motoxl Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam!Mam do kupienia honde xl 600r ale niestety motocykl kopci i bierze olej... W zeszłym sezonie wymienił uszczelke pod głowicą twierdzi ze wtedy było ok. Moto jeszcze nei widziałem, mówi ze jak się ułożą dobrze pierścienie to da rade jechac ładnie kręci na obroty itp. ale jeśli są źle ułożone to nie chce krecic na wysokie i kopci strasznie... Mam pytanie: Czy jak wymienie tłok to bedzie ok? Czy to moze byc jakas powazniejsza usterka? Motocykl jest naprawde za grosze i jest w nienagannym stanie. Boje sie ze wpakuje sie w takie koszty ze cały silnik będe musiał wymienic. Co o tym myslicie? Bawic sie w to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Jak tylko kopci i nie dzieje sie nic innego to do wymiany jest tłok/pierścienie i ewentualnie uszczelniacze zaworowe, nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Co to za bzdury z dwurury ???Ty sam nie widziales jeszcze motocykla, wiec co mozesz o nim powiedziec, skad wiesz ze jest w nienagannym stanie jezeli jednoczesnie kopci i " nie chce krecic na wysokie" ???Kto mowi ze jak sie pierscienie dobrze uloza, to da rade jechac, a jak niedobrze to kopci itd ?Przeciez to kompletna bzdura, pierscienie ukladaja sie raz po dotarciu silnika, a potem juz tylko powoli sie zuzywaja i to tyle - nie ukladaja sie na nowo przy kazdym odpaleniu silnika.Poza tym na pytanie czy warto, czy nie tylko ty sam mozesz odpowiedziec i nikt inny. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 W nienagannym stanie + beczka oleju gratis. Daj sobie spokój ... Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) zalezy jaka cena? 1500-2000zł to kupuj zrób remont i bedziesz jeździł, jak koles chce wiecej to daj sobie spokój, no ale to jescze zalezy od ogólnego stanu technicznego itd Edytowane 16 Lipca 2006 przez kwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoxl Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Witam!Motocykl kupiłem. Rozebrałem. Do wymiany jest tłok i wał, oczywiście szlif cylindra i rozrząd, napinacz byłby ok tylko slizg jest ukruszony delikatnie :icon_razz: . Głowica i inne ok :icon_razz: . Teraz mam pytanie gdzie moge tanio kupic te częsci? Zalezy mi na uzywanym wale a reszta to nowe. Dziekuje za rady. Pozdrawiam. Edytowane 19 Lipca 2006 przez motoxl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Allegro lub ebay.de Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 A tak z ciekawości to ile dałeś za nią?? Co do tego remontu to nie lepiej Ci kupić całego silnika w bdb stanie?? Wydaje mi się, że taniej to Cie wyniesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoxl Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Zapłaciłem 1500zł- zarejestrowny i opłacony. Obliczyłem ze za 1500zł wyremontuje go. Jezeli znalazłbym silnik za 1000zł to chętnie go kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M122209 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi