tp29 Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 WitamO uszczelka na forum juz duzo było pisane, jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie z czego dorobic uszczelkę.Musze dorobic uszczelkę pod głowicę do GSX 750ef z 85roku. Orginalnie uszcelka była z blachy, jednak nigdzie nie znalazłem warsztatu który dorobiłby mi identyczna. Proponuja dorobienie z tworzywa, aluminium, miedzi. Dorobienie z tworzywa znacznie grubość uszczelki, natomiast miedź i aluminium zmieniają swoje własciwosci pod wpływem temperatury. Prosze o radę które rozwiazanie jest najlepsze - z czego Wy dorabiacie (o ile nie mozna kupic orginału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 85 rocznik i uszczelki nie można dostać? Dziwna sprawa bo starsze egzemplaże nieraz mają niezły magazyn części. Wydaje mi się że najbardziej opcjonalne było by zrobienie z aluminum. W MZ 251 jest z aluminum i jakoś nie traci swoich właściwości, tym bardziej że jest chłodzona powietrzem i temperatury też odpowiednie tam panują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 85 rocznik i uszczelki nie można dostać? Dziwna sprawa bo starsze egzemplaże nieraz mają niezły magazyn części. Wydaje mi się że najbardziej opcjonalne było by zrobienie z aluminum. W MZ 251 jest z aluminum i jakoś nie traci swoich właściwości, tym bardziej że jest chłodzona powietrzem i temperatury też odpowiednie tam panują. Nie chodzi o to ze nie moze dostac uszczelki. Lecz nikt nie jest w stanie dorobic. To znaczy moze, ale nie ma takiego frajera, ktory by sie dlubal z takim czyms pol dnia po to zeby zarobic 40zl. :icon_razz: A przeplacac w larssonie za kawalek blaszki to przesada... Jesli chcesz dorobic uszczelke, najlepiej dorob jej z tego materialu z jakiego byla pierwotnie wykonana. Szlifierka, ostry nozyk, nozyczki, papier scierny, a lot of brooowar. Zyczymy milej zabawy... Jak skonczysz przeslij fokti. Chetnie zobacze jak Ci to wyszlo :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 ' date='19 Lipiec 2006 - 12:39' post='668325']Nie chodzi o to ze nie moze dostac uszczelki. Lecz nikt nie jest w stanie dorobic. To znaczy moze, ale nie ma takiego frajera, ktory by sie dlubal z takim czyms pol dnia po to zeby zarobic 40zl. :icon_razz: A przeplacac w larssonie za kawalek blaszki to przesada... A znalazłeś ten motocykl na śmietniku że nie chcesz w niego inwestować ?Wyrzuć paścia do rowu , po co się będziesz bawił w dorabianie uszczelki do takiego złoma.Szkoda czasu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Jak zrobisz sam-masz wieksza satysfkacje, aczkolwiek uszczelke pod glowice akurat bym kupil. Ale czemu tak drogo za kawalek wytloczki?? :icon_razz: Kiedys padl mi stycznik rozrusznika. Mowia:trzeba kupi nowy, albo uzywany. Tego sie nie da naprawic.Wyciagnalem, rozebralem, przewinalem, polutowalem(to bylo najgorsze),zlozylem, wlozylem. I dziala do tej pory!!!!!! 150 zeta do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tp29 Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 NIe chodzi o to że nie mozna kupic - jasne że mozna 450-500pln cały zestaw uszczelek, ale pod samą głowicę jest problem. Nie Piotrze nie znalazłem śmietniku na smietniku i nie znaczy że nei chce w niego inwestowac - tylko za dorabianą uszczelkę zapłace od 60 do 90 PLN a nie 500 jak za orginalny zestaw. I sad moje pytanie jaką uszczelkę dorobić aluminiowa, miedzianą czy z tworzywa Kolejne pytanie. Jak juz bedzie uszczelka to czy montować ją na jakis klej, sylikon czy jakiś inny specyfik.W samochodzie zawsze montowałem bez niczego i było ok, a w motocyklu robię to pierwszy raz a rózne słyszałem opinie Jeszcze jedno sam jej nie dorabiam tylko warsztaty zajmujace się profesjonalnie dorabianiem uszczelek proponuja takie trzy rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 NIe chodzi o to że nie mozna kupic - jasne że mozna 450-500pln cały zestaw uszczelek, ale pod samą głowicę jest problem. No i tu sie wlasnie pojawia problem. Nie mozna kupi jednej. Zawsze chca caly zestaw. Choc z drugiej strony przyda sie w przyszlosci prawdopodobnie... tp29. mozesz zrobic zdjecie starej uszczelki i zapodac na forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Siemano.Co do montowania, to metalową uszczelkę możesz posmarowac smarem grafitowym, ale bardzo cieniutką warstewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Panowie każdą uszczelkę można kupić pojedyńczo a nie można wycierać dupy szkłem bo jeżeli firma zaprojektowała wielowarstwową to tak musi być. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 ...dokładnie , a nawet jak kupisz 1 uszczelkę pod głowicę to rozumiem , że jesteś optymistą i wierzysz w to, że nie bedzie potrzeba żadnej innej uszczelki :banghead: , jak piszesz że to 85 rok prod. to śmiem twierdzić, że po rozebraniu wszystkiego stare uszczelki bedziesz se mógł na ścianie powiesić... na czym to złożysz ? na silikonie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 WitamSpróbuj tutaj http://www.oring.pl/ może się udapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 a dzwoniłeś do larssona czy można zamówić pojedynczo? albo do jakiegoś serwisu moto? uszczelkę pod głowicę wymienia się po każdym zdjęciu głowicy i nie chce mi się wierzyć, żeby nie można było kupić jej osobno, tylko w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tp29 Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 a dzwoniłeś do larssona czy można zamówić pojedynczo? albo do jakiegoś serwisu moto? uszczelkę pod głowicę wymienia się po każdym zdjęciu głowicy i nie chce mi się wierzyć, żeby nie można było kupić jej osobno, tylko w zestawie. Dzwoniłem do Larssona i do Klasy - tylko zestawynatomiast w motobocie znalazłem orginał za 200PLNa warsztat dorabiajacy uszczelki zrobił mi to za 60pln w ciągu dwóch godzin. POzdrawiam ...dokładnie , a nawet jak kupisz 1 uszczelkę pod głowicę to rozumiem , że jesteś optymistą i wierzysz w to, że nie bedzie potrzeba żadnej innej uszczelki :banghead: , jak piszesz że to 85 rok prod. to śmiem twierdzić, że po rozebraniu wszystkiego stare uszczelki bedziesz se mógł na ścianie powiesić... na czym to złożysz ? na silikonie :D potzebuje jeszcze uszczelkę pod cylindry i pod kapę zaworów i już takie mam, poza tym nie rozbieram wszystkiego tylko zdejmuje głowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Dzwoniłem do Larssona i do Klasy - tylko zestawynatomiast w motobocie znalazłem orginał za 200PLNa warsztat dorabiajacy uszczelki zrobił mi to za 60pln w ciągu dwóch godzin. POzdrawiampotzebuje jeszcze uszczelkę pod cylindry i pod kapę zaworów i już takie mam, poza tym nie rozbieram wszystkiego tylko zdejmuje głowice To teraz odpowiedz szczerze czy ci DORABIACZE dają gwarancję na jakiś przebieg silnika czy tylko do drzwi warsztatu ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 no, chyba na uszczelki to nie ma gwarancji Piotrze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi