Skocz do zawartości

Kawasaki ZZR 1100

Rekomendowane odpowiedzi

Z czego dorabialiście/przerabialiście tłumik drgań piasty tylnego koła (gumy zabieraka)? Oryginał podobno 280zł. A może będzie pasował od GPZ 1100 96r bo taki moge kupić

Edytowane przez tomprz

Witam. jak w temacie mam problem z światłem stopu. Światło cały czas świeci tak jak by był wciśnięty hamulec. Jak mogę to szybko i łatwo naprawić jaka może być przyczyna. Proszę o szybką pomoc jutro muszę zrobić przegląd. Z góry wielkie dzięki i przepraszam jeśli post był już na forum.

Ma ktoś pomysł co z tymi gumami zabieraka?

A może popytaj ,na allegro jest sporo tyle ,że nie widziałem do 1100 tylko 600 ,ale ci co sprzedają nieraz mają i to w niezłych cenach,ja się z nimi trochę targuję bo ogólnie kupuję sporo części np. do auta.Pozdrawiam.

A może popytaj ,na allegro jest sporo tyle ,że nie widziałem do 1100 tylko 600 ,ale ci co sprzedają nieraz mają i to w niezłych cenach,ja się z nimi trochę targuję bo ogólnie kupuję sporo części np. do auta.Pozdrawiam.

Do 1100 jest inna niz do 600 - sprawdzałem na fiszkach na stronie ronayers. Na allegro nie mają a dla mnie kwota prawie 300 zł za oryginalne gumki, które nie powinny kosztować więcej niż 20-30 zł jest nie do przyjęcia. To złodziejstwo w biały dzień.

Do 1100 jest inna niz do 600 - sprawdzałem na fiszkach na stronie ronayers. Na allegro nie mają a dla mnie kwota prawie 300 zł za oryginalne gumki, które nie powinny kosztować więcej niż 20-30 zł jest nie do przyjęcia. To złodziejstwo w biały dzień.

Zgadzam się chodziło mi raczej o tych co mają całą kawę na części , może używane a w dobrym stanie , choć to raczej ryzyko.

• 2 tygodnie później...

Kupiłem "12" imbusa i na osi od strony tarczy hamulcowej jest lużny,przyjrzałem się dokładnie i jest tam napewno torx. Torx to też "12" czy oznacza się je inaczej?

I jeszcze jedno, nie demontowłem nigdy tylnego koła w zzr1100. Jaka jest kolejność demontażu. Chcę się tym jutro lub pojutrze zająć, bo kupiłem "nową" gumę oraz ten gumowy amortyzator piasty i zawiozę koło na przekładkę i wyważenie.

Edytowane przez tomprz

Nie wiem jak jest w modelu C.Ja mam model D. Potrzebny jest tylko imbus 8 i 12 mm. Najpierw zdejmujesz zabezpieczenia i odkręcasz tylną oś. Potem odkręcasz mimośrody i wyjmujesz je i wszystko wylatuje na ziemię i koło wyjęte POWODZENIA!!!

Nie wiem jak jest w modelu C.Ja mam model D. Potrzebny jest tylko imbus 8 i 12 mm. Najpierw zdejmujesz zabezpieczenia i odkręcasz tylną oś. Potem odkręcasz mimośrody i wyjmujesz je i wszystko wylatuje na ziemię i koło wyjęte POWODZENIA!!!

Już po zabiegu. Na marginesie to do demontażu koła nie trzeba odkręcać mimośrodów. Wystarczy zdjąć zabezpieczenia i odkręcić tylną oś - wszystko pięknie wychodzi i nie trzeba potem regulować naciągu łańcucha. Dodam jeszcze,że po zmianie na nowe gumy w piaście tylnego koła,zdecydowanie poprawił się komfort jazdy - nie ma szarpnięć - stare gumy , które usunąłem dosłownie rozpadły mi sie w rękach.