Skocz do zawartości

motor do turystyki

Rekomendowane odpowiedzi

Za tą kasę zeby bylo w jakimś normlanym roczniku - młodym i nadawalo sie do turystyki to poleciłbym xj600 no ale masz takie warunki same jak ja czyli 189cm wzrostu no i ja troszke wiecej waze bo ok 95kg i xj600 jest za mała dla nas wiec ja wybtalem starsza siostre czyli xj900 diversion - i trafilem super- masywny motocykl, super do turystyki, malo awaryjny, ekonomiczny no i wygladam na nim normalnie a nei jakbym na motorynce jechal. Tyko ze za taka kase to bedzie bardzo ciezko cos znales jedynie starsza wersje xj900 nie diversion.

pozdro

haryb

www.haryb.pl

Panowie, realnie!

VFR, XJ900 - to fajne maszyny, ale trudno bedzie złapac do 7 tys!

TDM jest nieznacznie, ale jednak troszke tańsza i 6,5-7 tys. to dolna granica. TDM produkowane są od 1991 i 91-92 mozna wyrwać, a coraz wiecej się tago na aukcjach pokazuje. Idealny motocykl na polskie asfalty.

Osito, dźwiek V-ki (przestawione czopy wału) to dopiero w modelu 4TX - od 1996 r (cena - pow. 10 tys.)

W modelu 3VD (1991-95) wał jest wykorbiony jednakowo. jak w małym fiacie. Ale też przyjemnie brzmi.

No i spalanie 6,5 to przy mocnym kręceniu, albo z pasażerem?

W jeździe turystycznej, grupą, moja pali ok. 5-5,7. I oleju chyba jednak też mniej.

Edytowane przez MarianKa

Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa]

Panowie, realnie!

VFR, XJ900 - to fajne maszyny, ale trudno bedzie złapac do 7 tys!

TDM jest nieznacznie, ale jednak troszke tańsza i 6,5-7 tys. to dolna granica. TDM produkowane są od 1991 i 91-92 mozna wyrwać, a coraz wiecej się tago na aukcjach pokazuje. Idealny motocykl na polskie asfalty.

Osito, dźwiek V-ki (przestawione czopy wału) to dopiero w modelu 4TX - od 1996 r (cena - pow. 10 tys.)

W modelu 3VD (1991-95) wał jest wykorbiony jednakowo. jak w małym fiacie. Ale też przyjemnie brzmi.

W jeździe turystycznej, grupą, moja pali ok. 5-5,7. I oleju chyba jednak też mniej.

Zależy jaka VFR. Roczniki koło 90' spokojnie można dorwać bezproblemowo.

Co do TDM, to jest naprawde super sprzęt do turystyki. Wygodna i nie ma na nią bata :banghead: 2 cylindry to mniejszy koszt serwisu. Jednak ten motocykl troszke mi się nie podoba z wyglądu.Ale wiadomo, to moje subiektywe odczucie.

A może NTV650? Ja za swoją z rocznika '91 dałem 5900.Spokojnie 130 na trasie do utrzymania,bardzo niskie spalanie (u mnie 4,5-4,7) no i wal kardana .... jak dla mnie najwiekszy plus tego motocykla.Spytaj tych co mają łańcuchy co ile trzeba smarować łańcuch i czyścić felge.W turystyku kardan poprostu jak znalazł :banghead:

Pozdrawiam

Dźwięk - no tak, znowu się potwierdza, że całe życie się człowiek uczy :D

Spalanie - po górach głównie i po mieścia jeździłem, to może to, albo...

Olej - ... jakiś nienajlepszy egzemplarz mi się trafił :banghead:

Pozdrawiam,

...no tak, znowu się potwierdza, że całe życie się człowiek uczy :D

...i jak wiadomo głupi umiera.

NTV 650 super na początek, ale do turystyki to chyba w owiewkach - bo jak nakedem po asfalcie od początku będzie robił 500 km pod rząd to szybko sprzada i kupi auto :banghead:

pzdr.

Też o tym myślę :biggrin: Super na pierwsze moto, no i oczywiście cena. Tylko lepiej moim zdaniem wziąć wersję S (Diversion; z owiewką). Planuję kupić Yamahę XJ 600 S Diversion i później przesiąść się na TDM 850 96r lub nowszy (następnie 900 jeśli kiedyś będą na to pieniądze). Myśle żę to bardzo dobry plan :clap: