Mati_Bar Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Najlepszy sposób to dobra organizacja ekipy i jazda sposobem najwolniejszy zawsze jedzie z przodu.{Pozdro} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajep Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 CześćJak jeździmy w grupie to najszybsi zawsze prowadzą, jednak jeśli kogoś brakuje to zawsze wracają sprawdzić, czy coś się nie stało. Jak dotąd to działa! Poza tym, od czego są telefony komórkowe? Dla własnego bezpieczeństwa nie wyobrażam sobie jazdy bez telefonu.Gajep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 niom ja sie naszczescie znalazłem w ten sposob ze ja zaczelem gazowac potem zgasilem rx i kolega zaczol drzec mordke i szedl w kierunku moim a reszta czekala i potem darli sie do nas i doszlismy zgubilem sie z tego powodu ze nie znalem terenu i nie bylo jak nawrocic same krzewy i sciete drzewa po ktorych latalem a sil to do tej pory nie mam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 No telefon jest bardzo dobrym pomysłem ale jeste jeden makamen najcześciej w takich lasach jest 0 (zero) zasięgu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 ja jak narazie nie miałem jeszcze takiej przygody żeby się zgubić w lesie, jeżdże przeważnie z kolegą i raczej staramy się pilnować, no ale w wypadku jak bym się zgubił to objął bym pewnie strategię jaka już było podania, a mianowicie obrać jeden kierunek i się go trzymać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Gawron, a po jakie licho Ci mapa w lesie? Ja zazwyczaj jeżdżę sam, ale o zgubieniu nie ma mowy. Jestem rodowitym Borowiakiem, i po prostu mam dobrą orientację w terenie.Widzisz bo to jest tak ze ja nie zwsze jezdze po lasach które znam na pamięć :flesje: na mapie są szlaki a razem z kompasem wiesz w którym kierunku masz jechac i gdzie dojedziesz. Ciekawe jak bys sie orjentował jak by Ci przyszło jezdzic po lesie 200km od tych Twoich borów :flesje: Pozdro! Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Kiedyś sąsiad z bloku, wybrał się na grzyby. Na wycieczkę wziął kompas i mapę, niestety zgubił się i musiano go szukać :flesje: Trzeba jeszcze mieć trochę pojęcia do korzystania z takich dobrodziejstw :flesje: Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajep Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 No telefon jest bardzo dobrym pomysłem ale jeste jeden makamen najcześciej w takich lasach jest 0 (zero) zasięgu!CześćNie wiem jakiego masz operatora, ale jeszcze nie spotkałem miejsca, gdzie PLUS (nie jest to reklama operatora - bo dyma użytkowników jak wszyscy inni!!!!!) nie maiłby zasięgu.Gajep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Gajep, przyjedź w Bory to doznasz szoku :flesje: Gawron, muszę Cię rozczarować, Bory są tak rozwlekłe, że 200km to żaden problem :flesje: Trzeba sobie po prostu radzić, wiadomo że jak by cię ktoś wiózł w opasce na oczach w środku wielkiego kompleksu leśnego, to nie wiedział byś gdzie jesteś, ale podstawa to nie panikować, zachować zimną krew, i na trzeźwo ocenić sytuacje. Słyszałem już o takich sytuacjach kiedy to zagubiony człowiek w lesie spanikował, i jak go znaleziono, to okazało się że chodził w około. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Telefon przydatna rzecz ale jak nie wiesz gdzie jestes to jak komus powiesz w która strone ma jechac ??:flesje: :flesje: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiak Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 każdy operator ma coś takiego wbudowane w telefony że jak się w razie zgubisz to oni na kompie mają sygnał od ciebie tzn to jest taki gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 No i co dzwonisz do operatora a on mowi ci w która strone masz jechac? :D :notworthy: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 każdy operator ma coś takiego wbudowane w telefony że jak się w razie zgubisz to oni na kompie mają sygnał od ciebie tzn to jest taki gps My mówimy o dzwonieniu do kumpli gdzie mają Cię szukać,a nie do operatorów sieci gdzie mają wysłać rodziców.. :PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajep Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 CześćWcześniej już pisałem, że "zające" jadące ostro zprzodu robią co jakiś czas przerwę i czekają na resztę, jeśli ktoś się długo nie pojawia to jeden zaczyna się cofać i sprawdza co się dzieję z ostatnim. Trochę to czasochłonne ale można mieć pewność, że kumple o Tobie nie zapomnieli.Gajep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 a leśnicy nie gonią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi