RaY Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam, mam takie pytanie czy mozna jeździc nie zarejstrowanym motocyklem po lesie/ polnych drogach ? rozmawialem ze znajomym policjantem i mowil, ze jak sie nie ma OC to jest mega nie legalne i groza wielkie kary, prawda to ? bo nie wiem jak spotkam policje to czy sie ladnie zatrzymac czy uciekac w las ? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam. Dział enduro/cross...temat "wjazd do lasu, legal czy nie ?" pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam. Dział enduro/cross...temat "wjazd do lasu, legal czy nie ?"pozdr. no tak czytalem calosc, ale nikt w 100 % sprecyzowanej odpowiedi nie dal - dalej nie wiem jak to jest prawnie :buttrock: Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 w lesie obowiazuje zakaz jazdy, chyba ze jest tam polna droga, ktora ma kategorie drogi dojazdowej (np. do pobliskiej wsi, posesji itp) musisz wybadac jak to jest u ciebie.u mnie nie ma problemow z jazda, raz tylko lesniczego spotkalem, to uchylil drzwi samochodu i powiedzial ze mamy nie jezdzic, a my przytaknelismy i dalej rura :buttrock: Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawery Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 heh niestety ale niewolno bo las czy droga polna są to miejsca PUBLICZNE!! po drogach czy miejscach publicznch nimożna jeżdzić niezarejestrowanym motocyklem czy samochodem.tylko po prywatnych polach czy drogach lub posesjach ....pozdr zapomniałem dodać są za to bardzo dóże kary!!!!!!! mnie kiedyś złapała policja na motocyklu bez kasku we dwie osoby bez świateł i dokumętów i jeszcze grzaliśmy jak szaleńcy ale.....uffff dobrze że to był mojego ojca znajomy bo by było niemiło...:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 NIeprawda. Niezarejestrowanym pojazdem nie mozna sie poruszac po drogach publicznych. A jakies dojazdowki nie asfaltowe polany pola itp mozesz brusic pod warunkiem ze nie psyjesz nikomu jego wlasnosci. A po lasach mozna ale nie wszystkich. Przed wjazdem do lasu jest ostrzezenie czy wolno wjezdzac czy nie, no i nie mozna ploszyc zwierzyny :) Milej jazdy po bezdrozach.pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LesniK Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Przed wjazdem do lasu jest ostrzezenie czy wolno wjezdzac czy nie...Moze w Irlandii ;) , bo w Polsce nie. Troche o tym jest TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Witam. no tak czytalem calosc, ale nikt w 100 % sprecyzowanej odpowiedi nie dal - dalej nie wiem jak to jest prawnie :banghead: No jak to nie ;)Jedni piszą, że "u nich to nic nie robią"Inni "Nas to ganiają, ...."Też inni "Ja sie zatrzymałem to powiedzieli żebym nie jeździł .. itp." pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 gadanina jestem w szkole leśnej i do lasu jest zakaz wjazdu pojazdami mechanicznymi za wyjątkiem leśniczego bądź straży pożarnej w czasie akcji chyba że jest to droga dojazdowa po polu hm jeżeli jest to Twoje pole to owszem można ale jeśli motocykl ma oc z tego co wiem to crossów sie nie rejestruje (bynajmniej nie widziałem zarejestrowanych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amigos Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Na crossanie dostaniesz OC bo nie ma dowodu rejestracyjnego które jest potrzebne do wypełnienia polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi