TATAKIS Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Propit, to temat dla speców od mechaniki.Jeżeli nie pali oleju, to: 1. zacząłbym od sprawdzenia świecy, fajki i przewodu (kabla) - mogą być przebicia,2. kompresji i ew. sprawdzenia/regulacji gaźnika.Jak masz wątpliwości co do serwisu Yamahy, to sprawdź w innym (np. Suzuki, Kawasaki czy Honda). Silniki motocykli są zbudowane tak samo. Edytowane 27 Czerwca 2008 przez TATAKIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astroni Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam wszyskich Po bardzo długiej przerwie będę niedługo posiadaczem draga 1100 (już płynie)a przez ostatnie 3 lata troszkę katuje quady obecnie g700 ale jle można jeżdzć w taka pogodę quadempzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbymus Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 WITAM ,jestem po pierwszym wypadzie za miasto . Tak jak pisałem byłem z dawną paczką w Kutnie. Chłopaki lata nie siedzenia w siodle swoje robią. Jestem pod wrażeniem z jazdy w grupie , wprowadzenia mnie w klimat w ten klimat. Motocykl sprawował się super . 4 litery nie bolą , jest GITOWO. Po powrocie małżonka miała coś do powiedzenia ---- czy to znacie ? :buttrock: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 WITAM ,jestem po pierwszym wypadzie za miasto . Tak jak pisałem byłem z dawną paczką w Kutnie. Chłopaki lata nie siedzenia w siodle swoje robią. Jestem pod wrażeniem z jazdy w grupie , wprowadzenia mnie w klimat w ten klimat. Motocykl sprawował się super . 4 litery nie bolą , jest GITOWO. Po powrocie małżonka miała coś do powiedzenia ---- czy to znacie ? :icon_twisted: Pozdrawiam.Znamy, znamy. Masz 2 wyjścia:a/ namówić żonę do wspólnej jazdy, a jak się nie dab/ uzgodnić z nią dni "motocyklowe" i dni "małżeńskie" (i nie chopdzi mi o .... te sprawy, tylko o kino, kawiarnię, obiadek na mieście, spacer, zakupy dla niej, itp.) U mnie działa pozycja b/. :icon_twisted: Jeden dzień weekendu - moto, drugi - satysfakcja ślubnej.I poznaj ją ze swoją paczką, może bardzo pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 WITAM ,jestem po pierwszym wypadzie za miasto . Tak jak pisałem byłem z dawną paczką w Kutnie. Chłopaki lata nie siedzenia w siodle swoje robią. Jestem pod wrażeniem z jazdy w grupie , wprowadzenia mnie w klimat w ten klimat. Motocykl sprawował się super . 4 litery nie bolą , jest GITOWO. Po powrocie małżonka miała coś do powiedzenia ---- czy to znacie ? :) Pozdrawiam. Witam. Mam to szczescie ,ze tygodniu motorem do pracy jezdze -wiec jest OK. Sobota prawie moja- z lekkim :D . A niedziela - wspölnie na moto, i tu jest cacy. A przyszly weekend jestem z "zonkom" w Lagowie - i te klimaty! :D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam. Mam to szczescie ,ze tygodniu motorem do pracy jezdze -wiec jest OK. Sobota prawie moja- z lekkim :) . A niedziela - wspölnie na moto, i tu jest cacy. A przyszly weekend jestem z "zonkom" w Lagowie - i te klimaty! :) PozdroTo zamelduj się w amfiteatrze do wspólnej, forumowej foty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 To zamelduj się w amfiteatrze do wspólnej, forumowej foty :) Tak-tak. Piätek i sobota o godz. 20.00 w amfiteatrze. Poköj zarezerwowany (bo namiotu to zonka widziec nie chce!) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1janbo Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Tak-tak. Piätek i sobota o godz. 20.00 w amfiteatrze. Poköj zarezerwowany (bo namiotu to zonka widziec nie chce!) Pozdro...yooooo, a może większe foto? Ja też zawitam w Łagowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbymus Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 TATAKIS miałeś rację z żoną, rano wyskoczyłem po róże po południu zaprosiłem na spacer z lodami (nie mylić) i wieczorem mogłem sobie bez problemów pośmigać dragstarkiem. Chłopaki mam wrażenie że jedynka mi wchodzi z za mocnym szarpnięciem , podregulowałem na lince ale chyba za wysoko bierze . Jak jest u Was z jedynką. Proszę o więcej informacji na temat Łagowa może link, pytam bo jestem powracający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitaM Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Proszę o więcej informacji na temat Łagowa może link, pytam bo jestem powracający. zajrzyj tutaj: ŁAGÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinx Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Kupiłem trochę w ciemno, nie wiem nawet jak to przypasuje do mojego DS 650 Narazie czekam na przesyłkę, ma być w tym tygodniu. Jak do mnie dotrze to poprzymierzam i zastanowię się jak to przymocować. Raczej na stałe żeby mi gdzieś nie podpierniczyli. Zdecydowałem się na taki oto (zdjęcia) montaż chlapacza. Nie wiem czy jest jakaś zasada; czy na błotnik czy pod?Bardziej przypasował mi w ten sposób. Celem ochrony lakieru nakleiłem dodatkowo specjalną folijkę. Ogólnie mi pasuje i mam nadzieję, że choć częściowo spełni swoją rolę. http://images32.fotosik.pl/301/584ff2aca64ed723med.jpghttp://images33.fotosik.pl/302/3305a70e5171ffb5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikgar Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 TATAKIS miałeś rację z żoną, rano wyskoczyłem po róże po południu zaprosiłem na spacer z lodami (nie mylić) i wieczorem mogłem sobie bez problemów pośmigać dragstarkiem. Chłopaki mam wrażenie że jedynka mi wchodzi z za mocnym szarpnięciem , podregulowałem na lince ale chyba za wysoko bierze . Jak jest u Was z jedynką. Proszę o więcej informacji na temat Łagowa może link, pytam bo jestem powracający. lubi strzelić, dłuższe przytrzymanie sprzęgła pomaga... a jeśli chodzi o jedynke po postoju kiedy sprzęgło się sklei to wystarczy nacisnąć sprzęgło i pociągnąć motocykl do tyłu aż do rozklejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekbx Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 :biggrin: moja zona jak dosiadla Drag Stara to musialem jezdzic caly dzien,choc wczesniej miala obawy to po tylu latach(20) milosc do jaqzdy nie wygasla. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) TATAKIS miałeś rację z żoną, rano wyskoczyłem po róże po południu zaprosiłem na spacer z lodami (nie mylić) i wieczorem mogłem sobie bez problemów pośmigać dragstarkiem.I tak trzymaj, tylko nie przesadź, bo się za bardzo przyzwyczai :clap:Ten typ tak ma :notworthy: Z czasem, sama na to wpadnie, że lepiej by chłop jeździł na moto niż chodził na baby. :icon_rolleyes: Zbymus,W pierwszym poście masz link do strony www o Lagowie.http://forum.motocyklistow.pl/XII-Miedzyna...kle-t94807.html :lalag: moja zona jak dosiadla Drag Stara to musialem jezdzic caly dzien,choc wczesniej miala obawy to po tylu latach(20) milosc do jaqzdy nie wygasla. :clap:To jesteś szczęśliwcem, moja nawet przez okno nie chce patrzeć na motocykl. Edytowane 30 Czerwca 2008 przez TATAKIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 I tak trzymaj, tylko nie przesadź, bo się za bardzo przyzwyczai :lalag:Ten typ tak ma :notworthy: Z czasem, sama na to wpadnie, że lepiej by chłop jeździł na moto niż chodził na baby. :icon_rolleyes: To jesteś szczęśliwcem, moja nawet przez okno nie chce patrzeć na motocykl.Moja lubi oglądac motocykle, ale co do jazdy, to niestety wygodna kobieta jest i od kiedy zobaczyła Goldasa, nie chce wsiąśc na inne moto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi