motorider Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Jaki jest najnowszy model gaźnika do simsona? Czy przepustica z nowego modelu różni się od przepusticy gaźika 16N3-4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Jaki jest najnowszy model gaźnika do simsona? Czy przepustica z nowego modelu różni się od przepusticy gaźika 16N3-4? W nowszych iglica jest podwieszana jak w etz 251, można zdjąć iglice bez zdejmowania przepustnici z linki. Nie pasuje do starszego typu. Ten stary ma dwa wkręty regulacyjne (skład mięszanki i podnoszenie przepustnicy) w nowszym jest tylko śruba do regulacji obrotów (pionowo) i nie podnosi przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Z Twojego opisu wynika, ze mam nowszy typ bo posiadam tylko jedna srube regulacyjna. Rozchodzi sie o to, ze kupilem w sklepie internetowym przepustnice do simsona nowy typ, a przyslali chyba od rometa. Wolalem sie upewnic czy aby napewno to nie jest do jakiegos najnowszego modelu gaznika zanim zadzwoni do nich z malym opier***. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 16n-3 to sa nowe gazniki ja akurat posiadam ten starszy typ ktory mozna rozwiercic do 19mm czyli 16n-1 i w moim gazniku jest wieksza przepustnica a w 16n-3 jest mniejsza przepustnica to nie masz u siebie w miescie sklepu motoryzacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 16N-3 jest chyba starszy od 16N-4, wydaje mi sie, ze im wyzsza liczba tym nowszy model. Przpustnica ktora dostalem ma mala srednice okolo 13 mm i wyciecie na zabezpieczenie zapobiegajace obracaniu sie po przeciwnej stronie. Mam w miescie sklep motoryzacyjny, ale maja drogie czesci i nie bede u nich kupowal. Robilem zakupy w Skuter Debica, kupowalem tez czesci do shl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Najnowszym modelem gaźnika jest BING i tam własinie przepustnica jest dużo mniejsza i podobna jak u kamoraA co do oznaczeń np 16n-2 miały sktutery a 16n-4 miały szprychowce te oznaczenia nie mówią nam o nowości gaźnika tylko jego przeznaczeniupozr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 motorider to powiedz mi dokladnie czym sie rozni gaznik 16n-3-16n-4 16n-4 jest do silnika simsona s70 bo ma odpowiednia dysze do tego cylindra powiedz mi czym sie rozni prucz tego co ja powiedzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Tak wyglada przepustnica nowego typu: http://www.agmot.pl/foto/1619.jpgtak starego typu: http://www.agmot.pl/foto/3132.jpgtak z gaznika bing: http://www.agmot.pl/foto/5113.jpga ja dostalem taka czyli tak jak podejrzewalem od rometa: http://www.agmot.pl/foto/6706.jpg pikus91 nie znam sie dokladenie na gaznikach do simsona i nie wiem czym sie roznia poszczegolne modele. Tutaj jest zestawienie gaznikow seri 16N: http://images2.fotosik.pl/99/5a7cea22d7026d98.jpg Edytowane 7 Lipca 2006 przez motorider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 to wiec mnie nie poprawiaj jak nie wiesz bo 16n-4 jest do simson s70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) pikus91 widze, ze w temacie simsona jestes jak wielka wyrocznia, wszystko co powiesz jest swiete i nie mozna tego podwazac. Z Twojej wypowiedzi wynika, ze mam simsona s70 poniewaz mam gaznik 16N3-4, malo tego chyba z 4 moich qmpli tez ma s70 poniewaz maja 16N3-4. Ile to sie mozna dowiedziec od 'mondrzejszych' ludzi. Edytowane 9 Lipca 2006 przez motorider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Simsony S70 miały gaźniki 16N3-5- był w nich dysze 72 i rurka wlotu paliwa była pionowo. Simsony skutery miałe gaźniki 16N3-4, czyli miały dysze 72, z tym że mosiężna rurka wlotu paliwa była prawie poziomo. Tylko takie różnice. Znowu 16N3-3 miały dysze 70, dolot paliwa pionowo i tak w koło macieju :) Coś takiego mniej więcej :) Edytowane 9 Lipca 2006 przez Z3US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 akurat 16n3 3 to ma kolega w sr i tam jest poziomo :) sam wiem bo go dosiebie wkladalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi