dlugi1974 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam serdecznie jakiś czas temu znalazłem gdzieś na forum wątek z przednim zawieszeniem , a teraz nie mogę trafić na niego . Ktoś pisał tam o zbyt miękkim przednim zawieszeniu czy ktoś miał już podobny problem ?? czy jest jakieś w miarę proste rozwiązanie ?? Mnie podczas jazdy po niewielkich wybojach błotnik dobija do wałka zawieszonego pod kierunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jeśli to Drag Star, to nic dziwnego: nie ma tam dość miejsca na wałek, zawieszenie wcale nie jest zbyt miękkie. Modele Virago miały widelec dłuższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam serdecznie jakiś czas temu znalazłem gdzieś na forum wątek z przednim zawieszeniem , a teraz nie mogę trafić na niego . Ktoś pisał tam o zbyt miękkim przednim zawieszeniu czy ktoś miał już podobny problem ?? czy jest jakieś w miarę proste rozwiązanie ?? Mnie podczas jazdy po niewielkich wybojach błotnik dobija do wałka zawieszonego pod kierunkamiHy, akurat jestem w temacie bo i u mnie tak było.Rada: wymień olej w lagach - byle nie przesadź z ilością - ja przesadziłem i teraz mam prawdziwy hardkor ... niemal na sztywno jest ... Jeśli jedak pożądasz szegoś bardziej ekstremalnego - zmień sprężyny na progresywne - ale odradzam - wymiana oleju wystarcza a przy polskich dziurach eee drogach ... każda dziura w jezdni nie będzie się kończyć "pierdut" - fakt faktem ... teraz błotnik już nie dobija :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: PozdrawiamKjujik Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Kjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi1974 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Hej dzięki za odpowiedź i właśnie o taką chodziło , jaki olej polecacie i ile powinno się wlać do jednej lagi , a i czy jest możliwość odessania czy trzeba rozbierać lagi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Hej dzięki za odpowiedź i właśnie o taką chodziło , jaki olej polecacie i ile powinno się wlać do jednej lagi , a i czy jest możliwość odessania czy trzeba rozbierać lagi ??Hy, zatem tak: - Yamaha zaleca olej 10 WT Yamahy ;)- co i ile wlać --> link do instrukcji serwisowej PozdrawiamKjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex36 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witaj Miroslaw!widze ze smigasz Dragstarkiem 1100 :clap: napisz mi prosze czy dobrze robie ze tak uparlem sie na kupno tej kochaniutkiej maszyny :P Masz doswiadczenia praktyczne,wiec troche wiesz na ten temat :D PS.jestem laikiem kupilem sobie do szlifowania formy :) livana125 custom.ciekaw jestem jaki Dragus jest w prowadzeniu :crossy: Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ciekaw jestem jaki Dragus jest w prowadzeniu :) Pozdrawiam :icon_evil: Bardzo przyjemnie się prowadzi i dość łatwo opanujesz jego ciężar i gabaryty. Generalnie pogląd jest taki, że jak mu nie przeszkadzasz zbytnio to sam świetnie sie prowadzi, jak panienka z dobrego domu :) Potrafi wybaczyć drobne błędy i ogólnie jest przyjażnie nastawiony do właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex36 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Wiem..Wiem ;) mam 178 a czy to ma znaczenie?lifankiem szlifuje jazde,ale docelowym moto jest kochany Dragstar 1100 :( niestety dosiadlem go na sucho w salonie,ale nie jezdzilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Wiem..Wiem :icon_razz: mam 178 a czy to ma znaczenie?lifankiem szlifuje jazde,ale docelowym moto jest kochany Dragstar 1100 :( niestety dosiadlem go na sucho w salonie,ale nie jezdzilem. 178 jest ok.Jestem zwolennikiem teorii, że dragstar, pomimo tego, że jest sporym motocyklem, to jednak, ze względu na położenie podłóg, dla wysokiego jeźdźca nie pasuje i wygląda on na nim fatalnie :), a i wygoda jazdy na tym cierpi. Panowie a czy to takie wazne ILE :icon_eek: Wazne aby degustowac sie jazda a jesli chcecie szybko to proponuje po plkastiku sobie kupic :flesje: Przepraszam za zlosliwosc ;) Ale tak jakos wyszlo :wink: Oczywiście, że ważne. :bigrazz: najbardziej lubię jeździć z prędkościami w granicach 80-100.Ale przecież czasem warto mieć zapas mocy i prędkości, czasem się śpieszę na spotkanie gdzieś w Polsce, i jakbym jechał 90-ką to bym jechał pół dnia.Czasem trzeba szybko wyprzedzić kolumnę tirów, wtedy przyśpieszenie do 160 - 170 się bardzo przydaje i tyle.A czasem to po prostu lubię poczuć silny podmuch wiatru w klatę... :cool: Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Mikosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lr1 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ja mam 198cm wzrostu i też daje radę ;) . Do wszystkiego się można przyzwyczaić. I jeszcze nikt mi nie powiedział że wyglkądam śmiesznie na nim. Pewnie z grzeczności :bigrazz: Cytuj moja pyrkawkazużycie paliwa pyrkawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ja mam 198cm wzrostu i też daje radę ;) . Do wszystkiego się można przyzwyczaić. I jeszcze nikt mi nie powiedział że wyglkądam śmiesznie na nim. Pewnie z grzeczności :bigrazz: Wszyscy wiemy, że każdy motocykl można troszke do(customizo)stosować do swoich potrzeb...Zapodaj jakieś foto - Ciebie na motocyklu, to ocenimy czy wyglądasz zabawnie czy nie.No i sam powiedz czy jak skręcasz kierę to nie stukasz sie w kolano... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lr1 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Wszyscy wiemy, że każdy motocykl można troszke do(customizo)stosować do swoich potrzeb...Zapodaj jakieś foto - Ciebie na motocyklu, to ocenimy czy wyglądasz zabawnie czy nie.No i sam powiedz czy jak skręcasz kierę to nie stukasz sie w kolano... :)Na chwilę obecną nie mam foty na której jestem na motorze. Kierownice maksymalnie podniosłem, tzn. odchyliłem od siebie na tyle, na ile mi owiewka pozwalała. Jest w miare ok. Kolanami czasami dotykam do kierownicy, ale tylko w pełnym skręcie i tylko przy manewrowaniu. Wtedy nogi mam na ziemi, nie na stopkach więc nie ma problemu... jak już wspomniałem do wszystkigo się można przyzwyczaić :) Cytuj moja pyrkawkazużycie paliwa pyrkawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 178 jest ok.Jestem zwolennikiem teorii, że dragstar, pomimo tego, że jest sporym motocyklem, to jednak, ze względu na położenie podłóg, dla wysokiego jeźdźca nie pasuje i wygląda on na nim fatalnie :wink:, a i wygoda jazdy na tym cierpi. To w takim wypadku i ja sie podlacze do oceny. :) Czy majac 186 cm wzrostu wygladam na Dragu 650 smiesznie i jest dla mnie za maly ??? :bigrazz: Ocena ze zdjec podanych w linku w stopce :) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 To w takim wypadku i ja sie podlacze do oceny. :) Czy majac 186 cm wzrostu wygladam na Dragu 650 smiesznie i jest dla mnie za maly ??? :eek: Ocena ze zdjec podanych w linku w stopce :wink: Co kto lubi, wyglądasz nienajgorzej, ale kolano sięga powyżej linii zbiornika paliwa... :) Jednemu się podoba, innemu nie. Po dłuższej jeździe może być niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Za to dokladnie moge nogami ( udami ) objac zbiornik, tak jak zalecaja mistrzowie jazdy na motocyklach.Ponadto bardzo szybko w razie sytuacji awaryjnej, nogi znajduja oparcie na ziemi :) Ja nie narzekam, jezdzi mi sie bardzo dobrze i wygodnie. :wink: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi