Olsen Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Stara blokada na tarczę hamulcową, którą obecnie posiadam, uległa destrukcji, tak więc noszę się z zamiarem zakupu nowej. Mam w związku z tym pytanie do Was: z jakimi blokadami macie złe doświadczenia (że się rozleciała po pół roku, dała się otworzyć długopisem itp.)? Chciałbym wiedzieć, jakie marki omijać szerokim łukiem.Interesują mnie disclocki raczej niewyposażone w alarm. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. PS Oczywiście opinie pozytywne też mnie jak najbardziej interesują. :) Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 napisz może jaka się rozsypała?ja na razie nie narzekam na "UltimateDisc" , tylko plastik popękał jak przepchnąć moto z blokadą chciałem (skleroza) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja mam "Onguard" prod USA. Ciekawostką jest prosty i skuteczny dodatek zabezpieczający przed sklerozą. Mianowicie spiranla linka w jaskrawo pomarańczowym kolorze, której jeden koniec zapinasz do disclocka a drugi zakładasz np. na rolgaz, listerko. I po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) W końcu nabyłem dziś na Mototargu jakieś ustrojstwo rodem z Chin czy Tajwanu (jakiś totalny no-name, z niewiele mówiącym dopiskiem "DISC BRAKE LOCK" ;) ; na pokrowcu widnieje napis "STAR LOCKS"), koloru "oczojebnego" jaskrawozielonego z niebieską plastikową osłoną zamka (może ktoś z Was posiada takową blokadę :) ). napisz może jaka się rozsypała?ja na razie nie narzekam na "UltimateDisc" , tylko plastik popękał jak przepchnąć moto z blokadą chciałem (skleroza) :DPrzez ponad 5 lat używałem blokady z Louisa. Nie pytaj, ile razy ja próbowałem ruszyć, nie zdjąwszy blokady z tarczy - myślę, że przyczyniło się to do jej uszkodzenia. Ja mam "Onguard" prod USA. Ciekawostką jest prosty i skuteczny dodatek zabezpieczający przed sklerozą. Mianowicie spiranla linka w jaskrawo pomarańczowym kolorze, której jeden koniec zapinasz do disclocka a drugi zakładasz np. na rolgaz, listerko. I po kłopocie.Chyba zawiążę sobie "oczojebną" kokardkę na kierownicy. :flesje: Pół biedy, jeśli rozwali się blokadę - gorzej, jeżeli podczas próby ruszenia z niezdjętą blokadą szlag trafi np. zacisk hamulcowy. :flesje: Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Olsen Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja slyszalem ze blokady XENA sa dobre i maja wbudowany alerm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Nie wiem ale jakoś do tych blokad nie jestem przekonany między innymi poprzez takie akcje jak zapominalstwo ...a o to nie trudno jak już siedzisz na moto i chcesz ruszyć ....to jest jedyny minus podejrzewam dla ,którego nie stosuję blokady na tarczę.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Trochę po fakcie dla Olsena, ale polecam xenę z alarmem. Nie jesteś w stanie o niej zapomnieć bo już przy niewielkim poruszeniu motocykla zaczyna wyć alarm. Cena ok. 150 pln. Pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Trochę po fakcie dla Olsena, ale polecam xenę z alarmem. Nie jesteś w stanie o niej zapomnieć bo już przy niewielkim poruszeniu motocykla zaczyna wyć alarm. Cena ok. 150 pln. Pozdrawiam adam Możesz napisać w telegraficznym skrócie czy podczas zakładania/zdejmowania z użyciem kluczyka też ona wyje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ja ma dosyć sporawą Magnum w kolorze chrom.Kiedyś miałem Bufflo w kolorze oczojebnym żółtawym.Moja rada na zapominalstwo jest taka: jeśli to mozliwe ta zawsze parkuj tak abyś musiał (zanim ruszysz) przetoczyć trochę moto do tyłu. Wtedy nawet jak zapomnisz zdjąć blokady to wiele nie uszkodzisz w porównaniu z tym jak odpalisz moto i ruszysz pełnym gaziorem a tu trach. Ja zawse tak staje i w razie co to czuje ze moto nie idzie do tyłu tzn. skleroz zadziałał :-) i blokada zamiast w kieszeni to na tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Możesz napisać w telegraficznym skrócie czy podczas zakładania/zdejmowania z użyciem kluczyka też ona wyje ??Też mam Xsene więc może nieco nieuprawniony :D ale odpiszę. Przy zakładaniu po kilku sekundach od zapięcia blokada się uzbraja sygnalizując to 1 piknięciem. Przy odpinaniu jest kilka piknięć aż do mommentu zdjęcia z tarczy. Jak się nie pospieszymy to zaczyna wyć. Generalnie nie ma problemu.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi