Skocz do zawartości

Sidi Vertigo Corsa VS. Sidi Vertigo

Rekomendowane odpowiedzi

sam byłem zaje**ście zadowolony ze swoich vertigo... do czasu aż odkleiła mi się podeszwa na czubku buta :) teraz mam dylemat wysyłaś na reklamacje która cholera wie ile potrwa (a sezon trwa...)i czy zostanie pozytywnie rozpatrzona, a sama wysyłka też pare złoty kosztuje czy lepiej skleić we własnym zakresie. heh a miały to być takie porządne buciki...

dokładnie mirek-b12

co wy ku.. liczyc nie umiecie 275$ razy 1$=3,06 daje 825 złoty to ja niewiem gdzie wy macie za 600zł VERTIGO chyba we snie:)

ps. za 600zł te je kupuje od reki:d

naucz sie czytać , 2 posty wyżej "płatne gotówką" :flesje: :flesje: odbiór osobisty :eek:

WERA#111

Kupiłem zwykłe czarne Vertigo takie jak na zdjeciu http://www.customlids.co.uk/boots/sidi/ver...vertigo_blk.jpg . Ja też mam szczupłe łydki,ale jednak ten ściągacz coś daje - spodnie nie wychodzą z buta.Jestem już po pierwszej jeździe i odkryłem,że mam inny problem.Mam dość niskie podpicie i stopa minimalnie mi chodzi góra dół co daje taki lekki dyskomfort.

w vertigo corsa tego problemu juz nie ma bo jest jeszcze sciagacz na srodstopiu i zajebiscie trzyma.noga jest jak przyklejona.tylko ta cena.taniej niz 1100 ciezko znalezc

Ja swoje TEPOR'y jednak wymieniłem na zwykłe Vertigo (tzn. czekam na paczkę) . Co prawda Vertigo Corsa mogłem mieć za 1000 zł, ale jak założyłem to troszke mi było nie wygodnie (przy chodzeniu). Moim zdaniem Carsy nadają się tylko na tor a ja chcę mieć buty równiez do krótkiego spaceru :flesje: .

Ja swoje TEPOR'y jednak wymieniłem na zwykłe Vertigo (tzn. czekam na paczkę) . Co prawda Vertigo Corsa mogłem mieć za 1000 zł, ale jak założyłem to troszke mi było nie wygodnie (przy chodzeniu). Moim zdaniem Carsy nadają się tylko na tor a ja chcę mieć buty równiez do krótkiego spaceru :flesje: .

po torze spaceruje sie w nich calkiem wygodnie:)

Mozesz podac jakies namiary na te Verigo Corsa za 1000zl? W nich tez mozna sobie swobodnie pospacerowac po zluzowaniu tych zapiec na srodstopiu... :flesje:

• 3 miesiące temu...

Cześć!

Przeglądam sobie allegro i widze dwa modele butów SIDI: Vertigo i Vertigo Corsa. Te pierwsze kosztują 800zł, drugie są 300 złotych droższe... Czym (oprócz ceny i nieznacznie innego wyglądu) różnią sie te buty? I czy model CORSA jest wart 300zł dopłaty?

Cześć!

Przeglądam sobie allegro i widze dwa modele butów SIDI: Vertigo i Vertigo Corsa. Te pierwsze kosztują 800zł, drugie są 300 złotych droższe... Czym (oprócz ceny i nieznacznie innego wyglądu) różnią sie te buty? I czy model CORSA jest wart 300zł dopłaty?

Corsy roznia sie od Vertigo przede wszystkim cena :biggrin: ,poza tym Vertigo maja regulowany tylko tyl buta po to bys mogl sobie dopasowac wielkosc do lydki itp,a Vertigo Corsa oprucz tylnej regylacji posiada jeszcze regulowany sciagacz na przodzie buta

http://www.jackcuir.com/images/bottessidi.jpg --->Vertigo Corsa

http://www.motorcycletoystore.com/sport/im.../sidi_tepor.jpg ---->Vertigo

Sama mam Sidi Vertigo i jestem zadowolona i moim zdaniem szkoda przeplacac za Corsy......no chyba ze potrzebujesz ich do jazdy wyczynowej....

Edytowane przez Madzik

• Administrator

Vertigo Corsa to pełen wyczyn, mają slajdery plastikowo-porcelanowe (zwykłe Vertigo - plastikowe), karbonowy ochraniacz piszczela (vertigo - plastikowy) oraz ściągacz w śródstopiu (naprawdę sprawdza sie na torze, można wspaniale uszytwnić stopę w śródstopiu.

Niemniej do cytwilnej jazdy polecam zwykłe Vertigo, są równie wygodne podczas jazdy jak i chodzenia.

pzdr

• 4 tygodnie później...

Hmm, poczytałem trochę na forum o różnicach między vertigo a vertigo corsa i teraz już zupełnie nie wiem które wybrać. Czasem lubię śmignąć na tor, ale z drugiej strony na parking muszę dojść kawałek, no i na moto jeżdżę w różne miejsca, więc chcąc nie chcąc chodzę w butach od moto :banghead: Ma ktoś jakieś wrażenia z chodzenia w vertigo corsa? :biggrin: W ogóle, jeżeli ktoś wie gdzie można kupić taniej niż na allegro to proszę o kontakt :banghead:

P.S. Warto kupować zimą, czy po zimie stanieją/zdrożeją? :biggrin:

• Administrator

Wiesz, oba mają zawiasy w kostce, chodzi się więc w nich podobnie. W corsach po prostu mozesz ścisnąć śródstopie, co jest rewelacyjnym rozwiązaniem przy ostrej jeździe, zwieszaniu się z motocykla, mocnego operowania stopami na podnóżkach.

Co do ceny - nie sądzę aby spadły, to są nowe modele Sidi, nic nie zanosi się na jakieś zmiany na przyszły sezon, cena więc będzie bez zmian. Ewentualnie jakieś okazjonalne promocje, np w Louisie, ale też wątpię.

pzdr