Andon13 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Sory że odświezam temat ale ostatnio wymieniałem olej u mechanika i mam mały problem.Do CBR F3 98 przy wymianie oleju z filtrem powinno wejść 3,7 litra. Kupiłem baniak 4 litrowy i przy odbiorze motocykla powiedziano mi ze trzeba dolać oleju bo jest troche za mało.... Jak to możliwe?Następna rzecz czy może ktoś raz na zawsze napisać czy w CBRze mierzy się olej na centralu czy na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Sory że odświezam temat ale ostatnio wymieniałem olej u mechanika i mam mały problem.Do CBR F3 98 przy wymianie oleju z filtrem powinno wejść 3,7 litra. Kupiłem baniak 4 litrowy i przy odbiorze motocykla powiedziano mi ze trzeba dolać oleju bo jest troche za mało.... Jak to możliwe?Następna rzecz czy może ktoś raz na zawsze napisać czy w CBRze mierzy się olej na centralu czy na kołach?zawsze pomiar na kołach i moto ma stać dokładnie w pionie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Sory że odświezam temat ale ostatnio wymieniałem olej u mechanika i mam mały problem.Do CBR F3 98 przy wymianie oleju z filtrem powinno wejść 3,7 litra. Kupiłem baniak 4 litrowy i przy odbiorze motocykla powiedziano mi ze trzeba dolać oleju bo jest troche za mało.... Jak to możliwe?Następna rzecz czy może ktoś raz na zawsze napisać czy w CBRze mierzy się olej na centralu czy na kołach? Po prostu w serwisie albo im sie rozlał i stwierdzili ze po co maja pokrywać koszty jak mozesz ty to zrobic albo po prostu zaj......li ci troche bo ktos sam potrzebował .A jeśli chodzi o dyskusje czy na kołach czy na centralce to ludzie nie dajcie się zwariować przecież różnice w odczytach bedą wynościć góra 100-200 ml nawet jak tyle nalejecie ponad stan to silnik nie wybuchnie nie zacznie nigdzie żygać olejem ani nic innego się nie stanie i nie ciągnijcie tematu poziomu oleju na nastepne 20 stron :icon_rolleyes: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) a ja mam może trochę dziwne pytanie ale na bagnecie w F2 są dwie podziałki-jedna z jakimiś literami (nie wiem dokładnie jakimi) i zaraz nad nią jest druga i nie wiem dokładnie gdzie powinien być prawidłowy poziom oleju.Nie pisze na tej podziałce ani max ani min więc właśnie stąd moje zapytanie.Pozdrawiam. Edytowane 13 Maja 2007 przez dawid482 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 http://images20.fotosik.pl/338/034c118e0204446e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 ok dzięki za info-czyli wychodzi na to że mam za dużo oleju :/niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi