Aivars Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam serdecznie/ Rozbieralem gaznik ostatnio i z ciekawosci chcialem zobaczyc,dokad otwiera sie przepustnica.Wlozylem ja,zakrecilem i odkrecilem manetke do konca.Przepustnica nie otwiera do konca kanalu w gazniku.Zaslania go w 1/3.Stad moje pytanko:Czy iglica powinna odslaniac calkowicie kanal w gazniku po odkreceniu manetki na full?Bo jesli nie,to mozna ją z gory zeszlifowac,zeby caly kanal byl odsloniety.W ogole ten moj gaz jakis taki krotki sie wydaje:/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek_spox Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Kiedyś ,jak naprawiałem simka kumpla też mnie to zdziwiło ,przecież w wsk ,albo shl (większych motocyklach ,z jakimi miałem do czynienia) przepustnica odsłania przelot prawie całkowicie. Hmm ,ale jednak jeśli simsonek działa tak jak działa ,to ie należy poprawiać po fabryce. Wydaje mi się że jeśli zeszlifować nadmiar przepustnicy to silnik dostawałby za dużo powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 po co Ty tu to jescze piszesz chyba jasno Ci napisali co musisz zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 15 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Po pierwsze:Wole sie spytac starszych (czyt. doswiadczonych) ludzi.Po drugie:Co Ci do tego, ze jeszcze tutaj to napisze?Po trzecie:Koniec OT. Skroce iglice i dam znac jako chodzi.Mam dwie na zapasie wiec probowac mozna :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniano wfm Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam.Chyba tak jednak musi byc i nic na to nie poradzisz a jak ci chodzi tak jak przedtem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam. Narazie to ja mam silnik w czesciach bo zmienialem wymiary kanalow w cylindrze i pare innych przerobek.Bede go skladal w nastepnym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi