Igor Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Obejrzałem (długo się ściąga ale warto). Szkoda, że tak krótko. Warto by ludziom mocniej wbijać do głowy, że moto to nie jest sprzęt samobójcy a motonita to nie szaleniec. Niestety, są od tego wyjątki, które jednak najbardziej rzucają się publice w oczy i cieniem kładą się na opinii o nas wszystkich.System kursów jest do d*py :icon_mrgreen:. Uczy się tylko zdania egzaminu. Sam jeździłem ósemki a p. Rysio "załatwiał coś w biurze". Na miasto wyjechaliśmy 2-3 razy na trochę i kiedy okazało się, że sobie radzę, to wróciliśmy na plac. Nie muszę dodawać, że byłem zdalnie sterowany z samochodu. Tyle dobrego, że zabezpieczał przed najechaniem z tyłu.Jako lekturę obowiązkową powinni zalecać "Motocyklistę doskonałego" i "Strategie uliczne". I to do przeczytania przed rozpoczęciem jazd, żeby kursant wiedział, o co dopytywać instruktora. Ja o wielu sprawach dowiedziałem się z tych książek, mająć już w garści prawko na moto. Na szczęście dowiedziałem się o Piotrku i Tomku (szkoda, że dopiero po kursie) i na dokształtach u nich wyjaśniło mi się to i owo. Odbyłem parę dokształtów, kulikowisko i jeszcze czuję niedosyt wiedzy.Trzeba by Was, Panowie, sklonować, żeby więcej osób miało szansę nauczyć się jazdy na moto a nie tylko nauczyć się, jak zdać egzamin na prawko.pzdrPS. Uże Lenin skazał, sztoby uczit'sia, uczit'sia i jeszczio raz uczit'sia :icon_mrgreen: Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Jako lekturę obowiązkową powinni zalecać "Motocyklistę doskonałego" i "Strategie uliczne". I to do przeczytania przed rozpoczęciem jazd, żeby kursant wiedział, o co dopytywać instruktora. Ja o wielu sprawach dowiedziałem się z tych książek, mająć już w garści prawko na moto. No widzisz... Gdyby wszyscy mieli tę odrobinę pokory na pewno dałoby się uniknąć wielu niebezpiecznych sytuacji i wypadków. Spróbuj jednak polskiemu kierowcy (katamaraniarzowi czy motocykliście) powiedzieć, że jakiś manewr wykonuje nieprawidłowo, że zrobił coś, co stworzyło zagrożenie a nie daj Boże zakwestionuj technikę. Na noże pójdzie. Wiemy o tym wszyscy.Wszyscy na tym forum zachwalają te książki, ale czasem odnosze wrażenie, że ich w ogóle nie przeczytali, a wyłaszanie peanów nad nimi to po prostu pewna polityczna poprawność. Jakże chaciałbym się mylić... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Trzeba by Was, Panowie, sklonować, żeby więcej osób miało szansę nauczyć się jazdy na moto a nie tylko nauczyć się, jak zdać egzamin na prawko.No dokładnie i wtedy zorganizować jakieś Kulikowisko 3miejskie :icon_mrgreen: Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 No dokładnie i wtedy zorganizować jakieś Kulikowisko 3miejskie :icon_mrgreen: Chyba bylo takie spotkanie z kulikiem w Borsku..,ale jechac bez prawka to mi sie nie usmiechalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 będzie jeszcze jakiś program o nas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 A glos macie?:icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolph2 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 http://uwaga.onet.pl/1343662,archiwum.html świetne komentarze :icon_mrgreen: mój ulubiony to ten gość 17-letni,który jezdzi "R1 1200" :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi