Skocz do zawartości

rejestracja crossa

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie dajcie spokój !!!! Nie kupisz żadnej cewki zeby byłe śwaitła bo taka cewka nie istnieje, nikt takiej nie produkuje ! A homologacje może Ci tylko sprzedać autoryzowany dealer ale do crossa typu SX, CR,YZ... się nie kupi ! Homologacja to nie tylko światła a różnego rodzaju normy które motocykl musi sepłani itd.

piasektt napisał:

Ludzie dajcie spokój !!!! Nie kupisz żadnej cewki zeby byłe śwaitła bo taka cewka nie istnieje, nikt takiej nie produkuje ! A homologacje może Ci tylko sprzedać autoryzowany dealer ale do crossa typu SX, CR,YZ... się nie kupi ! Homologacja to nie tylko światła a różnego rodzaju normy które motocykl musi sepłani itd.

piasektt Przeciez ja mam cos takiego :icon_exclaim: :biggrin: mozna kupic tle ze zestaw swiateł i ceeka itp kosztuje w KTM 3000zł

piasektt napisał:

Czlowieku nie pisz takich glupot bo tylko sie osmieszasz. Sam masz EXC ktora jest homologowana odmiana SX i poza oczywistymi roznicami w silniku, wlasnie posiada cewke ktora daje prad na swiatla, a nie tylko i wylacznie do zaplonu silnika jak to w crossach. Polecam obejzec ten link: http://www.allegro.pl/item116619369_zareje...ego_crossa.html

Sam kiedys bylem zainteresowany zeby do swojej YZF'ki zalozyc pradnice z WR'ki zeby miec swiatla. Ale koszta takiej przerobki (znalazlem cewke uzywana za 500zł) troche mnie zniechecily :icon_exclaim:

Pozdrawiam

Edytowane przez fik554

Nie ma sensu rejestrować crossa. I tak policja ma nikłe szanse na złapanie wyczynówki, ani nie odpiszą numerów tablicy bo jej nie ma ;) U nas jak ktoś smiga na crossie po drodze to robia sami sobie tablice rejestracyjne :) niech sobie juz odpisza te numery

ja tez widzialem drokowane tablice z daleka wyglada jak normalna uciec uciekniesz jak nie wyjebiesz lub nie braknie paliwa a jak do dmou przyjada skoro chce zarejstrowac i ma kase niech proboje moze mu sie uda zawsze mozna ryzykowac

• 2 tygodnie później...

Przecież w naszym kraju - wszystko da się załatwić :icon_rolleyes:

Ostatecznie o homologację się nie dowiadywałam - i raczej nie będę - bo w sumie stwierdzam, że nie jest mi to potrzebne.

Chciałabym natomiast oświetlenie - lubię jeździć wieczorami - i tak się zastanawiam - bo pewnie już dawno ktoś z Was wpadłby na taki pomysł - słyszałam że można prąd z prądnicy poprowadzić - i nie potrzeba akumulatora - jak ktos gdzies pisal mi wczesniej.

Na ten temat jeszcze z zadnych fachowcem nie rozmawialam - tylko powtarzam to, co słyszalam - a tu poruszam tą kwestię, bo chcę wiedziec co Wy sądzicie na ten temat.

No i niby nie ma sensu rejestrowac crossa - ale pewnie nie jednokrotnie sie zdarzylo, ze jakis odcinek drogi jechaliscie szosą - wiec niektorzy moze wola byc "ubezpieczeni".

Ostatnio na zlocie tez zrobilismy sobie wyprawe i jechalismy droga jakies 5 km - i w sumie to sie ciesze ze nie bylo nigdzie policji.

Z drugiej strony - droga publiczna jest nawet ta lesna w momencie, gdy sie pojawi jakis inny uczestnik ruchu a w naszym lasku autka tez sie kreca - wiec teoretycznie tez tam nie wolno jezdzic :)

ale co tam ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Banitka