ZIGGI Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Podobnie jak Olin: Honda MTX 125 rocznik 87. Sprowadzona za Szwajcarii. Pierwszy motorek więc i doświadczenie małe. Wiem tyle, że jak na początek motor dostatecznie mocny nawet na 100 kilo ciała. Drobne robótki wykazały, że wszystko jest zrobione użytecznie i z pomysłem. Nie rzuca się w oczy te 20 lat - nie jeździ jak zabytek. Wspierając się na opinii kolegi - byłego posiadacza mtx z ogromnym doświadczeniem enduro - mogę polecić. :biggrin: Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Honda CBF 600 SA, rocznik 2004, sprowadzona z Belgi przy stanie licznika 700km.Pojemność 600 cm, 78 KM, max prędkość 210 km/h.Spalanie w mieście 6,8 L w trasie około 6 L na 100km.Zrobiłem nią 12500 km, żadnych problemów i awarii.Serwis co 6000 km. PLUSY: - dosyć elastyczny silnik- małe spalanie- super zawiesznie- zwrotny i zwinny- ABS MINUSY- słaba ochronna przed wiatrem dla wysokich (ja mam 193 cm)- brak wskaźnika ilości paliwa w baku- słaby tylni hamulec Ogólnie super motocykl do miasta i w trasy, ale dla osoby do 180-185 cm :icon_twisted: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulu Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 CBR 600 f4 00' ; 110KM ; Vmax~260km/h ; 0-100 3s (bajka z danych); 169kg (sucha) ; rama z ALmam ją sezon tylko jak narazie 0 awarii... jestem bardzo zadowolony ... polecam - kierunki... derenwujące jest to, że tak wystają - w przypadku gdy moto leży na 100% się łamią (trzeba więc nie kłaść)- brak wskaźnika ilości paliwa - jest tylko kontrolka poniżej 3,5l- głośno wskakują biegi... szczególnie 1 - bo reszty nie słychać :crossy: ale to normalne - podobno- dodam jeszcze jednego, żeby nie było, że same plusy :P + lekka, zwinna, ciągnie od dołu (1500obr/min) powyżej 6000 dostaje niezłego kopa (jak zreszta wiekszość 600tek)+ wygodna!!! jak na sportowy motor - szerokie i wygodne siedzenie+ pali tak około 7l. na trasie w 2 osoby (razem 130kg) v~170km/h; sam jak jade tak około 5l. (nie agresywnie, ale dynamicznie)+ dobrze chroni przed wiatrem... (mnie :icon_mrgreen: nie wiem jak większe osoby. tzn 180cm i wiecej)+ hamulce super+ 18l w baku+ "bo honda to honda", "jest jedna słuszna marka" można sobie posłuchać takich komentarzy POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Honda CBR 600 PC31, 1998. Pochodzenie: salon PolskaMoc 105 koni, Max prędkośc 240-250 (różnie podają). Licznikowe 250km/h przy wadze drivera ~ 95 kg :icon_mrgreen:Spalanie:- trasa, prędkość w okolicach 160 5,5l (2 osoby)- jazda autostrada, prędkości nie mniejsze jak 200-220 6,5 litra (solo)- miasto 5,5-6 Kupiona przy stanie licznika 23 tyś, aktualnie 32 tyś. Wymiany wymagał oryginalny regulator napięcia, linka sprzęgła. Plusy:- trwały lakier, pomimo tylu lat wygląda jak nowy- Stabilne zachowanie przy ostrym odkręceniu jak i prędkości maksymalnej- łatwośc manewrowania (po 1 sezonie na CBR czuję sie jak na rowezreze)- regulowane zawieszenie - wygodny jak na sporta- centralka- precyzyjna skrzynia Minusy:- brak schowka- w wielu egzemplarzach rozchodzące się tylne owiewki zadupka- mały wybór elementów agro tjuningowych do F3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baba Jaga Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Honda CB 500 97 rok. Stan przy zakupie 32000 km.Stan na koniec tego sezonu 38000 i jeszcze kręcę.Jeżdże praktycznie sama ale też jako plecak.Spalanie 5 do 5.5 l na 100 km i nie ważne ile i co wiezie.Mankament to wysokość kierowcy.Powyżej 190 cm porażka bez bardzo wysokiej szyby.Idealna do pirwszych szlifów i nauki. Kocha właściciela(kę :banghead:).Miłość od pierwszego wejrzenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capon Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Hornet PC 34 2000r. 21000 km, 97 KM.spalanie do 5,5 do 7 - zależy od jazdy (głównie miasto). Zrobiłem sprzęcikiem dopiero 3000 km więc nie poznałem jeszcze wzystkich mankamentów. zalety (tylko kilka z całej masy :buttrock: ):- zwrotność- 0,0 ubytków oleju- przednie koło 17" (w porównaniu z poprzednim modelem gdzie było 16") wady :- zbiornik paliwa (tylko 16 litrów)- miałem problemy z kranikiem paliwa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Honda Mtx 125 RG :bigrazz: Najnowocześniejsza wersja Mtx 125. Nie ma zbyt dużo wspólnego z Mtx RI i RII. Nowa rama wykonana z profili aluminiowych. Oba zawiasy firmy Marzocchi, przód olejowo-gazowy, tył gazowy, oczywiście oba pełna regulacja.Silnik ma sporo wspólnego z tym od CRM i NSR i NS. Zawór wydechowy ATACK, do tego gaźnik Dellorto 26mm. Przedni hamulec z Hondy CRM i NSR. Plusy :lalag: :crossy: :wink: :icon_razz: +Awaryjność - 0, jak na Honde przystało. Przez cały czas użytkowania nic nie musiałem robić. +Spalanie od 4-5 litrów. Wydaje mi się, że jak na sete to dobry wynik.+Stosunkowo elastyczny silnik.+26km.+V-max 130km/h.+Bardzo wygodny.+Wszechstronny.+Dzięki swojej dużej sylwetce jest łatwy w prowadzeniu we dwie osoby, nawet z bagażem.<<KLIK>>+Bardzo dobry przeni hamulec.+Przednie światło zasługuje na dużą pochwałę. Minusy :lapad: -Dla fanów offroad duża masa. Jak dla mnie świetne moto. :wink: ;) :notworthy: Foty Honda Mtx 125 RG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 CBR 600 F2 Nakulane 74.000 Stan silnika bardzo dobry. Przydało by sie wymienić napinacz (tak jak w większości F2/F3).Motocykl bardzo poręczny, lekki, i przyjemny w użytkowaniu. V-max licznikowy 240km/h Przyspieszenie wystarczające :icon_eek: Rewelacyjnie sie prowadzi. Jest stabilny a zarazem pięknie składa sie w zakręty (Tor Poznań rulz!!) Plusy:-Trwałość motocykla-Cały czas bardzo dobre osiągi i prowadzenie.-Dostępność części-Wygodna pozycja za kierownicą-Ogólna przyjazność motocykla dla kierowcy Minusy:-Brak Schowka-Wysoka cena w porównaniu do motocykli innych marek a tej samej klasy i rocznika. (Jakość kosztuje ;) ) Fotki w podpisie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[zt]MICHU Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 witam!jestem szczesliwym posiadaczem cbr 600 f2 USA wersja uzytkuje ten sprzet dopiero pierwszy sezon zrobilem ponad 720 mil i wszystko dziala bez problemu jak dla mnie same plusy jedyne minusy jak kolega wczesniej napisal brk schowka wysoka cena i brak jakiego kolwiek wskaznika paliwa a tak poza tym wszystko si naprawde polecam ten motocykl tylko lac i jezdzic honda to honda :icon_eek: jak co to pisz na gg to ci jakies fotki mojej cebry podrzuce pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregooor Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 50ccm ale Honda Honda X8R :lalag:: Rocznik - 2003r Pojemnosc - 50ccm : :wink: Przebieg przy zakupie - 2500 :D :clap: V-Max - 90 :buttrock: Mala fotka mojej Hondy jako avatar :) :D :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nera Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 posiadam honde shadow 750 rocznik - 1985przebieg 60 tys kmsilnik - dwa cylindry w Vpojemnosc jak wyzej 750napędzana wałem bardzo chwale sobie jazde... calkiem dynamiczna jak na chopera, przyjemne spalanie - 4 litry / 100dobrze wywazona i jedyne co moze przeszkadzac to brak wsaznika paliwa- ale to czesto sie w hondach zdaza. no i moze dla wysokich osob pozycja siedzenia ie jest najwygodniejsza. fotki moge przesłac na maila:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbi Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 posiadam Hondę X8r z roku 2005 jest zablokowana do 65 km/h ma bardzo dobre pszyśpieszenie i jest niezawonde zgaśnie w 2 przypadkach - jak zabraknie bęzyny - jak popsuje się silnik :biggrin: :buttrock: posiadam Hondę X8r z roku 2005 jest zablokowana do 65 km/h ma bardzo dobre pszyśpieszenie i jest niezawonde zgaśnie w 2 przypadkach - jak zabraknie bęzyny - jak popsuje się silnik :biggrin: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 dzejzus kolego patrz na daty postów :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 hehehe ktoś odświerzył stary temat. Ja mam.... Honde VFR 1990 rocznik... Dziękuje, do widzenia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi