stopowicz Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) witam!dzisiaj jezdzilem z kumplemi nagle motor jęknoł i sie zatrzymał. Kompresji nie ma w ogóle. Odkrecilem swiece i był w nią wbity kawalek metalu(podejrzewam ze pierścionek)Moje pytanie jest takie czym to moglo byc to spowodowane ze silnik padł do tej pory nie wydawał zadnych dziwnych odgłosów ani stukotów. Olej do paliwa leje R2. Mogło to byc spowodowane słabą jakoscia paliwa?bo jak kupilem na Orlenie to mi sie wydawało jakies jasne . Nawet 2razy patrzylem czy z dobrego systrybutora nalałem. Jutro rozbiore motor i zobacze co sie stało.Dodam że motor to Yamaha YZ125 rok 99 Edytowane 28 Maja 2006 przez stopowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Yz To hard enduro i jak tlok nie byl zmieniany od nowosci to sie i tak dziwie ze teraz dopiero padl :D W wyczynach tloki idą co parenascie motogodzin;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIJO Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 hard enduroJakie enduro co ty piep***sz :| to jest cross a nie jakies tam enduro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 no że trzeba często wymieniać podzepsoły to wiem ale dlaczego silnik nie dawal po sobie znać ze trzeba wymienic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 parenascie motogodzin;] buhahahahahahahahaha lohohohohhohohoh hihihihihihihahahahahaa..... czekajcie ide umyc moniotor bo go kompletnie zaplulem i nie widze co pisze ...... Dobra wrocilem. Jak masz takie bzdury pisac to lepiej nic nie pisz. Miales kiedys crossa ? czy tylko slyszalesz/czytales, że POWINNO sie zmieniac ? Jesli jezdzisz takim crossem po lasach (enduro) i wrzucisz dobry tlok (chociazby vertexa) to latasz przynajmniej 50h. W mojej CRce ktos wsadził oryginalny tłok i jezdziła półtora sezonu. (jezdzila i to ostro nie stala). Jesli gosc jest amatorem i jezdzi po torze to na tloku robi spokojnie 30 - 40h i po wyciagnieciu i obmierzeniu i tak pewnie wsadzi ta sama selekcje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 padnięcie tłoka/pierścieni niczym się nie zapowiada, osobiście holowałem kupla z 6 razy gdy mu YadZia padła (tłoczek) . Co do wymiany tłoka, jak jeździsz spokonie to na roczek spokojnie starczy, ale jak ostro pałujesz to te 15 zbiorników to max Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Hard enduro albo full to potoczna nazwa panie Inzynier(tak samo jak Full cross takie cos nie istnieje ale sie przyjelo).A pultora sezonu Yz to chyba twoj dziadek jezdzi na luzie.Bo jak dajesz dobrze w terenie to tlok jest do wymiany nawet po 8 do 20 m\h. 30-40 M\h na torze dla zawodowca ?? :biggrin: :bigrazz: :wink: AMEN BOZI :wink: 40m/h dla tekiej yz125 to z bredkoscią 80km\h 3600 KM. 80km\h dla yz to pikus.a tera bo przytej predkosci nie kreci duzych obrotow.teraz sobie pomysl ze na torze wskazowka obrotowmierza(gdyby owa byla) nieopada z czerwonego pola czyli nie ponizej jakichs 11tys\obr na minute(chodz Yz kreci wiecej i to wiele ale niech bedzie tyle zeby nie bylo ze przesadzam :flesje:. To na 6 biegu przy takich obrotach Yz 125 leci kolo 130 na godzine. Prawie full jej predkosci i obrotow;] przypuscmy 130km\h wedlug twojego rozumowania x 40m/h to jest 5200Km non toper na pelnej pizdzie;] dolicz sobie na torze 2 albo 3 razy mniejsze chlodzenie plus przeciązenia;]Zywtonosc tloka nie jest dluga a juz napewno na torze gdy daje dobry kolo bedzie trwala 40m\h daj mi moto ktore przy dawaniu prawie non po pelnej manecie 2T zrobi 5000Km i nie rozjebie tloka albo sie niezatrze to wysle cie zebys opantetowal to cos ;] Edytowane 29 Maja 2006 przez DiboS60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 A skad wiecie ze to tlok padl? Moze wine za to ponosi pierscoinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 lub urwala sie korba i tlok pierscienie poszly calkiem nie jestem pewnien czy w yz jest zawor wydechowy wiec mozliwe ze zawor sie cofnol i tlok szlak trafil ps nie jestem pewien co do zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 witamTo wina zaworu są one 2 i jeden sie urwał i zachaczyło tłoka i pierścionek sie zsunol i narobil majdanu....Mam zamiar wsadzic tuleje zeliwna co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 a co porysowalo fest cylinder? nie wiem ile cie to wyniesie.szlif i pokrycie do nowa nicasilem to ksozt kolo 600 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 no porysowało troche ale najgorsze jest to ze ukruszyl sie kawalek takiego metalu przy tych zaworach planuje wsadzic tuleje bo nikasil to droga sprawa nie mowiac juz o nowym cylindrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Takie są uroki wyczynowych sprzętów o które trzeba dbać. Pomysł z tuleją jest sredni bo to świerzy motocykl. Tujela wyniesie Cie koło 400zł a nikasil 600 to jest tylko 200zł róznicy. Wada niasilu jest to, że bedziesz czekał 3-4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 a gdzie mozna zrobic nikasil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIJO Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 http://www.rabittsport.pl/nicasil.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi