zoltecek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 zaj**ali mi motocykl na parking policyjny moge otrzymac go tylko wtedy jak bede miał blachy i oc ale do tego trzeba miec przeglad a motoru mi chyba nie wydadza jezeli nie mam zarejestrowanegojak to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Z tego co piszesz nie zarejestrowałeś moto . Ale przecież skadś go masz? Może dowód rej. poprzedniego właściciela ma jeszcze ważne badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jeżeli motocykl jest niehomologowany i nie ma dopuszczenia do jazdy po drogach to nie podlega obowiązkowi posiadania blach i OC.Wówczas powinni Ci go wydać pod warunkiem że przyjedziesz po niego z lawetą.W przeciwnym wypadku mogą trzymać motocykl na parkingu tak długo aż nie pozałatwiasz tych rzeczy.Chyba że coś się pozmieniało w przepisach ale z tego co wiem tak to wygląda. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 to jest enduro nie zdazyłem go zarejestrowac bo jest sprowadzony z niemiec zeby go zarejjestrowac musze miec przeglad i tłumaczenia a nie mam tegomoto nie zarejestruje jak nie bede miał przegladu a na przeglad musze miec motor i własnie czy mi go wydadza bo gliniaze powiedzieli ze mi go wydadza jak bede miał ooc a oc jest na blachy a blach nie ma bo ine zarejestrowany i tak w koło macieju wiec jak to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 a oc jest na blachy a blach nie ma bo ine zarejestrowany i tak w koło macieju wiec jak to jest?? Witam sprawdź dokładnie u jakiegoś agenta ubezpieczeniowego, (zawsze łatwiej się dogadać niż w inspektoracie), do niedawna w PZU (bynajmniej w Szczecinie) nie było większego problemu ubezpieczyć pojazd na przetłumaczoną umowę a numery rej. były dopisywane jak już załatwiło się sprawy rejestracji.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Musisz najpierw udać się do swojego Urzędu ze wszystkimi papierami i kserokopiami tych dokumentów. Tam wydadzą Ci blachy tymczasowe. Wtedy lecisz do agencji ubezpieczeniowej i tam załatwiasz OC. Wtedy już możesz odebrać motka z parkingu policyjnego. Lecisz zrobić przegląd i znowu do Urzędu po odbiór tablic stałych. I wtedy już śmigasz na legalu! Pośpiesz się z tym wszystkim, bo parking policyjny nie jest wcale tani, a każdy dzień zwłoki to kasiora w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zrobiłbym tak jak radzi Adu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dokładnie, na podstawie dokumentów niemieckich rejestrujesz moto, ubezpieczasz itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 a czy wie ktos ile bedzie wynosic kara za brak oc?? bo na samochody jest podobno 3600 a na motocykle czy da sie dogadac z tym kims kto chce te pieniadze o umozenie albo zmniejszenie kary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 http://www.ufg.pl/oplaty_karne.html Tutaj są stawki za opłaty karne za brak OC.Można tam również pobrać wniosek o umorzenie opłaty karnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WS Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 to jest enduro nie zdazyłem go zarejestrowac bo jest sprowadzony z niemiec zeby go zarejjestrowac musze miec przeglad i tłumaczenia a nie mam tego... ...a w Niemczech jest wyrejestrowany? ja przyjechalem w Niemiec na dowodzie rej. i OC poprz. wlasciciela i na nim jezdzilem do czasu prerejestrowania u nas (tzn. ubezpieczenie profilaktycznie wykupilem sobie w PZU, bez wpisanego nr rejest.), z tego co pamietam w wydz. komunikacji mowili, ze mozna tak do 1 miesiaca...wyrejestrowaniem w Niemczech zaja sie juz Wydz.Komunikacj... WS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 czym prędzej zrób to co radzą Ci powyżej pamiętaj że zapłacisz jeszcze opłate parkingową a z dnia na dzień ona sie powiększa =[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Musisz najpierw udać się do swojego Urzędu ze wszystkimi papierami i kserokopiami tych dokumentów. Tam wydadzą Ci blachy tymczasowe. Wtedy lecisz do agencji ubezpieczeniowej i tam załatwiasz OC. Wtedy już możesz odebrać motka z parkingu policyjnego. Lecisz zrobić przegląd i znowu do Urzędu po odbiór tablic stałych. I wtedy już śmigasz na legalu! Pośpiesz się z tym wszystkim, bo parking policyjny nie jest wcale tani, a każdy dzień zwłoki to kasiora w plecy Nic dodać, nic ująć! Fachowa i wyczerpująca porada. Tak właśnie powinieneś zrobić. I nie trzymaj na tym parkingu maszyny zbyt długo bo delikatnie mówiąc nie jest to zbyt opłacalne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi