Oleśka Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Ja osobiście będę wyjeżdzał z Wawy w piątek koło 19:30 samochodem, możemy się więc ustawić. Ale moje Audi lata tak do 160 a potem to już za bardzo nie chce Ło matko, ja mam jechać 160 ? Nigdy w życiu.....Wyjadę pewnie z roboty koło 17 i powoli poturlam się a Wy mnie dogonicie. Przecudna to trasa – dobra nawierzchnia i jedzie się MIODZIO przez górskie zakrętasy, wzdłuż rzeki :clap:. Masz namyśli te 8km ze Szklarskiej do granicy? :icon_exclaim: W miejscowości Zakupy (parę km Pekelnych) jest jakiś camping...Czy w miejscowości Zakupy robimy za kupy? :biggrin: Pozostaje jedna rzecz – ten dzień to około 430 km. Musielibyśmy wyruszyć z Rybnika koło 9-10 rano żeby w miarę rozsądnie dojechać na miejsce i np. nie rozbijać namiotów po ciemku :clap: 10? co to za godzina! Myślę, że powinniśmy ruszyć trochę wcześniej - koło 8...ale to wyjdzie w praniu...Ta...już widzę jak będziecie rozbijać namioty - pamiętam te murzyńskie chatki z Kwiku.... Trzeba się zastanowić, czy nie zarezerwować miejsc na campingach, bo to jednak sezon jest.. czy olać sprawę i jechać na żywioł :lapad:Jeśli wszyscy weźmiemy namioty to nie będzie trzeba rezerwować...odpadnie trochę dezorganizacyjnej roboty... Plan mi się podoba, nie znam tamtych okolic wcale, więc nie będę marudzić że wolałabym gdzie indziej...Szkoda tylko, że wracając wcelujemy w środek mojej trasy urlopowej - zamierzałam zacząć od strony Jeleniej Góry, ale nic to, jakoś się tam teleportuję :wink: Łysy, dzięki za kawał logistycznej roboty :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Oj Łysy Łysy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) 1. Oleska, ja chce zobaczyć to takie ładne miasteczko na południu Czech - jakieś takie na K, podobno byłaś w nim na rowerze...2. Praga - ok, ale może pojeździmy po prowincji... jakieś Karlove Vary3. a może zastanowimy się nad kwaterami - odpadają namioty, karimaty... dużo bagażu odpada... Edytowane 24 Lipca 2006 przez Staszek_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Ło matko, ja mam jechać 160 ? Nigdy w życiu.....Wyjadę pewnie z roboty koło 17 i powoli poturlam się a Wy mnie dogonicie. Ja tam wolę 140 kmh jechać, te 160 to taki maks :wink: Masz namyśli te 8km ze Szklarskiej do granicy? :) Tam jest tego więcej. Od Jeleniej jest fajnie, a za granicą jeszcze z 30 km jest typowo górskiego kręcenia. Zresztą, możemy zawsze zboczyć w jakieś boczne drogi :banghead: Ta...już widzę jak będziecie rozbijać namioty - pamiętam te murzyńskie chatki z Kwiku.... Murzyńskie chatki :banghead: ROTFL ;) :smile: Łysy, dzięki za kawał logistycznej roboty :lalag: Proponuję zjazd w 2oo, tam pogadamy. Mam mapę Czech i ten przewodnik po ładnych obiektach w Czechach. pozdrLYsY PS Peeeeeeeeeeeeeeeeee Giiieeeeeeeeeeeeeee EeeeeeeeeeeeeeeeeeeeR! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleśka Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Staszek, to miasteczko to Czeski Krumlov- wyborne....ale na południu Czech. No chyba,że macie więcej urlopu to możemy tam skoczyć....PS. 2oo - jestem za, tylko rzuć terminem Edytowane 24 Lipca 2006 przez oleska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Oleska, Czechy to mały kraj - może po prostu zamiast Pragi wyskocze do Krumlowa. dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 2. Praga - ok, ale może pojeździmy po prowincji... jakieś Karlove Vary3. a może zastanowimy się nad kwaterami - odpadają namioty, karimaty... dużo bagażu odpada... Hej Staszku :) Prowincji i tak będzie sporo, a jeśli będziemy już koło Pragi, warto by rzucić na nią okiem, szczególnie że może niektórzy jeszcze tam nie byli. Natomiast co do kwater.. myślę, że na campingach będą jakieś domki tyle że te już by trzeba było rezerwować. A do tego potrzebowałbym zatwierdzoną listę podróżników i konkretne miejsca postoju, co oznacza, że będziemy wówczas mieli "sztywny" plan (bo trzeba będzie danego dnia dotrzeć do konkretnego campingu). Dlatego wziąłbym namioty (na wszelki), a próbował wbić się do jakichś domków. Miejsca, które wybierałem na noclegi (poza Brnem) nie są jakieś mega-popularne, coś powinno się zawsze znaleźć ;) Oleśka, 2oo - dziś? jutro? Jeśli dziś, to tak koło 21.00. pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Tam jest tego więcej. Od Jeleniej jest fajnie, a za granicą jeszcze z 30 km jest typowo górskiego kręcenia. Za granicą od Harachowa w kierunku Pragi masz bardzo fajny tor enduro ... Jakieś 30 km może trochę mniej :). Jeździmy na stojaka. Najlepiej wynająć lawety i jeepy żeby oszczędzić zawieszenie. Totalny remont drogi. Ale trzeba to jakoś przebrnąć. Tu http://republika.pl/hmlysy/czechy.jpg przydałaby się mała korekta. Z Wrocławia w kierunku Jeleniej Góry z autostrady zjazd na Strzelin i dalej przez Bolków. Droga przez Legnicę wydaje się być niezasadna. Dłuższa i nudna.Jak chcecie fajnym ostrych i pionowych winkli to proponuję skorygować przekroczenie granicy na Przełęczy Okraj. Chyba, że jest to dla Was za trudne ;) Edytowane 24 Lipca 2006 przez Prot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Dopiero teraz zaobaczyłem ten temat i jak widzę to ekipa forumowa będzie blisko mnie :smile: Co do trasy zaproponowanej przez LYsego to zmieniłbym jej przebieg. Zamiast trzaskać kilometry po A4 lepiej byłoby wcześniej zjechać do Czech i zobaczyć Adrszpach. "Skalne miasto" robi naprawdę ogromne wrażenie (>link1<, >link2<, >link3<).Co do miejsc noclegowych to niedaleko Pekelnych jest miejscowość Doksy - dość sporo tam wszelkiego rodzaju kempingów, a i ciekawe dyskoteki są wieczorami :) ;) Zamek w Zakupach czyny jest tylko do 17 więc trzeba być przed tą godziną. W sumie niewiele tam jest do oglądania - poza miśkami brunatnymi w fosie.Polecam natomiast muzeum Skody w Mlada Boleslav (>klik<) :banghead: Jeśli będę na miejscu w tym czasie to chętnie podłączę się do wycieczki ;) PS. Do oglądnięcia jest też nasza miejscowa specjalność czyli duża dziura w ziemi - odkrywka kopalni Turów :banghead: Edytowane 24 Lipca 2006 przez krasnal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Dobrze Krasnal gadasz Adrszpach czy jak to się to pisze, należy obowiązkowo zobaczyć. Nie ma tego na mapie od Łysego, ale to koło Trutnova gdzieś jest Edytowane 24 Lipca 2006 przez Prot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Dobrze Krasnal gadasz Adrszpach czy jak to się to pisze, należy obowiązkowo zobaczyć. Nie ma tego na mapie od Łysego, ale to koło Trutnova gdzieś jest Fakt, nie ma, a widziałem fotki i rzeczywiście jest b. ładnie. Mapa jest tylko po to, żeby o niej dyskutowac. To taka wersja beta-beta :) Ale skorygować ją będę mógł dopiero w weekend, nie mam tu AutoRoute'a. pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 w tym tempie to do weekendu będziemy już zahaczać o Portugalię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 w tym tempie to do weekendu będziemy już zahaczać o Portugalię!Byłem i polecam ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 No ... Portugalia ... Stasiu co Ty na to ? Ale to trzeba ze dwa tygodnie minimum ... albo trzy ... i odpuścić winkle i tor przeszkód za Harrachowem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 jakby samolotem... wiesz Prot, moto zostawimy na parkingu w Pradze i fruuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi