W-max Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 No i musicie się śpieszyć, bo ma być tylko 400 sztuk! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 W kredycie na 50 lat wyjdzie ok. 416 zł. miesięcznie pod warunkiem, że rzucą promocję na 0% i bez prowizji :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Ta desmosedici jest przepiękna... Z tego co słyszałem, cena wstępnie ustalona na ok. 250.000 zł. pzdr Ten motocykl jest niesamowity. Podobieństwo do maszyny MotoGP jest niesamowite, szczególnie jeśli chodzi o przód ale tył także jest fantastyczny. No i ten wydech... kosmos! Pierwszeństwo przy składaniu zamówień na limitowaną serię RR mają nabywcy najdroższej wersji 999 więc maszyna rozejdzie się z pewnością niczym świeże bułeczki. Co ciekawe. Informacje prasowe nie zawierają informacji o wadze motocykla a kiedy zapytałem managera zespołu Marlboro Ducati, Livio Suppo ile waży RR, odpowiedział "Nie wiem". Biorąc pod uwagę 400 wyprodukowanych sztuk wystarczającą do uzyskania drogowej homologacji w World Superbike możemy podejrzewać, że Ducati jest przygotowane na odmowę wprowadzenia w WSB dwucylindrowych 1200cc. Ciekawe czy za rok dwa zobaczymy RR w mistrzostwach produkcyjniaków, tak jak Foggy Petronasa FP1. Pamiątkowe zdjęcie. Szkoda, że schowali za "szkłem" bo nie dało się pomacać ;-). http://www.mick-f.com/images/mickiduc.jpg Wracając do tematu tarcz hamulcowych. W MotoGP korzysta się z tarcz karbonowych (wszyscy zawodnicy, wszystkie teamy - bez wyjątku) ale w razie deszczu/zimna stosuje się stalowe (które łatwiej rozgrzać u utrzymać temp. Zresztą wówczas stosuje się też specjalne osłony na tarcze aby nie traciły ciepła). W 250 i 125 tylko stalowe. Desmosedici RR na drogę nie będzie jednak miało karbonowych dysków bo po prostu nie da się ich wystarczająco rozgrzać na drodze. Edytowane 5 Lipca 2006 przez mick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Na eurosporcie było troche o technice, akurat oglądałem program o hamulcach, jedna tarcza kosztuje 1,500 ojro. Czyli komplet +klocki kosztuje ładny motocykl :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi