Skocz do zawartości

Czy można założyć gaźnik Mikuni do Jawy TS 350

misiek12m
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Słyszałem że załozenie do Jawy TS 350 gaźnika Mikuni sprawia ze jawa mniej pali i szybciej wchodzi na obroty. Ja chciałbym założyć ale nie wiem jaki dokładnie ma to być gaźnik od jakiego motoru, jaki gardziel, itp. Podobno ,że trzeba jeszcze dopasować filtr powietrza i odpowiednią dysze. Jeśli ktoś się orjentuje w temacie to proszę o pomoc.

Pozdro.

Witam.

Słyszałem że załozenie do Jawy TS 350 gaźnika Mikuni sprawia ze jawa mniej pali i szybciej wchodzi na obroty. Ja chciałbym założyć ale nie wiem jaki dokładnie ma to być gaźnik od jakiego motoru, jaki gardziel, itp. Podobno ,że trzeba jeszcze dopasować filtr powietrza i odpowiednią dysze. Jeśli ktoś się orjentuje w temacie to proszę o pomoc.

Pozdro.

hz10 pisze u gory

Naucz sie czytac :icon_biggrin: a pozniej pisz

Edytowane przez pikus91

Witam.

Pozdro.

jeżeli nie chcesz przerabiać krućca dolotowego ani kanału to średnica gardzieli najlepiej jak będzie taka sama jak orginału albo zbliżona...

Witam, moge wiedziec od kogo to słyszałes lub gdzie wyczytałes o tej przeróbce? Tak sie składa że przerabiałem ten temat w swojej WSK 175.. ale o przeróbce nie bede sie specjalnie rozpisywał.

Gażnik Jawy TS w miejscu laczenia z cylindrem ma srednice wewnetrzna 28mm, a zewnetrzna 43mm. Jest on dopracoany już fabrycznie, ale mimo wszystko to nie to samo co Mikuni:D W jego miejsce musisz znalezc gaznik Japonski o identycznych srednicach.

Czesto sie spotyka o takiej srednicy gażniki w Japonskiej produkcji 2T o pojemnosciach 125, tu masz taki gażniczek na aukcji: http://allegro.pl/item113326854_promocja_g...fabrycznie.html - jestem prawie pewien że ten gażnik ma takie same srednice jak twój. Ale trzeba by sie dla całkowitej pewnosci zapytac sprzedawcy;) Ja zastosowałem w WSK 175 najpierw gaznik Jawy a potem zmieniłem go na Mikuni, założyłem identyczny jak w tej aukcji. Może to sie wydac niektórym dziwne, ale w gażniku Mikuni mam dysze o rozmiarze 200, a nie tak jak w oryginale 115, a motocykl przy szybkiej jezdzie 100km/h spali mi góra 5L;) No ale jaka to jest jazda;D Jazda na oryginalnym gażniku WSK czy nawet na gazniku Jawy nie ma porównania do jazdy na Mikuni! Zreszta jak założysz to sam sie przekonasz. Ja osobiscie majac Jawe TS założył bym dwa gażniki, po jednym na każdy cylinder. Oba gazniki były by oczywiscie Mikuni, no i dał bym do Jawy zapłon elektroniczny obowiazkowo;)

Pozdrawiam - Julas