Skocz do zawartości

VRF 750....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich...Mam pytanie odnośnie zakupu motocykla do turystyki....Poszukuję motocykla do wyjazdów w niewielkie trasy, do jeżdżenia po mieście, na wypady na miato, aby wygodnie się nawijało kilometry czyli ogólnie turystyka z przyzwoicie mocnym silnikiem.Do te pory jeździłem MZ 250. Rozmyślam nad Hondą VFR 750, Kawasaki ZZR 600, bądź czymś w ogóle innym typu XJR 1200(Podobno bardzo fajny turystyk, ale czy nie będzie za mocny), albo CB750. Sam nie wiem.Podoba mi się właśnie też XJR-ale boję się czy nie będzie za mocnypodobno niesamowicie ciągnie od dołu.Ale to turystyk i jazda nim to na prawdę niesamowita przyjemność i wygoda.

Poradzicie coś....?

Z góry dzięki. Pozdrawiam wszystkich.

Ja bym wybrał dla Ciebie VFR750:) Szwagier miał takiego i był bardzo zadowolony!! Silnik V4, mocny dół, dobre osiągi:) Polecam:)

P.S. Ja z etki się przesiadłem na VF1000:) Nie chodzi mi o pojemnosc, tylko że doznałem niesamowitego szoku jak silnik V4 ciągnie od dołu ;) :banghead: :banghead: Pozdrawiam:)

Ja bym wybrał dla Ciebie VFR750:) Szwagier miał takiego i był bardzo zadowolony!! Silnik V4, mocny dół, dobre osiągi:) Polecam:)

P.S. Ja z etki się przesiadłem na VF1000:) Nie chodzi mi o pojemnosc, tylko że doznałem niesamowitego szoku jak silnik V4 ciągnie od dołu ;) :banghead: :banghead: Pozdrawiam:)

Kurcze FVR niesamowicie mi się podoba....Ma niesamowitą bryłę.No i mocowanie tylnego koła.Super.No i właśnie słyszałem, że te silniki są trwałe i dość mocne, że na pewno mi wystarczy mocy...Tak jak piszesz...Bardzo mocny dół..A jak myślisz ZZR?Ewentualnie coś klasycznego XJR 1200?

Bo na prawdę mam mętlik w głowie...

Opis ZZR'a: http://republika.pl/chudzikj/ZZ-R600.htm

Opis CB 750: http://republika.pl/chudzikj/SevenFifty.htm

Osobiscie polecam XJR 1200 ale jezeli sie boisz to lepiej nie kupuj bo i tak nie wykozystasz w pelni potencjalu mocy silnika. Na dobry poczatek lepiej kupic VFR'a (naprawde mocny silnik i przyjemnie sie jedzie w trasie).

Słyszałem, że XJR pomimo stosunkowo niewielkiej mocy silnika jak na poj. ma niesamowicie mocny dół...

No i oczywiście wygląd klasycznego motocykla, bo jest na prawdę bardzo ładny.Ja poszukuję motocykla, który będzie wygodny w trasie, na wypady za miasto.A nie wiem właśnie czy XJR nie będzie za mocny...A nie mogę powiedzieć, że mam spore doświadczenie, bo nie mam.Wydaje mi się, że jednak rozsądek powinien wziąć górę i nie kupować na początek "potworka".Bo moc kusi nie ma co.A VFR podobno to bardzo fajny turystyk, wygodny, no i moc jest w nim wystarczająca...

Polecam VFR 750. Bardzo dobry jezeli chodzi o turystykę, mocy ma wystarczająco dużo ale oddaje ją w sposób kulturalny. ZZR 600 może okazać się ciut mała, a XJR bedzie na pewno za mocna (sorry, ale nie wierzę że ktoś na początku bedzie jeździł ostrożnie i powoli ;-)

Może być też CB 750, ale pamietaj że to naked.

Dzięki za waszą pomoc.Ogólnie Major masz rację.Jak się ma pod ręką to się kręci prawda....Masz rację, lepiej nie przesadzać, trzeba czerpać jak najwięcej przyjemności z jazdy, a nie z nim ostro walczyć.Dzięki śliczne.

Dziękuję wszystkim za opinie.Dzięki za pomoc. Widzę, że VFR rządzi... :D Dobrze, bo mi się też niesamowicie podoba ten motorek. I pewnie na ten właśnie model sobie zmienię jak będą już pieniążki.Jeszcze raz dzięki śliczne wszystkim.Hej

Sorki milosz-RR...Nie chcę cię urazić ale VFR bardziej mi się podoba....Ale dzięki.

Wiecie co chłopaki...Czytam i czytam o VFR-ce i podoba mi się ona coraz bardziej...Jak tylko kaska będzie uzbierana to zacznę ostre poszukiwania jakiegoś ładnego egzemplarza...Pozdro dla wszystkich

Słyszałem, że XJR pomimo stosunkowo niewielkiej mocy silnika jak na poj. ma niesamowicie mocny dół...

No i oczywiście wygląd klasycznego motocykla, bo jest na prawdę bardzo ładny.Ja poszukuję motocykla, który będzie wygodny w trasie, na wypady za miasto.A nie wiem właśnie czy XJR nie będzie za mocny...A nie mogę powiedzieć, że mam spore doświadczenie, bo nie mam.Wydaje mi się, że jednak rozsądek powinien wziąć górę i nie kupować na początek "potworka".Bo moc kusi nie ma co.A VFR podobno to bardzo fajny turystyk, wygodny, no i moc jest w nim wystarczająca...

Jak boisz sie,ze nie dasz rady sobie na poczatek z opanowaniem swoich emocji, to bierz golasa. Predkosc 160 km/h na golasie a na plastiku to dwa rozne swiaty. Na obudowanym owiewkami motocyklu tracisz poczucie predkosci, a to moze byc zgubne. Po prawie 30 tys km na CB 750 wiem ze teraz nastepny sprzet musi miec owiewke.Ale patrzac z perspektywy czasu na niektore sytuacje to ciesze sie ze nie mialem wtedy mocniejszego sprzeta :D Jezeli chodzi o Cb-to sprzety mega trwaly i niezawodny, w miescie calkiem sprawnie sie porusza, i mozna utrzec nosa co niektorym plastikom(od swiatel do swiatel taki gsx600f nie ma szans :buttrock: .Minusy to jazda w trasie z wiekszymi predkosciami, tym bardziej w dwie osoby.Pali toto wtedy na potege,a mocy wyraznie powyzej 160 km/h brakuje :buttrock: