Skocz do zawartości

Posiadacze Yamahy Virago XV 1100 poznajmy się...

DonMariano
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim. Ja śmigam na 750, ale mam nadzieję, że można się dołoczyć do tych "tysiącstowiczów":bigrazz:?

Spotkanie w jakimś neutralnym dla nas miejscu jak najbardziej wskazane-tak, żeby wszyscy mieli nie za daleko i by było fajnie. Zjadą się Virażki i będzie OK. Już dziś zapraszam wszystkichdo Rakoniewic (wielkopolska) na trasie Poznan-Z.Góra (27 sierpnia br.)na jednodniowy zlocik. Więcej o tym na forum-zloty.Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia!

Witam

Jeżeli można dołączam się do grona 1100, swoja Virage doprowadzam do świetności już od października ale efekt będzie warty pracy, co do pomysłu spotkania jestem jak najbrdziej za , jest to mój pierwszy motor i pierwszy sezon prawko na moto będe miał za miesiąc juz się nie moge doczekać pzdr :bigrazz:

Witam

To i ja się dopiszę. To mój pierwszy sezon na XV 1100 i jestem zadowolony przed rozpoczęciem sezonu musiałem wymienić tylną oponę oraz uszczelniacze w zawieszeniu wyregulowałem zawory i zsynchronizowałem gaźniki. Maszyna jak na razie spisuje się rewelacyjnie. Co do pomysłu „zjazdu” Virago 1100 jestem za :bigrazz:

Pozdrawiam

Witam,

Czytałem w głośnych wydechach, że coś kupiłeś. Powiedz ile kosztowały te wydechy i jak brzmią ?

No i jakie wykonanie. Powiem szczerze, że nie słyszałem jeszcze 1100 na głośnych wydechach i zastanawiam się... pozdro

Virago to jeden z klasyków Yamahy , po co organizowac cos co juz jest zorganizowane zapraszam http://www.motocyc.pl/ :icon_mrgreen: :bigrazz: . Można coś poczytać o posiadaczach młodszych braciszków http://forum.motocyklistow.pl/Posiadacze-D...sie-t47726.html . Pozdrawiam

Edytowane przez Seboka
[html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none">
<font color="#008000">Moja strona </font></a></b>  <font color="#008000">
<b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none">
<font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>

[/html]

Witam,

Czytałem w głośnych wydechach, że coś kupiłeś. Powiedz ile kosztowały te wydechy i jak brzmią ?

No i jakie wykonanie. Powiem szczerze, że nie słyszałem jeszcze 1100 na głośnych wydechach i zastanawiam się... pozdro

witam i sie ze tak powiem zaloguje posiadam virago 1100 od 2005 motocykl ok tylko mam problem z kierownica ale juz mysle ze niebawem ponadto informacyjnie za na mowa kolegi zmienilem sprezyny przedniego zawieszenia na progresywne jezdzi sie super motocykl tak nie nurkuje lecz nadal zachowal swoja elastycznosc.Odnosnie spotkania czekam na wiadomosci kiedy na pewno bede.

Witam,

odnosnie glosnych wydechow mam zamontowane firmy ,,,mach ,,sa super po dlugiej jezdzie szum w glowie ale sa stopery lub mp3 plus jazdy po miescie w korkach blacharze robia zjazd na bok jak bym na sygnale jechal pozdrawiam wszystkich a zwlaszcza viragowcow

• 1 miesiąc temu...

Witam Kolegów,

Po długiej przerwie znów zalogowałem się na Forum i natrafiłem na Wasz temat.

Chętnie dołączę się do klubu, ale raczej merytorycznie i duchowo, gdyż ze względu na lokalizację ciężko będzie mi wpadać na spotkania.

Mam viagrę XV1000 z 85 roku, posiadam ją od półtora roku i gdyby nie zatarty rozrusznik i uszkodzony solenoid to mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że nie miałem z nią problemów. Pali zawsze od pierwszego dotknięcia, niezależnie jak długo stoi.

Odnośnie kontrolni ciśnienia oleju, o której wspominaliście - Virago, jak i kilka innych modeli Yamahy (np. XJ 650) nie ma czujnika ciśnienia oleju. Ta kontrolka sygnalizuje o niskim poziomie oleju. Może się czasem zapalać przy gwałtownym odkręceniu gazu gdy poziom oleju jest dość niski (ale ciągle w normie). Natoiast termometr w miejsce korka oleju można nabyć np. w Louisie (sam to zrobiłem przy okazji jakiejś wyprzedaży za 15 eurasów).

W kwestii danych technicznych, nastaw i procedur naprawczych służę pomocą - posiadam podręcnik Haynes "Yamaha V-Twins '81-'96".

Pozdrawiam,

Koza

I CO Z TYM SPOTKANIEM CZY KTOS PODEJMIE SIE ma jakis pomysl ewentualnie gdzie. MaM ZNAJOMEGO NA MAZURACH SPYCHOWO I MYSLE ZE POD KONIEC LATA MOZNA BY BYLO COS ZROBIC jest taki osrodek sa domki w dobrej cenie i fajne miejsce tylko moze ktos by mi pomol

• 3 tygodnie później...