesz miec objaw...poprostu klamka wpada do oporu ale nie cały płyn jest wtłoczony w przewody...jego czesc przez nieszczelnosc układu tłoczka pompki wraca do zbiorniczka... radziłbym sprawdzic Edytowane 4 Maja 2011 przez KaYtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ma ktoś może opis lub może doradzić na temat przednich amortyzatorów do kawasaki zzr 1100. Chodzi o to że po mocnym zahamowaniu blokuje mi je po czym przez kilka sekund są nieruchome ( nie pracują ) w dodatku są nie równo wyregulowane i chcę się zabrać za zrobienie tego oraz wymianę łożyska w kierownicy. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Małe zainteresowanie albo mało kto wiedział jak doradzić. Bynajmniej już wszystko znalazłem i kawka zrobiona na medal. Jak ktoś będzie miał podobne problemy to pisać na PW postaram się odpowiedzieć i pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaYtek Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Miras...no ja sie przymierzam do regulacji zawiasu ale szczerze mowiac nie mam pojecia jak to zrobic...wiec jesli mozesz..podpowiedz cosco i jak idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz74-74 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam wszystkich użytkowników forum.Zostałem posiadaczem KAWASAKI ZZR 1100 jest to mój pierwszy motocykl takiej klasy (dawno temu MZ 150)wymieniłem w nim olej w silniku wlałem 340ml filtr też,moje pytanie jaki powinien być poziom w okienku jak to kontrolować.Pozdrawiam wszystkich motocyklistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Witam wszystkich użytkowników forum.Zostałem posiadaczem KAWASAKI ZZR 1100 jest to mój pierwszy motocykl takiej klasy (dawno temu MZ 150)wymieniłem w nim olej w silniku wlałem 340ml filtr też,moje pytanie jaki powinien być poziom w okienku jak to kontrolować.Pozdrawiam wszystkich motocyklistów. Te motorki łykają olej tak więc Ja osobiście stawiam motorek na kołach i leję na górną krawędź okienka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesartur Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Widzę, że i w tym temacie zaczęły się dziwne pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalikawa Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 WitamJestem nowym szczęśliwym posiadaczem zzr 1100 z 94r. Nie mam żadnej instrukcji obsługi ale gdyby ktoś kto się w miarę dobrze zna podpowiedział gdzie się wlewa co, to tak w skrócie było by fajnie,żeby na nowo nie zaśmiecać forum mogę zadzwonić i pogadać a w ogóle było by super jeśli mieszka gdzieś w okolicy np. legionowa, serocka,nowiaka, czy nasielska , bo muszę zrobić synchronizację wymianę płynów itd, dobre rady czy podpowiedzi w sprawie dobrego i niedrogiego warsztatu moto. mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Skontaktuj się z forumowiczami Greedo bądz Pawel obbaj są dobrymi mechanikami, którzy znają te silniki, zrobią porządnie serwis, jeśli pasuje Ci mechanik z Warszawy. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalikawa Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Skontaktuj się z forumowiczami Greedo bądz Pawel obbaj są dobrymi mechanikami, którzy znają te silniki, zrobią porządnie serwis, jeśli pasuje Ci mechanik z Warszawy. OK. DZIĘKI. I MAM JUŻ INSTRUKCJĘ Z NETA.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalikawa Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Gdzie mogę kupić, dostać dwie przednie siateczki do kawasaki zzr 1100?? (wloty powietrza) (te które znajdują się z przodu tuż pod światłami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 taką siateczkę kupisz na cm2 dostępne są różne rodzaje na Allegro Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalikawa Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 sorka za głupie pytanie ale nie wiem do czego służy przycisk pass?? Chodzi mi o przycisk na kierownicy z lewej strony od przodu zzr 1100Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam.Nosze sie z zamiarem zamiany mojego daga na zzr1400 lub gtr1400.I tu moja prosba o wasze info jak sprawuja sie te dwa moto jakie spalanie itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaYtek Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 sorka za głupie pytanie ale nie wiem do czego służy przycisk pass?? Chodzi mi o przycisk na kierownicy z lewej strony od przodu zzr 1100Z góry dziękiTen przycisk to tzw migawka...wiskasz go i migasz długimi swiatłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi