gossy Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Czesc,nie wiedzialem gdzie umiescic ten temat - ale chyba w tym dziale jest najwiecej uzytkownikow szczekowcow.Wczoraj zrobilem troche kilometrow w deszczu i po wyschnieciu mam problem z podniesieniem do gory szybki (to samo ze szczeka) - podwija sie gorna uszczelka i blokuje szybe.Smarowalem ja roznymi specyfikami (plyn do naczyn, oliwka, wazelina) ale dalej sie podwija albo brudzi szybe.Jak uszczelka jest mokra to nie ma tematu - tylko nie mowcie ze mam jezdzic tylko w deszczu :icon_mrgreen: Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Hmmm dziwna sprawa, sproboj wyczyscic to bez zadnych specyfikow najpierw lekko wilgotna szmatka a pozniej sucha tak zeby zadnych sladow na tum nie bylo a jak uszczelka sie podwija to znaczy chyba ze sie odkleila wiec sprobuj ja podkleic. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Mi się to przydarzyło po zbyt dokładnym umyciu uszczelki :icon_razz:Odrobina smaru silikonowego rozwiązała problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 witam, pytanie trochę obok: czy wasze cabergi justissimo też są takie głośne? To mój pierwszy szczękowiec i jestem po wyjeździe do Opola przerażony -masakra dla uszu! Zastanawiam się czy to typowe czy po prostu mój jest jakiś trefny...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 WitamTo normalne dla szczekowcow ze szumi iw nich duuzo bardziej niz w kaskach integralnych dlatego nie przejmuj sie Twoj kask nie jest jakis trefny poprostu ten typ tak ma. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 witam, pytanie trochę obok: czy wasze cabergi justissimo też są takie głośne? To mój pierwszy szczękowiec i jestem po wyjeździe do Opola przerażony -masakra dla uszu! Zastanawiam się czy to typowe czy po prostu mój jest jakiś trefny...pzdr Na dłuższe trasy stosuj zatyczki do uszu :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aciddrinker Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 cicho nie jest, ale nie mam porównania bo to mój pierwszy kaskna miasto nie przeszkadza, a w drogę zatyczki hmm, integralne są bardziej ciche? wydawało mi się że czytałem kiedyś odwrotne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Hm ....jeżeli męczy cię szum wiatru a to na 100 % jest zazwyczaj problem powyżej kilkuset kilometrów nawiniętych podczas trasy polecam zatyczki tak jak poprzednicy ....mały koszt a życie staje się naprawdę łatwiejsze....czasami trzeba uważać na to aby nie zasnąć :buttrock: ....na allegro dostaniesz za 1 zł dwa komplety ja stosuję 3M i są super ....Co do silikonu wiem że brudzi ale kup sobie jest taki specyfik do uszczelek Autolandu raczej ja zabezpieczam na zimę uszczelki w katamaranie ale koszt około 7 zł więc warto spróbować .... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 cicho nie jest, ale nie mam porównania bo to mój pierwszy kaskna miasto nie przeszkadza, a w drogę zatyczki hmm, integralne są bardziej ciche? wydawało mi się że czytałem kiedyś odwrotne opinie Przecież szczękowiec ma więcej szpar, więc nawet "na chłopski rozum" biorąc - lita skorupa integrala musi być cichsza. Szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 W dużej mierze zależy to od klasy kasku ....weż pod uwagę np. Tornado ? albo lepiej nie nie ma sensu to nie kaski :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Dzieki za rady, co do glosnosci Caberga to mam porownanie z Nolanem N101 i Nolan jest cichszy.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hawk67 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Miałem Caberga(Xilix), zmieniłem w tym roku na AGV Ti tech. Powiem tak: jak jadę 130 i wyżej to i tak jest głośno, moze deko ciszej. Tyle że kask jest ładniejszy i wyglada na to że brdziej trwały, Caberg po jednym sezonie wygląda jak po wojnie, szybka odstawała porysowana, parował przy byle okazji a byle puknięcie zostawiało ślady. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi