Marek933 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Witam Wszystkich!Czy wie ktoś może czy do Hondy cr 250 z 1983 roku-przykładowe zdjęcie: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-CR-19...bayphotohosting pasuje korbowód z hondy cr 250 z 1986 roku-przykładowe zdjęcie: http://www.mxbikes.com/vintage/pics/86-honda-250.jpg bardzo proszę o szybką i poprawną odpowiedź! ponieważ chcę szybko złożyć swoj motocykl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Wydaje mi się że silniki są troche inne, jeden ma kopniak po prawej drugi po lewej stronie.A czy nie możesz starego korbowodu oddać do regeneracji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 A czy nie możesz starego korbowodu oddać do regeneracji ??W crossówkach korby raczej się nie regeneruje tylko wymienia na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek933 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 właśnie ja wiem o tym że silniki trochę inne ale wydaje mi się korbowód może pasować ale muszę mieć pewność bo niewiem czy mam zamawiać na allegro a to kosztuje ok 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 to sie umow z gościciem ze jak bedzie inny to go odelesz na swoj koszt :biggrin: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 W crossówkach korby raczej się nie regeneruje tylko wymienia na nowe.Znam wiele osób które sporo jezdza i nie wimieniaja korb na nowe bo by sie finansowo nie wyrobili. Oddaja własnie do regeneracji. W kilku serwisach w Krk juz mi powiedzieli tez ze tak sie robi i ze jest w Krakowie taki jeden koles co sie tym zajmuje i jest w tym swietny i ze taka korba ma taka samą żywotność jak nowa. Czyli 2 życia jednej korby :biggrin: Pozatym obawiam sie ze kolega nie ma wyjscia. właśnie ja wiem o tym że silniki trochę inne ale wydaje mi się korbowód może pasować ale muszę mieć pewność bo niewiem czy mam zamawiać na allegro a to kosztuje ok 300złNapisz do kolesia żeby Ci ja bardzo dokładnie zwymiarował i poprostu je porównaj Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek933 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 ja niestety mieszkam daleko od krakowa a w mojej okolicy to słyszałem że sie tym zajmują ale jak robią wał w trabancie to poże przejechać 30 tyś km. a cross to pewnie kilka razy się przejade;.i po wale . a swojego nie mogę zmierzyć ponieważ jest na wale .najlepiej to jak by ktoś kiedyś robił remont w takiej hondzie to by pewnie wiedział ale tym już pewnie nikt n ie jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Wyślij cały wał do zakładu który robi regeneracje. Tylko do jakiegoś sprawdzonego żeby lipy nie zrobili. No i wysyłając zapakuj w jakąś gąbeczkę i niech odeślą tak samo zapakowany bo na poczcie raczej tych paczek nie głaszczą więc jak w zakładzie wycentrują wał to mógłby się nieco 'rozcentrować'.Ktoś ostatnio mówił na forum że jego kumple jeżdżą takimi hondami z tych lat. Trzebaby ich odszukać i się dowiedzieć o możliwość kupienia nowej korby. Czy to przypadkiem Bary mówił? A tak w ogóle dzwoniłeś do jakiegoś larssona czy innych sklepów? Może do Olka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Korba od roku 86 nie bedzie pasowac bo to juz inny silnik jest, to tak samo jak tłoki do roku 85 są takie same jak te do 83, ale od 86 juz są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Gawron a ile taka regeneracja korby moze kosztowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Gawron a ile taka regeneracja korby moze kosztowac?Konkretnie Ci nie odpowiem bo nie chce Cie okłamac ale z tego co mi ogolnie mowili to polowa ceny nowej korby. Nawet gdyby to kosztowało te 250zł to i tak kolega nie ma wyjscia chyba skoro od 86r nie bedize grało. Ja bym zadzwonił do jakiegos dilera hondy i sie zapytał czy w ogóle sa dostepne takie korby (powinne byc) ale nawet gdyby to bedzie kosztowała kolo 500-700zł bo to bedzie tylko oryginał japoński. tel. (12) 637 52 21 to nr do PS BIKES. oni juz nie "diluja" HONDA (teraz YAMAHA) ale dalej maja dojscia. Wiem, ze Kraków daleko ale zadzwon i popros zeby poszukali i konkretnie Ci cene podali (napewno sie beda wykrecac i marudzic) :clap: :biggrin: Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek933 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 no chyba trzeba będzie regenerować ale najpierw poszukam czegoś w Lublinie bo to jest blisko tylko największy będzie problem z tłokiem i to jeszcze trzeba na jakiś 1 szlif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi