MateuszEnduroboyz Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) załatw kryngilit i po sprawie tak to sie nazywa z tego sa najleprze uszczelki:D mam gdziestaki kawałek nawet:D Edytowane 8 Lipca 2006 przez MateuszEnduroboyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 kryngilit i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek_spox Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 niektórzy nazywaja to także kręgielit. Aha możesz również zastosować uszczelke z igielitu (wycinasz brzeszczotem modelarskim) z tego co wiem igielit również dobrze izoluje ciepło. Znaleźć to możesz we wszelakich urządzeniach elektrycznych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Ja robie z kryngielitumMam zbrojony tez to jestem taki spec ze dorobilem pod glowice do mtxa :) Jezdzilem na niej miesiąc :) potem sie wypalila;]pzdr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Ja uszczelki dorabiam ze skóry takiej z butów :) i wycinam odpowiednio skalpelem i wszystko jets okey nic sie niewypala i trzyma sie długo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek_spox Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 mówimy tutaj o uszczelce pomiędzy krućcem a gaźnikiem. Żadna cieńka uszczelka ,choćbym nawet nie wiedział z czego jest zrobiona ne będzie izolować cieplnie gaźnika ! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Kolega u siebie w sprzęcie między gaźnikiem, a krućcem zamontował uszczelkę z jakiegoś tworzywa sztucznego (ponoć stosuje sie to coś na podstawach liczników elektrycznych w naszych domach ) Uszczelka ta ma 5mm grubości, jest idealnie dopasowana kształtem i jest szczelna. Praktycznie nieprzewodzi temperatury na gaźnik i na bardzo rozgrzanym silniku, gaźnik nadal spisuje sie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 ale karton nie stanowi izolacji termicznej...mam obecnie takową uszczelkę i gaźnik mi się cholernie nagrzewa aż czasami cięzko przepustnicą ruszyć... :)Dziwna sprawa gaznik nie powinien sie nagrzewac. Ja bym sie zastanowil dlaczego sie nagrzewa, bo sama uszczelka moze nie zalatwic sprawy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Dziwna sprawa gaznik nie powinien sie nagrzewac. Ja bym sie zastanowil dlaczego sie nagrzewa, bo sama uszczelka moze nie zalatwic sprawy .... on na 100% właśnie przez uszczelkę się nagrzewa bo kolega ma uszczelkę grybszą z jakiegoś innego materiału i jest u niego zimy...i zamienialiśmy gaźniki i na jego uszczelce było ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek_spox Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Kolega u siebie w sprzęcie między gaźnikiem, a krućcem zamontował uszczelkę z jakiegoś tworzywa sztucznego (ponoć stosuje sie to coś na podstawach liczników elektrycznych w naszych domach ) Uszczelka ta ma 5mm grubości, jest idealnie dopasowana kształtem i jest szczelna. Praktycznie nieprzewodzi temperatury na gaźnik i na bardzo rozgrzanym silniku, gaźnik nadal spisuje sie idealnie. To jest właśnie igielit :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 a gdzie ten igielit można dostać? albo może coś z tego igielitu jest zrobione co można wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi