rzemyk90 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Polecam R2 Castrola do KX-a . 150 ml oleju na 5 l wachy. No oczywiscie najlepszy to Motul 800.Pozdrawiam Czyli wychodzi stosunek okolo 1:35-37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEKAONE Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 ja do esiksa na 5 litrow wachy leje ponad 100 ml oleju (staram sie 120ml) i dobo / chyba , nic sie nie dzieje...pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aristo6 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 No sporo idzie... Na poczatku potrafilem ponad 600 zl miesiecznie przepalic... Teraz ograniczylem sie do weekenedowych dalszych wycieczek, ale na tygodniu trening czy przejazdzka po wsiach i szutrach do 50 km tez sie trafi. Natomiast w dalsze trasy jezdze z kolega dosiadajacym Tenerki 750, wiec musze szeroko przepustnice otwierac zeby mi sie nie oddalil :banghead: A przy 130km/h Dominator juz lubi pociagnac... oleju tez - szczegolnie w zimne dni. Generalnie moto uzytkuje na codzien jako srodek transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 No u mnie to ładnie chleje - nie wiem dokładnie ile bo nie mam miernika w baku i zdjąłem licznik - przed wyjazdem zawsze dolewam do pełna i staram się za długo nie jeździć - ale pewnie z 7l/100 weźmie i najgorsze jest, że to mieszanka - a olej drogi.A tak w ogóle to po 2 latach niejeżdżenia odpaliłem wczoraj mojego rx'a i pochulałem sobie ładnie - bzyka jak pszczółka :banghead: . Spalanie zależy jak ostro kręcisz - ja rx'em nie potrafię jechać inaczej niż na pełnym gazie - zresztą on to najbardziej lubi. Aha lejecie do rx'a pb98? bo ja zalałem 95, a nie pamiętam już czy warto lać 98 bo dawno nie jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Do motocykli ktorych konstukcja silnika ma duza kompresje, duze sprezanie powinno sie lac 98, bo ma to wplyw na zywotnosc silnika, co prawda znikomy ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ja do swojego zawsze leje pb98 nigdy 95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ja do swojego zawsze leje pb98 nigdy 95bo juz chyba nawet nie ma zwyklej 95. rzemyk90 -taki stosunek wychodzi. NEKAONE- ja bym lał troche wiecej do sety oleju.Lepiej wlac za duzo niz za malo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 to ja do DT chyba leje za dużo..?? 150 ml na 5l paliwa..?? Ile lac..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEKAONE Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 i co czujecie roznice pomiedzy 95 a 98 ? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ja np. czuje roznice niewiem jak wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 ja do esiksa na 5 litrow wachy leje ponad 100 ml oleju (staram sie 120ml) i dobo / chyba , nic sie nie dzieje...Moim zdaniem najlepsza meszanka i najoptymalnijesza! ! !.Ja tak samo leje na 5 l około 120ml oleju a z tego wychodzi mieszanka 1:45 ,a motocykl chodzi jak trzeba,ja się tej mieszanki trzymam NON STOP(lałem do CR 125 taką i teraz do YZ tez taką samą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi