Dario.G Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Uszkodziłem w moim moto felgę przednią na dziurze :buttrock: Powstałe uszkodzenie ma długośc ok 70mm , a odgięcie rantu od normalnego połozenia wynosi 8mm,także powierzchnia czołowa felgi przesunęła się do środka. Kierownica po puszczeniu trzepie, a więc felga straciła wyważenie.Moje pytanie do was brzmi: prostować czy wymienić felę? A jeśli prostować to gdzie?Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Mam podobny problem tyle ze w mojej WSk 175,(nie chce zakladac nowego tematu) Kolo jest zcentrowane lekko, ile by mnie kosztowalo centrowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 8 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Mam podobny problem tyle ze w mojej WSk 175,(nie chce zakladac nowego tematu) Kolo jest zcentrowane lekko, ile by mnie kosztowalo centrowanie??Centrowanie koła z 30zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 proponuje wyprostowac...przeciez nie ma nic odłamanego...najlepiej tam gdzie robią alufelgi do samochodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 8 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 najlepiej tam gdzie robią alufelgi do samochodówNo właśnie, czy taki zakład "samochodowy" dobrze zrobi felę od moto?Jakie koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Niestety w moim przypadku nie zastanawiałbym się ...choć wiem że to koszty ale wymiana najpewniejsza ...jest to jeden z centralnych punktów bezpieczeństwa... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Wszystko idzie wyprostować. Ja dawałem swoją alu do odprostowania, zapłaciłem 50 złoty i była jak talala. Więc poc owywalać kesz na drugie kółko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Czerwca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Felgę da się wyprostować, bez paniki, Tylko dobre i solidne prostowanie kosztuje. W Poznaniu od 100 do 300 zł, w zależności od stopnia skomplikowania sprawy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 oczywiscie ze prostowac. w twoim wypadku to niewielkie uszkodzenie. ostatnio koles prostowal w F2 ale jak to zobaczylem to si zalamalem. tam pol felgi wyrwalo Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Tylko dobre i solidne prostowanie kosztuje. W Poznaniu od 100 do 300 zł, w zależności od stopnia skomplikowania sprawy. Za tyle to ja dobrą używke kupię...A namiary na jakiś zakład co tym sie zajmuje,macie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Za tyle to ja dobrą używke kupię...A namiary na jakiś zakład co tym sie zajmuje,macie może? ostatnio tata mój miał podobnie jak w twoim opisie wygiętą felgę tylko że w katamaranie, za całą naprawę zapłacił 100 zł i nie ma nawet śladu po spawaniu. Miejsce naprawy - Gdynia PozdroPrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Miejsce naprawy - Gdynia No ciut daleko... BLIŻEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Siemasz Dario:) Ja mam podobny problem z fela w Pannoni.. I najgorsze jest to że u mnie nie wchodzi w gre wymiana felgi bo fele do tego modelu T5 (male bebny w kolach)sa juz nie do dokupienia.. U mnie w tylniej feldze jest dokladnie takie samo uszkodzenie, czyli wgniecony rant do wewnetrznej strony felgi ( u mnie tez jakies 10mm), i wlasnie nie wiem czy samemu nie spróbowac prostowac gumowym mlotkiem na drewnianym klocku..tylko czy to wypali to nie wiem:(A w ogóle to poprzedni wlasciciel tej Pannoni dał ciała.. bo felga sie skrzywila podczas zmieniania opony na stacji wulkanizacyjnej (robili na maszynie do kół samochodowych) a wlasciciel jak mu skrzywili fele to nie poszedl do nich po kase na naprawe felgi tylko zostawil to w spokoju i jezdzil na tym.. a ja teraz mam problem bop robie Pannonke na nóweczke i takie uszkodzenie nie jest raczej milewidziane:)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ja mam bezdetkowe oponki, więc raczej klepanie młotkiem nie wchodzi w rachubę. Boje sie ,że zejdzie gwałtownie powietrze z koła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jesli felga jest ze stopu lekkiego (aluminium) to łapy precz od młotka. Wyprostowac mozna prasą lub przez "wywalcowanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi