zygizz Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Czyli jak zaloze lampy, stop, postojowki, tlumik to co dalej, gdzie mam sie udac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEKAONE Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 to homologacje urzedasy sprawdzaja ? nie mozna zrobic tam gdzie sie robi przeglad samochodowy ? a do urzedu zaniesc sam papier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Mam pytanie, gdzie mozna by kupic cewke do KX-a 125, zeby mozna bylo podlaczyc swiatla?? Oraz jaka moze byc cena takiego u :biggrin: rzadzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Ludzie dajcie spokój !!!! Nie kupisz żadnej cewki zeby byłe śwaitła bo taka cewka nie istnieje, nikt takiej nie produkuje ! A homologacje może Ci tylko sprzedać autoryzowany dealer ale do crossa typu SX, CR,YZ... się nie kupi ! Homologacja to nie tylko światła a różnego rodzaju normy które motocykl musi sepłani itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Heh można kupić takie coś, kumpel ma w YZ taką przystawkę do magneta z cewkami do świateł i to można kupić, nawet ostatnio na allegro widziałem do YZ 125 cały komplecik (cewki+światła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Ludzie dajcie spokój !!!! Nie kupisz żadnej cewki zeby byłe śwaitła bo taka cewka nie istnieje, nikt takiej nie produkuje ! A homologacje może Ci tylko sprzedać autoryzowany dealer ale do crossa typu SX, CR,YZ... się nie kupi ! Homologacja to nie tylko światła a różnego rodzaju normy które motocykl musi sepłani itd.piasektt Przeciez ja mam cos takiego :icon_exclaim: :biggrin: mozna kupic tle ze zestaw swiateł i ceeka itp kosztuje w KTM 3000zł Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Ludzie dajcie spokój !!!! Nie kupisz żadnej cewki zeby byłe śwaitła bo taka cewka nie istnieje, nikt takiej nie produkuje ! A homologacje może Ci tylko sprzedać autoryzowany dealer ale do crossa typu SX, CR,YZ... się nie kupi ! Homologacja to nie tylko światła a różnego rodzaju normy które motocykl musi sepłani itd. Czlowieku nie pisz takich glupot bo tylko sie osmieszasz. Sam masz EXC ktora jest homologowana odmiana SX i poza oczywistymi roznicami w silniku, wlasnie posiada cewke ktora daje prad na swiatla, a nie tylko i wylacznie do zaplonu silnika jak to w crossach. Polecam obejzec ten link: http://www.allegro.pl/item116619369_zareje...ego_crossa.html Sam kiedys bylem zainteresowany zeby do swojej YZF'ki zalozyc pradnice z WR'ki zeby miec swiatla. Ale koszta takiej przerobki (znalazlem cewke uzywana za 500zł) troche mnie zniechecily :icon_exclaim: Pozdrawiam Edytowane 22 Lipca 2006 przez fik554 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Mariachi Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Nie ma sensu rejestrować crossa. I tak policja ma nikłe szanse na złapanie wyczynówki, ani nie odpiszą numerów tablicy bo jej nie ma ;) U nas jak ktoś smiga na crossie po drodze to robia sami sobie tablice rejestracyjne :) niech sobie juz odpisza te numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 ja tez widzialem drokowane tablice z daleka wyglada jak normalna uciec uciekniesz jak nie wyjebiesz lub nie braknie paliwa a jak do dmou przyjada skoro chce zarejstrowac i ma kase niech proboje moze mu sie uda zawsze mozna ryzykowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banitka Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Przecież w naszym kraju - wszystko da się załatwić :icon_rolleyes: Ostatecznie o homologację się nie dowiadywałam - i raczej nie będę - bo w sumie stwierdzam, że nie jest mi to potrzebne. Chciałabym natomiast oświetlenie - lubię jeździć wieczorami - i tak się zastanawiam - bo pewnie już dawno ktoś z Was wpadłby na taki pomysł - słyszałam że można prąd z prądnicy poprowadzić - i nie potrzeba akumulatora - jak ktos gdzies pisal mi wczesniej. Na ten temat jeszcze z zadnych fachowcem nie rozmawialam - tylko powtarzam to, co słyszalam - a tu poruszam tą kwestię, bo chcę wiedziec co Wy sądzicie na ten temat. No i niby nie ma sensu rejestrowac crossa - ale pewnie nie jednokrotnie sie zdarzylo, ze jakis odcinek drogi jechaliscie szosą - wiec niektorzy moze wola byc "ubezpieczeni". Ostatnio na zlocie tez zrobilismy sobie wyprawe i jechalismy droga jakies 5 km - i w sumie to sie ciesze ze nie bylo nigdzie policji. Z drugiej strony - droga publiczna jest nawet ta lesna w momencie, gdy sie pojawi jakis inny uczestnik ruchu a w naszym lasku autka tez sie kreca - wiec teoretycznie tez tam nie wolno jezdzic :) ale co tam ;) Pozdrawiam Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez Banitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Z tym prądem to nie jest takie proste bo musisz mieć cewki swiatłowe na zapłonie a kx takich nie ma i raczej ich nie zamontujesz ( chociaż w sxie sie da) do tego trzeba jeszcze regulator napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi