Skocz do zawartości

Felga-prostować czy wymienić!

Dario.G
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Uszkodziłem w moim moto felgę przednią na dziurze :buttrock:

Powstałe uszkodzenie ma długośc ok 70mm , a odgięcie rantu od normalnego połozenia wynosi 8mm,także powierzchnia czołowa felgi przesunęła się do środka. Kierownica po puszczeniu trzepie, a więc felga straciła wyważenie.Moje pytanie do was brzmi: prostować czy wymienić felę? A jeśli prostować to gdzie?

Z góry dzięki.

oczywiscie ze prostowac. w twoim wypadku to niewielkie uszkodzenie. ostatnio koles prostowal w F2 ale jak to zobaczylem to si zalamalem. tam pol felgi wyrwalo

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

Za tyle to ja dobrą używke kupię...

A namiary na jakiś zakład co tym sie zajmuje,macie może?

ostatnio tata mój miał podobnie jak w twoim opisie wygiętą felgę tylko że w katamaranie, za całą naprawę zapłacił 100 zł i nie ma nawet śladu po spawaniu. Miejsce naprawy - Gdynia

Pozdro

Przem

Siemasz Dario:) Ja mam podobny problem z fela w Pannoni.. I najgorsze jest to że u mnie nie wchodzi w gre wymiana felgi bo fele do tego modelu T5 (male bebny w kolach)sa juz nie do dokupienia.. U mnie w tylniej feldze jest dokladnie takie samo uszkodzenie, czyli wgniecony rant do wewnetrznej strony felgi ( u mnie tez jakies 10mm), i wlasnie nie wiem czy samemu nie spróbowac prostowac gumowym mlotkiem na drewnianym klocku..tylko czy to wypali to nie wiem:(

A w ogóle to poprzedni wlasciciel tej Pannoni dał ciała.. bo felga sie skrzywila podczas zmieniania opony na stacji wulkanizacyjnej (robili na maszynie do kół samochodowych) a wlasciciel jak mu skrzywili fele to nie poszedl do nich po kase na naprawe felgi tylko zostawil to w spokoju i jezdzil na tym.. a ja teraz mam problem bop robie Pannonke na nóweczke i takie uszkodzenie nie jest raczej milewidziane:)

Pozdro